• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklu anneler iftar davetlerine gidiyor musunuz ?

Ramazanda kimseyi yemeğe almayan bir ben varım herhalde🙈2-3 yaşlarında iki küçük bebeğim var zor yetiyorum. Bebekler yokken de almıyordum oruçlu oruçlu çalış gel temizlik yap yemek yap kaldır et sonra arkadan şöyle olmuştu böyle olmuştu diye konuşsunlar. Sevaba mi giriyorum günaha mı belli değil. Kimsenin benim vereceğim iftara da ihtiyacı yok zaten. Sitenin güvenlik ve diğer çalışanlarına iftar veriyorum ben adamcağızlar çalışırken sıcak çorbaya hasret kalıyorlar iftar saati.. daha makbul olacağını düşünüyorum..
Yalnız değilsin bacim bende varım benimde 2 çocuğum var ayni senin bebeklerle yaşıt ne kimse çağırıyor ne kimseyi çağırıyorm gerçi biri cagirsa beni karşılık beklemeden benim herifin agzi durmaz avrat aba gibi başlar bizde cagiralim ayip olur diye onun için ne kimseye giderim ne kimseyi cagiririm 😂😂😂

Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Durumu olduğu gibi anlatıp(6 aylık bebeğimin durmayacağını,rahat vermeyeceğini,uyku düzenini bozmak istemediğimi)geri çeviririm teklifleri. Ki gerçekten ne yediğinizden ne içtiğinizden anlayacaksınız gitseniz de.
2 çocuk annesiyim,ikisinin de bebekliklerinde kendi ailem dışında kimseye gidip gelmedim ,dısarda yemeğe bile gitmek istemezdim çoğu zaman durmadıkları için.
Şimdi büyüdüler beni zorlayacak yaşları geçtiler. Gidip geliyorum heryere
Bu bir süreç,hep bebek kalmayacaklar. Şu an bu şekilde yapın,ilerde zaten büyüdüklerinde daha rahat olacaksınız. Strese girmeye gerek yok. Herkes mazur görür sizi zaten şu durumda.

Yok cenaze bu sene ilk hafta oldu, hala taziye evi sayılır yani, geçen seneden beri eşim de babasında kalıyordu ona bakıyordu şimdi de annem yalnız kalacak diye orada kalıyor, bende bilmiyorum bizim işler karışık biraz :/ aşırı aileci bi adam sonumuz nereye varacak göreceğiz..
E bu durumda siz yalnız kalmış olmıyor musunuz? Anası kıymetli yalnız kalmasın da karısı mı kalsın🤔

E bu durumda siz yalnız kalmış olmıyor musunuz? Anası kıymetli yalnız kalmasın da karısı mı kalsın🤔
1 yılı geçti durumumuz tam olarak böyle idi. Hatta anneme yakın ev alalım büyük ev alalım dubleks üstte annem otursun gibi düşüncesi vardı, bayram sonuna yapmayı planladığım konuşmayı geçenlerde yaptım, ben yeteri kadar fedakarlık yaptım herkesin başına geliyor alışıyor insanlar annen de alışacak ihtiyacı olduğu zaman gideriz ama ne aynı ev ne yakın muhit istemiyorum, bende kota doldu haberin olsun bu haftayı da tamamla sonra evine gel dedim. Tamam dedi ama annesinde ailesinde var en başından beri kimse oralı olmadı senin de evin var çocukların var demedi herkesin işine geldi babaya maddi manevi bakan biri var ne de olsa dedi hepsi. Ama artık işler değişti.. ay anlatsam sayfalar dolusu olacak :/

3 çocuğum var, hiç bir misafir hazırlığı çocuklarımın ağlamasından kıymetli değil diye karar verdim, öylece 2-3 yıldır devam ediyoruz. çünkü ev temizleniyor, temiz tutmaya çalış, yoruluyorsun ekstra sinirli olup tahammülün kalmıyor, yemek güzel olacak, o da yetişsin bu da derken çocuklarımı ihmal ediyorum, yapacak bişi yok, bu dönem de böyle olmalı.

doğum günlerinde falan mecburen tüm aile toplanıyoruz, onda da eşim sağolsun dışarıdan ana yemeği hallediyor, ben çorba salata pilav kısmındayım. yeterli bu kadarı da.

Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?

6 aylık bebekle kimseye iftar hazırlayamam ama Çağıran olursa koşarak giderim yanıma
artan yemeklerden de doldururum 😂😂😂

Sevdiklerimiz bize jest yapabilir yahu. Bu kadar ezilmeyin. Yarın öbür gün siz de onlara yaparsınız.

