Çocuklu sevgili ve dertleri...

hatalısınız.
öncelikle bir ilişki yaşıyorsunuz, mahkemede değilsiniz, dolayısıyla adil diye bir şey söz konusu değil.
aynı yaştayız, boşanmış ve çocuklu erkek arkadaşlarımdan edindiğim bir tecrübe, asla bir erkeği çocuğuyla sınamayın, hele de çocuğuna düşkün bir babaysa.
kız 8 yaşında, 3 yaşında değil, yani yok öyle üzülür üzülür geçer gibi bir durum.
tebrik ederim, şimdiden kötü üvey anne oldunuz bile.
Miss'in dediği gibi bu ilişkide asla tek başınıza 1. sırada olamayacaksınız, onun her zaman sizden bağımsız bir hayatı olacak, olmak zorunda.
yeri gelecek eski karısıyla da görüşmek zorunda kalacak.
eğer sevgilinizin Antalya'da başka kadınlara bakıp onlarla flört edeceğini, sizi aldatacağını düşünüyorsanız, bence ilişkinizi bir gözden geçirin.
kızını kendinize rakip görüyorsunuz gibi geldi bana. yapmayın, siz kaybedersiniz.

Sizle evliyken mi gidecek siz olmadan..Olada bilir.Ama siz niye gitmeyeceksiniz.Buna karşı çıkmayın ne olursa olsun.Sanki kıskanıyormul sanırSiz niye gitmeyeceksiniz o tuhaf olur evli olacaksanız ozaman.Evli opmayacaksanız olabilir.Arkadaşını da tanıyorsanız ve bayan değilse.

Benin konumu da okur yorum yapar mısın?Ben de bu durumdayım ama bizim başlanadan bitti .Oysa bitmesini istemezdim
Belli ki adam ve arkadasi iki bosanmis baba alip kizlari tatile gitmeye alismislar, evlenince de bunu bozmak istemiyo sonucta diger arkadasi bekar. Yine iki baba iki kiz gidelim rituelimiz bozulmasin diyo. Cocuklu adamla evlenmeye calisiyosa bu kadarina da anlayis gostermeli yani di mi? Madem kiskanacak kiziyla ozel vakit gecirmesini, cocuksuz adamla evlensin

Ya evt siz zaten toleranslıysanız.Biraz da sizi önemsemeliBirinci planda çocuk diye birşey yok.İkiniz de olmalısınız.Bu kadar da zora sokulmamalı karşı taraf.Ozaman evlenmesin bu ne yaaÇocupum da çocuğum Biz de evdeki saksıyız zaten:KK43:Ben çocuklu olsam birini diğerine üstün tutmazdım haksızlık normal şartlar altında)Ya ben de gerginim bu meseleye.

Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.

Bence haksızsınız. Adamın çocuğu var, dünya yansa o adamın önceliği çocuğundadır. Üzgünüm ama sizi o çocuktan daha çok sevmesini istiyorsanız, istediğiniz şeyi elde edebileceğinizi sanmıyorum. Siz bu adamla 10 aydır berabersiniz, burada şöyle fedakarlık yaptım, böyle fedakarlık yaptım falan demeyin bence. Bu ilişkiye bu çocuğun varlığını bilerek ve kabullenerek başlamışsınız. Elbette buluşmalarınız çocuğa göre ayarlanacak, bunu idrak etmek çok mu zor? Siz ister miydiniz babanız sizinle olan buluşmasını iptal edip de sevgilisiyle buluşsun? Ya da size söz verdiği tatili sırf sevgilisi, kaba tabirle "elin kadını" istiyor diye iptal etsin?

Ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum, evet 8 yaşında değilim ve babam, sevgilisini bana tercih etmedi ama böyle bişey yapsa, başka bir kadın için benimle olan planını iptal etse 8 yaşımda da olsam çok üzülürdüm, 18'de de, 28'de de. Babayla kızın arasına kimse giremez, yeri gelir anne bile giremez, anlatabiliyor muyum? Siz istediğiniz kadar iyi davranın, dünyanın en melek insanı olun, farketmez, siz hep o çocuğun gözünde "elin kadını" ya da "başka bir kadın" olacaksınız, bu genelde böyledir. Ve ne olursa olsun eğer o baba çocuğunu "elin kadını" yüzünden ihmal ederse o baba-kız ilişkisi zarar görebilir. Benim babamın ikinci eşi babamı bizden, yani çocuklarından kıskanırdı, aynı sizin yaptığınız gibi. Planlarımızı iptal etmeye çalışırdı, aramızı bozmaya çalışırdı, maddi manevi sürekli aramıza girmeye çalıştı. Telefon etmesine bile engel olmaya çalışıyordu ama hiçbiri sökmedi, bütün çabaları faydasız kaldı ve babam ondan boşandı. Anlatabiliyor muyum? Benim gözümde dünyanın en kötü kadınıdır o ve ben 8 yaşında da değilim. Babayla çocuk arasına girenden hayır gelmez benim için, anlatabiliyor muyum? O iyi birşey değil. Ben de kadınım, benim de duygularım var falan bunları geçin. Kıskançlık sizinki. Hangi duygu olursa olsun, sizi ikaz ediyorum: Babayla kızın arasına girilmez. Bu hataya düşerseniz kaybeden siz olursunuz. Anlatabiliyor muyum?

Argo tabirler için kusura bakmayın.

Ya evt siz zaten toleranslıysanız.Biraz da sizi önemsemeliBirinci planda çocuk diye birşey yok.İkiniz de olmalısınız.Bu kadar da zora sojulmamalı karlı tarafOzaman evlenmesin bu ne yaaÇocupum da çocuğum Biz de evdeki saksıyız zaten:KK66:
E siz cocuklu adamlarla evlenmeye calismayin o zaman? Evlat bu yani ne demek uzulur uzulur gecer. Insan kendi cocugunun gozunun icine bakiyo kocamdan muhim cocugum diyo baskasinin cocugu olunca AMAN UZULURSE UZULSUN COCUK ISTE BEN SAKSI MIYIM diyosunuz.

Bu planı şu an için yapamayız. Yani, 3ümüz tatile gidemeyiz. Hem benim ailem hem de kızı henüz buna hazır değil, zira tanışma planları yapıyoruz şu sıralar, varlığımdan haberi var ama henüz tanışmadık.

Tatile gideceği arkadaşı tabi ki de erkek, kadın olsa zaten tartışma söz konusu bile değil. Ama çok sevdiğim tarzda biri değil, yani mülayim baba formatında değil de daha gözü aç bir adam.

Benim kabullenemediğim şey benim tolere edemediğim şeylerde bana saygı duyması gerektiği. Çünkü zaten çok fazla toleranslıyım, kendisi de bunu diyor, bir çok kadının katlanmayacağı şeylere katlanıyorsun ve çok vicdanlısın diye. Ama bu da benim hassas noktam, kabul edemiyorum sevgilimin bensiz Antalyada oluyor olmasını. Kızı ile bile olsa...

Antalya olunca noluyor ki ?

Arkadaşım niyetim kalbini kırmak değil ama açık yazacağım. Adamı kızı ve siz arasında tercih yapmaya zorlamayın. Siz yokken kızı vardı, bir gün siz olmayabilirsiniz (umarım olmaz böyle bir şey) ama kızı olacak. Hem önceden verilmiş bir söz, daha minik bir kız çocuğu ne anlasın kadınların hissettiği duygulardan. Eğer daha önceden verilmiş bu söz sizin yüzünüzden bozulursa kızın aklına yerleşecek tek şey "o kadın yüzünden babam bans verdiği sözü tutmadı" olacak. Bu adam ile evlenecekseniz ömür boyu bu ufak kız da hayatınızda olacak. Sakın "önce benim fikirlerim olur" diye düşünmeyin. Zaten boşanmış anne babaya, ilgisiz anneye sahip bu kız. Baba kız ilişkisinde tolersnsınız yüksek olsun

Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.
Tamam da sevgiliniz açısından da onu bir tercih yapmak zorunda bırakıyor gibi görünüyorsunuz.
Ki kendini böyle hissettiği aşikar aradaki soğukluğa bakınca.

