Çocuklarla evde neler yapabilirim?

adyas

zihin fukara ise,fikir ukala olur..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2015
967
1.845
113
39
Merhaba anneler 5 yaşında bi kızım ve 2yaşında oğlum var kendi başlarına oyun kurmada zorlanıyorlar havada soğuk dışarı çıkma olayımız çok olmuyor. Evde devamlı oyun istiyorlar aklıma gelen bi çok şeyi yapıyoruz saklambaç vs.gibi oyunlar el işi aktiviteleri ,mutfakta vakit geçirme ama yetmiyor devamlı yakama yapışık şekilde oyun istiyorlar ve oğlum ablasıyla bebek tarzı oyunları çok oynuyor araba falan aldım ama çok cezbetmiyor nasıl yönlendirebilirim neler yapabilirim güzel fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Ben çocuklarla kurabiye yapıyorum

Etkinlik kitapları var onlardan faydalanabilrsiniz. Boyama kitabı alabilir ya da suluboya vs gibi boyama etkinlikleri yaptırabilirsiniz. Hamurla oynatabilir, makas ile kesme egzersizleri yapabilirsiniz. Renk oyunu oynayalrisiniz. Siz mesela bir renk söylersiniz ‘ kırmızı’ evde o renkler nesneleri bulanlar kazanır. Heykel oyunu oynayabilirsiniz müzik açıp dans edip müzik durduğunda kımıldamadan durmalarını müzik başlayınca tekrardan dans etmeleri gibi. Yastıklarla survivor parkurları yapıp yastıktan yastığa zıplamalarını sağlayabilirsiniz. Balon patlatmaca oynanabilir. Arabalar için elektrik bantlarıyla yere çizgiler yapıştırıp bantla park alanları yaratabilirsiniz. Nişasta ile oobleck yapımı var böyle duyusal oyunlarda oynatabilirsiniz. Sessiz sinema gibi hayvan taklitleri yapıp hangi hayvan olduğunu bulmaya çalışabilirsiniz. Sıcak-ssoğuk oyunu oynayabilirsiniz.

ilk başta soylediklerınızı sık yapıyorum suluboya makas vs. ama diger saydıklarınız cok güzel şeyler teşekkur ederim sanırım benim daha cok dahıl olmam lazım oyunlara pek dahıl olmuyorum :) hepsını bı gune ayarlıyayım

kitap önerecegınız bı yayın varmı bı kac vardı hosuma gitmedi

2,5 yaşındaki oğlumla dikkat gelşiştirme setini kullandım adeda yayıncılığın. Bir de cırt cırtlı etkinlik kitabım ı kullanmıştık. Şimdi bende yenilerini alacağım yeni yaşında. Hoşunuza gitmeyenler değildir inşallah. Bol bol kitap okuyun bir de kitap üzerinden sorular sorup daha sonra okuduğunuz hikayenin resmini çizmelerini isteyebilrisiniz.

sagol canım yok bunlar degıldı muhakkak bakacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…