İki çocukla sizden karşılık bekleyen bir zahmet küssün 4 yaşındaki bir şekilde oyalanır tek olsa bir de ama 6 aylık bebekle nasıl yapacaksınız iki çocukla akşamı zor ediyorsunuzdur. Bence davetlere katılın hem değişiklik olur hem de yemek yapmazsınız. Kendinizi zorlamayın

Gitmiyorum. 3 yaş ve 7 yaş iki evladım var büyüdüler lakin yine de ailem ve bir iki arkadaşm dışında kimseye gitmiyorum. Çocuğunuz var diye sizi mazur görecek kişiler sadece ailenizdir. Diğer tüm çevrenin %98 i karşılık bekler net. Ağırlayamayacaksanız gitmeyin o sebeple. Samimiyetiniz farklı ise bilemeyeceğim tabi

Gitmiyoruz da çağırmıyoruz da…

Küçücük çocukla nasıl hazırlık yapılır,çocuk oyun ister,ilgi ister,hatta kucak bile isterken nasıl misafirlerle oturulur konuşulur bilemedim.

Bir de gerçekten ikindi ezanı okunduktan sonra çok yoruluyorum. Yetişebilene helal olsun inşallah!
çoğunda da sahursuzsun lalem o yüzden yoruluyorsundur artı valla :(

yarın gideceğim arkadaşıma mesela
onu çağırabilir miyim bir fikrim yok
aslında bende sizin gibi titizimdir nedense pek aldırmıyorum bu sene :D

ama bebeğim varken giderdim hiç de bende beklemezdi çevrem sanmıyorum

1 yılı geçti durumumuz tam olarak böyle idi. Hatta anneme yakın ev alalım büyük ev alalım dubleks üstte annem otursun gibi düşüncesi vardı, bayram sonuna yapmayı planladığım konuşmayı geçenlerde yaptım, ben yeteri kadar fedakarlık yaptım herkesin başına geliyor alışıyor insanlar annen de alışacak ihtiyacı olduğu zaman gideriz ama ne aynı ev ne yakın muhit istemiyorum, bende kota doldu haberin olsun bu haftayı da tamamla sonra evine gel dedim. Tamam dedi ama annesinde ailesinde var en başından beri kimse oralı olmadı senin de evin var çocukların var demedi herkesin işine geldi babaya maddi manevi bakan biri var ne de olsa dedi hepsi. Ama artık işler değişti.. ay anlatsam sayfalar dolusu olacak :/
Eşiniz tek çocuk mu? Annesi eşine bakamıyor muydu çok mu yaşlı?

Eşiniz tek çocuk mu? Annesi eşine bakamıyor muydu çok mu yaşlı?
Hayır en küçük olanı eşim ama hiçbiri oralı olmadı çünkü maddi olarak da eşim destek sağlıyordu sadece. Hepsinin işine geldi annesi 65 yaşında.. öyle böyle 1 sene sonra göçtü gitti baba, bundan sonra aklını başına alacak mı eşim göreceğiz..

Hayır en küçük olanı eşim ama hiçbiri oralı olmadı çünkü maddi olarak da eşim destek sağlıyordu sadece. Hepsinin işine geldi annesi 65 yaşında.. öyle böyle 1 sene sonra göçtü gitti baba, bundan sonra aklını başına alacak mı eşim göreceğiz..
Ay siz bir konu mu açsanız, gerçekten sizin olay daha ilginç. Babasına baksın tabi ki diğer kardeşler bakmıyor diye bırakacak değil ama kendi ailesini bırakıp sürekli bakması yanlış, annesi var sonuçta. Benim babam hastayken kardeşlerim ve ben de ilgilensek de asıl bakan annemdi. Siz iyi sabretmişsiniz. Çocuk var mı sizde? Küçükler mi? Varsa onlar için de zor.

