Prag olur bence güzel diyorlar,ille bir yere bağlamak isterseniz tren ya da otobüsle dresden ordan yine tren yada otobüsle Berlin olur. Ama bence çocuklarla süreyi çok uzatmamak gerek müze gezmekten sıkılıyorlar e devamlı parka gitceksek biz niye yurt dışına gidelim diyorum ben de, benim tecrübelerime göre uzatmamak lazım.
Biz geçen sene kızım 5 yaşındayken Budapeşte ve Viyana yaptık. Budapeştede sulu bir oyun alanı vardı kızım hala orayı sayılıyor, Viyanada da çocukların sevebileceği müzeler çoktu Schbörn sarayı çocuk müzesi ve labirenti, müzik müzesini ve doğa tarihi müzesini çok sevmişti. Oraya gidecek olursanız özelden ayrıntılı bilgi veririm. Prag için şu sayfayıninceleyin, ben de bubtwmmuzda Prag düşündüm ama eşim ben ve kızımıza 35 bin TL çıkınca uçak bileti vazgeçtim
Sağlık sigortası bence kesin yaptırın bzi hiç kullanmadık ama bir güvence. Otel çıktılarını ben de alıyorum ama henüz kimse sormadı
Kredi kartının ekstresi euro olarak ayarlarsanız kur kaybınız olmaz,biz hep kart kullandık.
Uçakta oyalanmaları için çocuklara daha önce görmedikleri oyuncakları yanınıza alabilirsiniz. Yanınıza çocuklar için ateş düşürücü falan alın ama onların ml si falan fazla ve bazı yerde reçete istiyorlar,reçetesiz almıyorlar. Ben doktorumuza yazdırdım gitmeden 2 gün önce o reçete çıktısıyla bir yanıma aldım.
Çevrimdışı haritadan gideceğiniz şehri indirin,hatta gideceğimiz müze ve restaurantları da kaydediyorum,bulması kolay oluyor. Google haritalar toplumulaşımı da çok güzel gösteriyor,tüm yolu o harita sayesinde buluyorum.
Yine çevrimdışı çalışabilecek çeviri programı indiriyorum.
Bir meşhur restaurantlar için önceden rezarvasyon gerekiyor genelde, gitmeden o işi hallederseniz iyi olur. Özellikle viyana da 2 hafta önceden bazı restaurantlar doluydu.
Yine müze biletlerini önceden almak sıra beklemenizi engelliyor.