• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarla yurtdisi gezisi onerileriniz

Nilufer__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
350
147
103
Merhabalar, biri 2 yasinda diğeri ilkokulda 2 cocukla önümüzdeki bahar veya yaz döneminde avrupa gezisi planlıyoruz. Tecrübeli kişilerden fikir rica ediyorum. Sizce cocuklarla en rahat nereye gidilmeli? Prag düşündüm merkezde gezilecek yerler hep yürüme mesafesi otel veya evi de merkezde tutarsak bir tek havaalani otel arasi taksi kullanırız diye ama sizce prag için değer mi ya da çıkmışken aynı mantıkta başka bir rota önerebilir misiniz? Eşimin ilk çıkışı olacak benimse ilk deneyimim üzerinden çok zaman geçti üstelik turla gitmiştim. İlk defa kendim planlamak durumunda kalacağım. Nelere dikkat etmek gerekir onlardan da bahsederseniz müteşekkir olurum.

Paris'teymiş. Kendiniz aşk tazelersiniz, çocuklara eğlence olur. Prag'tan sonra tercih bu olsun.
Merhabalar, biri 2 yasinda diğeri ilkokulda 2 cocukla önümüzdeki bahar veya yaz döneminde avrupa gezisi planlıyoruz. Tecrübeli kişilerden fikir rica ediyorum. Sizce cocuklarla en rahat nereye gidilmeli? Prag düşündüm merkezde gezilecek yerler hep yürüme mesafesi otel veya evi de merkezde tutarsak bir tek havaalani otel arasi taksi kullanırız diye ama sizce prag için değer mi ya da çıkmışken aynı mantıkta başka bir rota önerebilir misiniz? Eşimin ilk çıkışı olacak benimse ilk deneyimim üzerinden çok zaman geçti üstelik turla gitmiştim. İlk defa kendim planlamak durumunda kalacağım. Nelere dikkat etmek gerekir onlardan da bahsederseniz müteşekkir olurum.

Valla kardesim daha 6 ayliktan y.ici, y.disi heryere goturmeye basladi. Fransa, italya, yunanistan vs. Arac kiraliyorlar ve ev tutuyorlar. Pek zorluk yasamadilar. Bende hamileyim yaza 6 aylik olacak bebegim, araçla italya planliyoruz. Tur olarak ayak uydurmasi zor olur, tek basiniza arac kiralayip gitmeniz en dogrusu.

Biz de tam şu an 2 yaş ile tatile gitme planları yapıyoruz. Son tatilimizin 3. gününde kendimi otobüsün önüne atsam mı diye düşünmüştüm o nedenle şu an neden tekrar bakıyorum bilmiyorum.

Prag bence çok güzel bir rota.

Paris'teymiş. Kendiniz aşk tazelersiniz, çocuklara eğlence olur. Prag'tan sonra tercih bu olsun.
Evet aslında paris ve barselona da seçeneklerim arasında ama fiyat olarak sanırım prag daha uyguna gelecek gibi. Bir de fransizlar bilse dahi kendi dillerinde cevap veriyorlar diye bir şehir efsanesi var ya doğru mu bilmiyorum da gezerken o kısım da zorlar mi onu da düşündüm.

Valla kardesim daha 6 ayliktan y.ici, y.disi heryere goturmeye basladi. Fransa, italya, yunanistan vs. Arac kiraliyorlar ve ev tutuyorlar. Pek zorluk yasamadilar. Bende hamileyim yaza 6 aylik olacak bebegim, araçla italya planliyoruz. Tur olarak ayak uydurmasi zor olur, tek basiniza arac kiralayip gitmeniz en dogrusu.
Arac kiralamakta mantıklı olabilir aslında evet ama tecrubesizlik sebebiyle biraz cekiniyoruz bir de yanımızda çocuklar da olunca risk almak da zor geliyor. Bakalım bi yerden başlarsak devamı gelir herhalde.

Biz de tam şu an 2 yaş ile tatile gitme planları yapıyoruz. Son tatilimizin 3. gününde kendimi otobüsün önüne atsam mı diye düşünmüştüm o nedenle şu an neden tekrar bakıyorum bilmiyorum.

Prag bence çok güzel bir rota.
Siz nereye gitmiştiniz? Ya da sonrasi için nereyi düşünüyorsunuz? Ekstra dikkat etmemiz gereken neler var sizce?