Ay siz bir konu mu açsanız, gerçekten sizin olay daha ilginç. Babasına baksın tabi ki diğer kardeşler bakmıyor diye bırakacak değil ama kendi ailesini bırakıp sürekli bakması yanlış, annesi var sonuçta. Benim babam hastayken kardeşlerim ve ben de ilgilensek de asıl bakan annemdi. Siz iyi sabretmişsiniz. Çocuk var mı sizde? Küçükler mi? Varsa onlar için de zor.
Çocuklar çok küçük sayılmazlar oğlan babasının izinden gidiyor zaten o da sürekli orada kalıyor hatta şöyle bişey söylendi o yanımda kalsın geceleri dedi kv. Bende eşime dedim ki ben en büyük fedakarlığı evladımı oraya yollayarak yapıyorum ama ona da sürekli izin veremem bir sürü torunu var sırayla kalsınlar gece korkuyorsa.. konu açsam sayfalar yetmez zamanında çok açtım eleştiren de oldu destekleyen de 10 yıl oturdum ailesiyle birlikte, bambaşka mecburiyetlerim vardı, bazen bakıyorum konu sahibine direk hemen boşan bu çekilir mi va yazıyorlar. Herkesin hayatı sanıldığı gibi kolay değil çevresi herkesin çevresi gibi değil. Bazen farkındasın ama adım atamıyor yapamıyorsun öylece seyredip üzülüyorsun. Bu zamana kadar boşanırım vs dememiştim çocuklar küçüktü ama artık onlar da büyüdü bize öncelikli değeri vermeyecekse boşanırım. Adam bana sormadan annesinin Mahallesinde ev bakıyormuş görümce araştırmış fiyatını vs çok güzel ev diyor. Ben ev almayacağım dedim kv diyor ki e zaten alacaktın noldu. İş yanıma gelmek istemiyor gelin, kısmına evriliyor. Kimse demiyor 10 sene oturdu en güzel yılları böyle heba oldu. Aman neyse :) çok döküleceğim başka üyenin konusunda 🙈

Çocuklar çok küçük sayılmazlar oğlan babasının izinden gidiyor zaten o da sürekli orada kalıyor hatta şöyle bişey söylendi o yanımda kalsın geceleri dedi kv. Bende eşime dedim ki ben en büyük fedakarlığı evladımı oraya yollayarak yapıyorum ama ona da sürekli izin veremem bir sürü torunu var sırayla kalsınlar gece korkuyorsa.. konu açsam sayfalar yetmez zamanında çok açtım eleştiren de oldu destekleyen de 10 yıl oturdum ailesiyle birlikte, bambaşka mecburiyetlerim vardı, bazen bakıyorum konu sahibine direk hemen boşan bu çekilir mi va yazıyorlar. Herkesin hayatı sanıldığı gibi kolay değil çevresi herkesin çevresi gibi değil. Bazen farkındasın ama adım atamıyor yapamıyorsun öylece seyredip üzülüyorsun. Bu zamana kadar boşanırım vs dememiştim çocuklar küçüktü ama artık onlar da büyüdü bize öncelikli değeri vermeyecekse boşanırım. Adam bana sormadan annesinin Mahallesinde ev bakıyormuş görümce araştırmış fiyatını vs çok güzel ev diyor. Ben ev almayacağım dedim kv diyor ki e zaten alacaktın noldu. İş yanıma gelmek istemiyor gelin, kısmına evriliyor. Kimse demiyor 10 sene oturdu en güzel yılları böyle heba oldu. Aman neyse :) çok döküleceğim başka üyenin konusunda 🙈
Kesinlikle izin vermeyin, tek başına kalmaktan korkmak nedir ya hiç anlamıyorum kocaman kadın. Alışsın artık her gün farklı torunun kalması da saçma, hırsız gelse torunları mı kurtaracak? Hiç o toplara girmeyin, ömür boyu biri yanında mı kalacak alışsın.

Kesinlikle izin vermeyin, tek başına kalmaktan korkmak nedir ya hiç anlamıyorum kocaman kadın. Alışsın artık her gün farklı torunun kalması da saçma, hırsız gelse torunları mı kurtaracak? Hiç o toplara girmeyin, ömür boyu biri yanında mı kalacak alışsın.
Bana kalırsa da alışması lazım ama ben korkarım diyip duruyor o yüzden şimdilik böyle devam edecek nasıl bir sülaleye düştüm bende şaşıyorum Allah'ım çocuklarımızı böyle sığ kendini düşünen cahil bencil insanlardan korusun..

Ben gitmiyorum hoş birkaç kişi dışında da kimse cagirmadi gerçi ,😀
Kızım 13.5 aylık kendi yorgunluğum bana yetiyor açıkçası bir de iftar 7 den sonra kızımin en geç 9 da uyuması lazım akşam gezmesi bana uymuyor zaten.
Bu Ramazan'da iftara iki arkadaşımı alacagim eşli o kadar onda da yapılacak birşey olursa yardım isterim .
İki çocukla gitmek istememeniz de çok normal ...

Back
X