Çocuklu sevgili ve dertleri...

Valla benim 4 yaşındaki oğlum geçen sene olan bir şeyi bile ısıtıp önmüze koyabiliyor kaldı ki 8 yaşındaki çocuk asla unutmaz.

Düşünsene bir şeye heves ediyorsun ve sırf başkasının kadınsal dürtüleri Yüzünden iptal oluyor. Biz koca koca insanlar bile nasıl hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Çocuklu adamla evlenirken bunların hepsini hesaba katın. Çocuklarıyla yarışmayın.

Bu hayatta evlattan daha değerli ve sevilesi başka varlık yok.

Anne olunca anlarsınız.

dis kapinin mandalisiniz.su an o aile icin daha simdiden babayla kizi ayiriyorsunuz bence hicte ayaklari yere saglam basan biri degilsiniz cocugunuz yok o.yuzden bu kadar kolay unutur oyalanir diyorsunuz ama eski es siz.olsaydiniz su an burda eski.esimin sevgilisi kizimla babasinin arasini aciyor diye olurdu bu konu ve topa tutulurdunuz yinede guzel yazmaya calisiyorum sevgilinize tatile gitmwsini bencillik yaptiginizi soyleyin ve yaptiginiz hatayi uzunca.dusunun derim

Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.
bakın öyle olmasaydı böyle yapmazdım dediğiniz şeylerin tamamı zaten yapıyor olmanız gereken şeyler; burada adamın annesinden kardeşinden değil, çocuğundan bahsediyoruz.
zaten 29 yaşında bir kadın olarak o çocuk için kendinizi geri plana çekmelisiniz, doğrusu budur. yani bunlar tolere ettiğiniz şeyler değil, eşyanın tabiatı gereği yapmanız gereken şeyler.
siz mutsuz olabilirsiniz evet, yarın öbür gün siz sevgilinizden de ayrılabilirsiniz ama her zaman o çocuğa babasıyla geçirmesini engellediğiniz bir tatil borcunuz olacak.
asıl siz evlendikten sonra o tatili unutursunuz ama o çocuk bu tatile çıkmadığını asla unutmayacak, bunu bilin.
kıskançlık dürtülerine sahip olmanıza bir şey diyemem, diyeceğim şu: siz nasıl bir adamla birliktesiniz ki çocuğuyla çıktığı bir tatilde zamparalık yapacağını düşünüyorsunuz? siz nasıl bir adamla birliktesiniz ki adam kızını uyutup iki gündür tanıdığı kadının koynuna girecek.
yok sevgilim böyle bir adam değil diyorsanız, kıskandığınız nedir?
kardeşim olsaydınız, aşkından ölsen bile güvenmediğin adamla evlenme derdim.
size de aynı şeyi söylüyorum.

Ben aslinda bunu yazmak istedim. Siz tolereli olmaya calisarak, zaten kendinizi bastiriyorsunuz.

Kadinligin dogasinda paylasmak, 2.sirada olmayi kabul etmek yok kardesim, dogamizda herifin gozunde 1.olmak , en onemli olmak var. Buna karsi koyamazsiniz, bu ilkel durtuye karsi koymaya calistikca kendiniz mutsuz olursunuz. Kendinizi kandirmayin.

2 cocuklu baba ne edecekler . cocuklariyla ugrasacaklar. Sizin durumunuz kiskanmak degil, uzun suredir bastirdiginiz , kafanizi cevirdiginiz naturanin ortaya cikmasi.Insan kendi dogasina bir noktaya kadar karsi koyabilir, bir noktadan sonra o is patlar. Bakin sizde de yavasca patlamaya baslamis, bu konuyu neden takiyorsunuz saniyorsunuz??

Cunku icguduleriniz 2. olmak istemiyor. Baska birinin sizden daha onemli olmasini istemiyorsunuz, hazmedemiyorsunuz icten ice, cunku insan dogasinda var bu. Beyin, naturaya bir noktaya kadar karsi koyabilir. Milyon yillik evrimsel icguduye karsi koyamazsiniz.

Ben siz hatalisiniz demem. Hatali oldugunuz yer kendinizi bastirmaya calismak olur, kendinize haksizlik etmek olur. 2. aile olmayi kabullenmek bence zaten kendinize yeterince haksizlik. Kizkardesimin 2. aile olmasini istemezdim.

