• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklu anneler iftar davetlerine gidiyor musunuz ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.151
6.943
398
Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?

Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
11 aylık kızım var, davet eden kişiler zaten beni kızımı bilen insanlar olur ve "senin küçük çocuğun var" diyerek hoş görürler.. Gidin bence..

Valla çocuklarım ikinci çocuğum doğduğundan beri iftara kök aileler dışında kimseyi almıyorum kimseyede gitmiyorum iftarda..Zaten çalışıyorum ekstra .
Normal zamanlarda görüşüyorum davet ediyorum ama oruçlu iken hem çalış hem misafir ağırla yapamıyorum bu defa strese giriyorum çocuklarım etkileniyor..Boşverdim ben iyice büyüsünler öyle

Ben yakınlığa göre karar veriyodum, mesela aileler dışında teyze hala dayı gibi çağıranlara hep gittim. Arkadaşlarımla dışarda yaptık, evde yapmamıştık. Bi tık uzak akrabalara ise gitmedim, karşılık davet bekleme potansiyeli olanlara yani.
Ramazanda ağırlayamadıklarımıda bayramdan sonra çağa falan davet etmiştim evime müsaitlik durumuna göre, zaten yakın olanlar durumunu bilen insanlar oluyor.

Ben cocuksuzum ama gitmezdim.
Millet bi tabak yemek koyuyor başina bela oluyor.
Gittigin zaman davet etmezsen bi ton laf, gittin bulasiga bilmem neye girişip yardim etmezsen yine laf, sen de davet ettin diyelim bu sefer sofra kiyaslamasi.
Ne bicim cevren var demeyin hic forumdakilerin %90 ı böyle okuduğum yorumlardan da anladigim kadariyla genel bir sey😄

Çağırmayacaksam gitmiyorum. Yediğim iki lokma yemeğin arkamdan laf edilmesini istemem, çoğu kişi de eder diye düşünüyorum. Biz çağırdık ama o çağırmadı, ne var sanki iki kap yemek yapmakta falan denilir. Doğuda yaşıyorum ve bunların olacağından eminim her ne kadar yüzüme bebeğin var denilse de.
Oyüzden gitmeyi tercih etmiyorum. Gidiyorsam, çağırıyorum. Benim de 22 aylık bebeğim var.
Annem, ablamlar var aile bağlarımız çok kuvvetli, inan onlar bile yok sen alma demiyor 😂

Ben gittiğim kişileri mutlaka çağırıyorum, ama çağıramayacak olsam samimiyete bağlı 6 aylık bebeği olandan davet beklemez kimse sanırım, ama kimi öylesine çağırır karşılık bekler kimisi bebeği var bir gün yemekle uğraşmasın değişiklik olur ona der. Yani insanları tanırsınız. Ben bu sene hiç kimseyi çağırmadım, bizi de çağıran olmadı. Nedense bu yıl çok yoruluyorum hiç davet verecek modumda değilim.

Karşılıklı çağırmak niye bu kadar dert oluyor ben anlamıyorum. Ben davet edene gidiyorum, davet edebildiğimi ediyorum, edemediğim kalıyor. Hiç de kendimi kötü hissetmiyorum. Kimsenin iftarına muhtaç değilim, kimse de benim iftarıma muhtaç değil sonuçta. Maksat birlikte vakit geçirmek.

Ben olsam gelemem demesine gönül koyacak kadar çok sevdiğim insanın beni çağırmamasına bozulmam. Şahsen açık iletişimi çok seviyorum. “Canım görüşmek çok isterim ama benim evi ayarlamam hiç mümkün görünmüyor, o nedenle evde değil de dışarıda görüşsek size uyar mı? “ gibi bir şey söylerim. Eğer o da ille ağırlanmak istemiyorsa ne müsabet der ve biz gideriz onlar gelmez. Aksi davranıp buna alınacak insanı hissederim, hiç böyle muhabbet olmaz zaten

Bu ne saçma adet yaa davet edeni davet etme zorunluluğu mu var. Mesela ben davet ettim diyelim e görüştük bitti ertesi hafta niye tekrar bukusalımki ramazanda. Bizim memlekette böyle hala. Garipsedim. Çocukken mesela amcamlar iftara bize gelirdi ertesi gün bizi davet ederlerdi biz giderdik. Çok gereksiz. Hele bebekli kadından hiç beklenmez. Samimiyet derecesine göre katılmanızda mahsur yok bence. Birini davet ederken ramazan ayında görüsmüş olalım bir gün diye düşünürüm ben sadece .