YA BÖYle diyorum da yine de gitsinler boşvee.Başka meselelerde bir tutsun yeter.Zaten haksozlıktan bahsetmemişsin başka.Ama ben haksızlık yaşadım.:KK43:

Siz neden izin alıyorsunuz tatile gitmek için? Bana izin vermeyeceği şey demişsiniz tuhaf geldi. Kaç yaşında insanlarız. Ben şıraya gidiyorum diyeneyeceksek ne b.kuna yaşıyoruz biz? Evliyim eşimden ayrı nerelere gittim çok da eğlenceli geçiyor. Bırakın çocuklarla bir tatil yapılsın yazık günah. Sizin kıskançlığınızdan çocuk yaz günü deniz göremeyecek. Yaptığınız vicdansızlık ve şımarıklık.

Babası biraz rahatsız bu aralar ve bu rahatsızlığından ötürü gidemeyeceklerini sanıyor çocuk, babası öyle söyledi. Benimle alakalı olduğunu tabi ki de söylemedi. Çocuğun gözündeki imajını düşün diyenler için bir dip not.

4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum.

Ben aslinda bunu yazmak istedim. Siz tolereli olmaya calisarak, zaten kendinizi bastiriyorsunuz.

Kadinligin dogasinda paylasmak, 2.sirada olmayi kabul etmek yok kardesim, dogamizda herifin gozunde 1.olmak , en onemli olmak var. Buna karsi koyamazsiniz, bu ilkel durtuye karsi koymaya calistikca kendiniz mutsuz olursunuz. Kendinizi kandirmayin.

2 cocuklu baba ne edecekler . cocuklariyla ugrasacaklar. Sizin durumunuz kiskanmak degil, uzun suredir bastirdiginiz , kafanizi cevirdiginiz naturanin ortaya cikmasi.Insan kendi dogasina bir noktaya kadar karsi koyabilir, bir noktadan sonra o is patlar. Bakin sizde de yavasca patlamaya baslamis, bu konuyu neden takiyorsunuz saniyorsunuz??

Cunku icguduleriniz 2. olmak istemiyor. Baska birinin sizden daha onemli olmasini istemiyorsunuz, hazmedemiyorsunuz icten ice, cunku insan dogasinda var bu. Beyin, naturaya bir noktaya kadar karsi koyabilir. Milyon yillik evrimsel icguduye karsi koyamazsiniz. Sizin kafaniz 50-50 formulunu sindirememis, sindirememsi de zaten normal.

Arti beyniniz, simdiden gelecek planlari yapmaya baslamis. Sizin cocugunuz oldugunda ne olacak? Adam cumartesi sizinleyse, pazar diger cocuguna ayiracak. 5 yil sonra bu kiz ergenlige girecek, sizden ayrica nefret edecek, o zaman da sizin kucaginizda bir bebek olacak, kolay olacak dersem yalan soylemis olurum.

Ben siz hatalisiniz demem. Hatali oldugunuz yer kendinizi bastirmaya calismak olur, kendinize haksizlik etmek olur. 2. aile olmayi kabullenmek bence zaten kendinize yeterince haksizlik. Kizkardesimin 2. aile olmasini istemezdim.

Son düzenleme:
Vicdan yaptığım için yazıyorum buraya zaten, umrumda değil banane zafer benim demiyorum, ufacık bir çocuğu da asla kıskanmıyorum, kızıyla alakalı kıskandığım tek şey eski eşiyle görüşeceği ortamlar, onda da o kadar nefret dolular ki, biri bir köşede biri diğer köşede duruyor karne günlerinde vs dahi. Kadının da sevgilisi var zaten.

Arkadaşların yorumlarını okumadım; arada siz de bir şeyler yazmışsınızdır ama

Onun tatili neden sizi üzsün ki?

Arkadaşı ve iki çocuk ile tatile gidecekmiş; arkadaşı bayan mı?

Hani eski eşiyle gidecek ama istemedim deseniz anlarım da arkadaşı ile olan tatil sizi neden gerdi?

Eşim nişan gecesi Antalya'ya 5 yıldızlı Ruslarla dolu bir otele; erkek bir iş arkadaşı ile tatile gitti. Kaybolur alışkın değilsin diye yüzüğü annelerin gözü önünde parmağından aldım; gönderdim.

Bir gün bile de şüphe etmedim.

Kızı ve arkadaşı ile tatile göndermeyecek kadar güvenmiyorsanız bu ilişkiyi yol yakınken bitirin; zira o baba kız ile uzun süre sıkıntılar yaşarsınız ilişkinizde

X