Aldığım en doğru yorumlardan biri galiba, öncelikle bunun için ve kardeşinize yorum yapar gibi yorumladığınız için sonsuz teşekkürler. ANCAK; inanın 2. olmaktan ziyade, ben bir çok konuda fedakarlık yaparken, ondan da biraz destek beklemem. Kızından yapacağı fedakarlık değil ki bu, alır yazlığa götürür, 3 gece değil 10 gece kalır. Ama benden uzakta, huzursuz olacağım bir ortamda olmaz. Kızıyla kaliteli vakit geçirmek mi? Yazlıkta da geçirebilir. Bir şekilde orta yolu bulabilir. Neticede o kızı ama ben de evlenmeyi istediği kadınım yani dengeyi kuracak olan o, giderse ben üzüleceğim gitmezse kızı. O zaman ikimizin de isteklerini harmanlayıp başka bir tatil planı yapıp yine başbaşa geçirebilir.

Bunu söyleyince neden beni kötü kadın ilan etti bazı arkadaşlar anlamadım ki?

Babası biraz rahatsız bu aralar ve bu rahatsızlığından ötürü gidemeyeceklerini sanıyor çocuk, babası öyle söyledi. Benimle alakalı olduğunu tabi ki de söylemedi. Çocuğun gözündeki imajını düşün diyenler için bir dip not.
E bravo, işin içine bir de yalan girdi. Yahu sizde hiç mi vicdan yok? Siz bu kafayla giderseniz bir yerden patlak verir.
Kardeşim, çatlasan da patlasan da ikinci kadınsın sen, tamam mı? Bu adamın bir çocuğu var, bunu bilerek bir ilişki içindesiniz siz. Bu durumu şimdi böyle atlatırsınız belki ama yarın öbür gün yalanla dolanla aşamayacağın şeyler olunca gelip buraya konu açarsınız. Siz hiç mi çocuk olmadınız, bir insan çocuk psikolojisinden hiç mi anlamaz, hiç mi empati yapamaz? Çocuğa acıdım şu an, baba başka bir kadın yüzünden çocuğuna yalan söylüyor, anne desen o ayrı alem, eğer kötülemiyorsanız tabi. İnsan bu kadar kıskanç olunca...

Dediğim gibi, kaybeden siz olacaksınız, benden söylemesi.

Babası biraz rahatsız bu aralar ve bu rahatsızlığından ötürü gidemeyeceklerini sanıyor çocuk, babası öyle söyledi. Benimle alakalı olduğunu tabi ki de söylemedi. Çocuğun gözündeki imajını düşün diyenler için bir dip not.
Bu gerçeği değiştirip sizin vicdanınızı rahatlatıyor mu yani?
Boşamam bir anne babanın çocuğu olsaydınız ve babanız size verdiği bir sözü tutmasaydı neler hissedersiniz acaba?

E siz cocuklu adamlarla evlenmeye calismayin o zaman? Evlat bu yani ne demek uzulur uzulur gecer. Insan kendi cocugunun gozunun icine bakiyo kocamdan muhim cocugum diyo baskasinin cocugu olunca AMAN UZULURSE UZULSUN COCUK ISTE BEN SAKSI MIYIM diyosunuz.
Yok ben bu konuya demedim kesinlikle.Amaa senden önce çocuğum diyemez asla.Eş de çocuk da.Bu kadar ağır sorumluluk yüklenemez karşıya.Ben olsam genel mana da eşit tutarım haksızlık olur çok büyük.Eşit tutmayacak bir insan asla evlenmemeli karşı ya da yazık.Dünya onlar etrafında dönmüyor Biz de değerliyiz Ama biz de adil olacağız.Önce ben değil.Ben ve çocuğu..Ben bunu düşünebiliyorsam ikinci plana atmayacak beni.Kuma konumunda olmak olmaz bukadar da.Sözüm önce çocuk diyenlere.Hayır eş ve çocuk.Eşi henüz değilsem o güveni verecek bana.İkinci plan ne çocuğun ne eşin hoşuna gitmez.Birlikte aile olsunlar gitsinler.Sanki kendi çocupu gibi.Kasmadan...Kendi annesi dahi ikinci konuma düşmek istemezdii.

Son düzenleme:
Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.