Yoğun bir şekilde çalışıyorum önceki senelerde görümceler falan çağırdığı zaman bende çağırmaya çalışıyordum çünkü laf sokuluyordu kayınpeder tarafından siz gidiyorsunuz ne zaman çağıracaksınız gibisinden ama zaten onlar davet harici de iftara gelen insanlardı ona rağmen izin günümde elli çeşit hazırlayıp çağırırdım.. 2 senedir kimseyi çağırmıyorum kimseye gitmiyorum çünkü maksat bir araya gelip aile yemeği vs değil yarışa dönüyor o yaptı sen yapmadın o şöyle bu böyle olunca anlamsız geliyor bana.. o kadar kotayı doldurmuşum ki misafiri çok seven ben nefret eder hale geldim kimseyi göresim yok..

Bu davetler insandan insana değişir benim bahsettiğim gibi yarışa sokacak kusura kalacak insanlar ise asla gitmeyin sizden de bekleyecekler ama siz daha iyi tanırsınız laf söz eden olmaz cidden bebekli ve yorulduğunuzu bildikleri için beraber olmak isterler o yüzden çağırırlar hiç reddetmeyin afiyet olsun keyfini çıkarın 🌸

El kadar bebesi olan kadından kimse karşılık beklemez bence. Yine de sizin çevrenizi siz tanırsınız,ona göre davranın.

Ben bebekle davetlere gittim,davet de verdim. Ama vermesem de kimse neden bizi çağırmıyor demezdi
Herkes öyle de bi karşılık bekliyor ki şok olursunuz

Benim de iki çocuğum var, aralarında 2 yaş var kızlarımın.
İkinci nerdeyse iki yaşında olana kadar aynı düşünceyle kimseye gitmedim. Çünkü hazırlık yapıp cagirabilecek fırsatım olmuyordu çocuktan dolayı.
Şimdi biri 6 diğeri 4 yaşında. Biraz daha rahatım.
Sadece iftar için değil, bir kahveye bile gitsem ben de çağırmak isterim altında kalmamak için.

Ben hamileyken ve evliliğimin ilk zamanları davet ediyordum gidiyordum da . Davet edip çok özendiğim insanlardan benim özenimin yarısını bile göremedim. İnsanları iftara davet ettiğimiz zaman başta bi çorba yaparız dimi yok ama yapmıyorlardı . Ben artık kimseyi davet etmiyorum kimsenin davetine de gitmiyorum . Kusura bakmayın sizi de yormak istemiyorum diyorum . Çünkü evde kedim ve oğlum var . Bir gün temizlikle geçiyor diğer gün yemekle çocuğu okuldan alıyorum ve ilgi bekliyor huzur kaçıyor evde . İftarda sonra koşarak bulaşık topla çocuk sabah erken kalkacak okul var uyuyacak uyku düzeni bozulmasın seste zor dalıyor . Onlar gittikten sonra misafir takımları yeniden dolaba yerleşsin diğer gün yine temizlik yap . Bana göre değil bu hayat maalesef. Geçen gün en yakın arkadaşlarım davet etti onlara iftardan sonra gittim yan komşum zaten oğlum uyudu kamerasını açıp gittim çocuğun düzeni bozulmadı . Pazar günü diğer arkadaşıma da çaya gideceğim aynı şekilde . Bana da bu hafta içi çocuğum uyuduktan sonra çaya geldiler . Sabah oğlumu okula bırakıp eşimi işe bırakıp eve geliyorum . Evi topluyorum temizliyoru. Öğlene ancak yetişiyor Sonra öğlen gidip Oğlumu alıp geliyorum çocuğu temizleyip toparlayıp yemek yiyor . Akşam yemeğimi yapıyorum koşarak çünkü çocuk ilgi oyun bekliyor benden kitap okuyalım anne Lego yapalım anne etkinlik anne . Akşam gidip eşimi alıyoruz eve gelince zaten hemen ezan okunuyor . Bu tempo beni yoruyor . Akşam çocuk duş alsa uyusa bi sakin çay içsem diye bekliyorum

Son düzenleme:
Back
X