Bu arada sizlere bir de şunu sormak istiyorum; seyahat sağlık sigortası yaptırmak iyi olur sanırım. Kredi kartını ve interneti yurtdisina açtırmak keza aynı şekilde mantıklı geliyor. Bunlar dışında olmazsa olmaz şunlara dikkat etmeniz lazım dediğiniz birseyler var mı? Bir de bilet ve otel rezervasyonu için çıktıları da yanımıza almamız lazım sanırım. Sorabiliyorlarmis diye duydum. Yanlış veya eksik bildiğim şeyler varsa sizler de ekleme yaparsanız sevinirim.

Prag olur bence güzel diyorlar,ille bir yere bağlamak isterseniz tren ya da otobüsle dresden ordan yine tren yada otobüsle Berlin olur. Ama bence çocuklarla süreyi çok uzatmamak gerek müze gezmekten sıkılıyorlar e devamlı parka gitceksek biz niye yurt dışına gidelim diyorum ben de, benim tecrübelerime göre uzatmamak lazım.
Biz geçen sene kızım 5 yaşındayken Budapeşte ve Viyana yaptık. Budapeştede sulu bir oyun alanı vardı kızım hala orayı sayılıyor, Viyanada da çocukların sevebileceği müzeler çoktu Schbörn sarayı çocuk müzesi ve labirenti, müzik müzesini ve doğa tarihi müzesini çok sevmişti. Oraya gidecek olursanız özelden ayrıntılı bilgi veririm. Prag için şu sayfayıninceleyin, ben de bubtwmmuzda Prag düşündüm ama eşim ben ve kızımıza 35 bin TL çıkınca uçak bileti vazgeçtim😁

Sağlık sigortası bence kesin yaptırın bzi hiç kullanmadık ama bir güvence. Otel çıktılarını ben de alıyorum ama henüz kimse sormadı😊
Kredi kartının ekstresi euro olarak ayarlarsanız kur kaybınız olmaz,biz hep kart kullandık.
Uçakta oyalanmaları için çocuklara daha önce görmedikleri oyuncakları yanınıza alabilirsiniz. Yanınıza çocuklar için ateş düşürücü falan alın ama onların ml si falan fazla ve bazı yerde reçete istiyorlar,reçetesiz almıyorlar. Ben doktorumuza yazdırdım gitmeden 2 gün önce o reçete çıktısıyla bir yanıma aldım.
Çevrimdışı haritadan gideceğiniz şehri indirin,hatta gideceğimiz müze ve restaurantları da kaydediyorum,bulması kolay oluyor. Google haritalar toplumulaşımı da çok güzel gösteriyor,tüm yolu o harita sayesinde buluyorum.
Yine çevrimdışı çalışabilecek çeviri programı indiriyorum.
Bir meşhur restaurantlar için önceden rezarvasyon gerekiyor genelde, gitmeden o işi hallederseniz iyi olur. Özellikle viyana da 2 hafta önceden bazı restaurantlar doluydu.
Yine müze biletlerini önceden almak sıra beklemenizi engelliyor.

Siz nereye gitmiştiniz? Ya da sonrasi için nereyi düşünüyorsunuz? Ekstra dikkat etmemiz gereken neler var sizce?
Biz uslanmıyoruz bacım. Ama şimdi uslandım galiba. Mesela şu an tatildeyiz ve evimizdeyiz:) kaşınmadım gitmedim hiç bir yere :))

Çocuktan çocuğa elbette fark eder. Meswla bizim küçük 2 yaşındayken birbirine ortalama 2-3 saat uzaklıktaki 4 şehri gezdik 10 gün. 2 saatlik yolu bize dar etti. Ay ben çok kötü bir örneğim yaa yazmasam mı size :) ben değil de çocuk kötü :))

Şimdiki aklımla ben ya tek şehir tatiline giderim ya her şey dahil deniz tatiline. Şehir değişikliği/yol benim kızı deli ediyor. Pragda yollar arnavut kaldırımı, yani o yolda rahat giden bir bebek arabası önemli. Çek benim tekrar gitmek istediğim ülkeler arasında o nedenle tavsiye edeceğim bir lokasyon.

Çok teşekkür ediyorum epey faydalı bilgiler edindim sayenizde muhtemelen çile çekmemek için tek şehir düşünürüz aksi zorlar diye tahmin ediyorum. Gönlüm barselonaya da kaydı biraz bakalım kazasız belasız gidip gelmek nasip olur inşallah.

Back