Peki kızı var ya da yok, bu Antalya tatili neden olmaz

Sizin bakış açınızı öğrenip ona göre ön açıcı yorum yapmaya çalışalım.

kucuk kızın sucu ne babasıyla tatıl yapmak hakkı degıl mı
daha esı degılsınız sımdıden bukadar karısmak kızıyla yapmak ıstedıgı tatılı engellemek...
ya evlenemezsenız ?
fazla karısmamak daha ıyı gıbı gelıyor bana sız bılırsınız

Eğer sizin deyiminizle "tolore" etmek sizi mutsuz ediyorsa bence ilişkinizi ciddi biçimde düşünmelisiniz.
Çünkü bu hep böyle olacak ve hep "tolore" etmeniz gereken şeyler bulunacak. Birgün mutsuzluğunuz dayanılmaz bir hal aldığında yaşanacak patlama çok daha yıkıcı olabilir ve size verilecek cevapsa "böyle olacağını bilerek kabul ederek geldin" olacaktır.

Yok ben bu konuya demedim kesinlikle.Amaa senden önce çocuğum diyeöez asla.Eş de çocuk da.Bu kadar ağır sorumluluk yüklenemez karşıya.Ben olsam genel mana da eşit tutarım haksızlık okur çok büyük.Eşit tutmayacak bir insan asla evkenmemeli karşı ya da yazık.Dünya onlar etrafında dönmüyot biz xe değwrliyiz Ama biz de adiş olacaz.Önce ben değil.Ben ve çocuğu..
Konu sahibi bi anne olsaydi bi cocuk icin UFF UZULUR UZULUR GECER NOLCAK der miydi sence? Bence denklik muhim o yuzden anne olmayan kadin cocuklu adamla evlenmesin empati yapamaz adam da yipranir kadin da cocuk da. Senin gorustugun adam sen cocuklar konusunda negatif konusunca gitmisti konu sahibininki de bu olaydan sonra evlenmez konu sahibiyle. Erkekler mantikli bakiyo olaya ugrasmak istemiyolar

Yok ben bu konuya demedim kesinlikle.Amaa senden önce çocuğum diyeöez asla.Eş de çocuk da.Bu kadar ağır sorumluluk yüklenemez karşıya.Ben olsam genel mana da eşit tutarım haksızlık okur çok büyük.Eşit tutmayacak bir insan asla evkenmemeli karşı ya da yazık.Dünya onlar etrafında dönmüyot biz de değerliyiz Ama biz de adil olacağız.Önce ben değil.Ben ve çocuğu..Ben bunu düşünebiliyorsam ikinci plana atmayacak beni.Kuma konumunda olmak olmaz bukadar da.Sözüm önce çocuk diyenlere.Hayır eş ve çocuk.
ben katılmıyorum.
her zaman önce çocuktur. eş ister o çocuğun ebeveyni olsun, ister olmasın, her zaman daha geri planda olmalıdır. o çocuk dünyaya kendi tasarrufuyla gelmedi.
hele de annesi babası boşanmış bir çocuk.
nazik bir durumu var, ilgiye daha aç, bir yetişkin olarak buna anlayış göstermek zorunda karşıdaki kişi.
hem ne demek kuma? el kadar çocuğu mu kıskanacaksınız aksi olsa.

Peki kızı var ya da yok, bu Antalya tatili neden olmaz

Sizin bakış açınızı öğrenip ona göre ön açıcı yorum yapmaya çalışalım.

Ailesine bağlı, ailesinden ayrı planlar yapmayı sevmeyen bir babanın kızı olarak, sanıyorum bu tip şeyler bekar hayatında olabilecek şeyler gibi geliyor bana. Yani birbirimiz olmadan arkadaşlarımızla görüşmek, yemeğe çıkmak vs değil dediğim, bunu devamlı yapıyoruz, ama birbirimiz olmadan tatil planları vs bana ters geliyor. Kıskançlık da var, bunu inkar etmiyorum, ona güvenmesem bu kadar zorlu bir yolculuğa çıkmam asla ama bu tamamen kadınsal içgüdüler.

Ben 28 yaşında - hatta 1 ay sonra 29 - aklı başında, kariyer sahibi, maddi manevi herhangi bir sıkıntısı olmayan bir bayanım.

Yani, evet kızı var ve sorumlulukları var ama ben tek başıma tatile gidiyorum desem asla kabul etmez, ve sırf kızı var diye bu hakkı kendinde görmesine de kızdım.

2 kişilik bir ilişkimiz olduğunu ve bu ilişkideki ben olarak bu tatile müsade etmeyeceğimi anlattım. Onu karar noktasında bıraktım. 1 haftadır yıldırmaya çalıştı beni her şekilde ama ben dik durdum ve dün tamam gitmiyorum üzüyorum kızımı vs dedi kapadı telefonu ama şuanda çok kötüyüz ve uzunca bi süre de kötü olacağız gibi duruyor.

Yani evet kızı üzülecek diye ben de üzüldüm ama en fazla 2 gün üzülür, yazlığa gider, sinemaya, tiyatroya, lunaparka, bir şekilde tolere edilir bu durum diye düşünüyorum, ama diğer türlü ikimizin de kabullenemeyeceği bir şeyi sırf kızı üzülecek diye yapması ne bilim bana hiç adil gelmedi.
canım ilk yazdığın şeyle son yazdığın şey ne kadar çelişkili farkındamısın? alıntı yaptığım bu kısımları özellikle vurgulamak istedim. altu çizili yerlerde cabası.
benim söylemek istediğim şeyleri söylemişler zaten, ben sana allah'tan akıl fikir diliyorum, özellikle de kendi yazının ilk ve son kısımları için. anladın sen onu.

Ailesine bağlı, ailesinden ayrı planlar yapmayı sevmeyen bir babanın kızı olarak, sanıyorum bu tip şeyler bekar hayatında olabilecek şeyler gibi geliyor bana. Yani birbirimiz olmadan arkadaşlarımızla görüşmek, yemeğe çıkmak vs değil dediğim, bunu devamlı yapıyoruz, ama birbirimiz olmadan tatil planları vs bana ters geliyor. Kıskançlık da var, bunu inkar etmiyorum, ona güvenmesem bu kadar zorlu bir yolculuğa çıkmam asla ama bu tamamen kadınsal içgüdüler.

Ailesine bağlı bir baba demişsiniz nr güzel demişsiniz....

Bu babadak ızına bağlı ve onsuz plan yapmıyor demek ki unutmayın ayrıda olsa baba kız bir aileler hanımefendi...

İkinci kadın ne yaa.Çocığın annrsi dahi çocuktan sonra gelmek istemezdiKasmaya ne gerek var bukadar.Sözüm tatil meselesibe değil.Genel anlayışa.

Aldığım en doğru yorumlardan biri galiba, öncelikle bunun için ve kardeşinize yorum yapar gibi yorumladığınız için sonsuz teşekkürler. ANCAK; inanın 2. olmaktan ziyade, ben bir çok konuda fedakarlık yaparken, ondan da biraz destek beklemem. Kızından yapacağı fedakarlık değil ki bu, alır yazlığa götürür, 3 gece değil 10 gece kalır. Ama benden uzakta, huzursuz olacağım bir ortamda olmaz. Kızıyla kaliteli vakit geçirmek mi? Yazlıkta da geçirebilir. Bir şekilde orta yolu bulabilir. Neticede o kızı ama ben de evlenmeyi istediği kadınım yani dengeyi kuracak olan o, giderse ben üzüleceğim gitmezse kızı. O zaman ikimizin de isteklerini harmanlayıp başka bir tatil planı yapıp yine başbaşa geçirebilir.

Bunu söyleyince neden beni kötü kadın ilan etti bazı arkadaşlar anlamadım ki?
Hatayi kızıyla kendinizi kıyaslayarak yapıyorsunuz iste. Bunu kabullenseniz hersey daha kolay olacak. Size vize çıkmasa vs kizini Alıp yurt dışına çıkamayacak mi bu adam? Tatile vs gidemeyecek mi yazlık dışında bir yere bu nasıl bir mantık? Bunun adi kıskançlık olamaz. Cunku biyolojik olmasa bile bir anne bunu asla yapmaz.

E o zaman arkadaşı ve kızlarla yazlığa gitsinler? Sözü "Antalya'ya gideceğiz" diye mi vermiş kızına?

Ondan öncekim yorumumda da yazdım Antalya'da adamların üstüne atlamıyorlar.

Evli dahi değilsiniz; ben eşimi nişan gecesi; parmağındaki yüzüğü alıp Antalya'ya gönderdim, iş arkadaşı ile birlikte.

hiç de pişman olmadım; şüphelenmedim.

Kadınım kıskanırım diye bir şey yok.

iki adam, iki kız ve tatil ne var bunda.

Tatilde insanlar başka bir dünyaya geçmiyor; sizi istiyorsa tatilde de sizi ister; yok ilk gördüğü ile bir şeyler yapacaksa da güle güle gider.

Bir de bu tip şeyler bekar hayatında olur demişsiniz de adam bekar zaten

Kızı var ve onunla gidiyor. siz daha kızı ile bile tanışmamışsınız; sizin aile de onunla tanışmamış galiba; adamın tatilini bile kısıtlıyorsunuz.

Hatalısınız ki adamın kızı yönünden değil sizin ilişkiniz yönünden söylüyorum; kızı olmasa da gidebilir

X