Çocuk Hastalıkları Çocuklarınmıza içirdiğimiz bazı ilaçlarve tehlikeleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Herbela

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2007
528
2
Evinizde gönül rahatlığıyla bulundurduğunuz ve çocuğunuzun sürekli kullandığı ilaçlar tehlike saçıyor. İşte o ilaç listesi...

11.09.2007 10:23
İngiliz uzmanlar, çoğu çocuk ilacının sağlığa zararlı olduğunu ortaya çıkardı. Southampton Üniversitesi bilim adamları, “Özellikle tartrazine, panecau, güneş sarısı, karmozin, kuinolin sarısı, allura kırmızısı gibi renklendiriciler, çocuklarda hiperaktiviteye yol açıyor, ilerleyen yaşlarda kontrolsüz davranışlara sebep olabiliyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE SATIŞTA

Aralarında Türkiye’de de satılan ve neredeyse çocuklu her evde bulunan Calpol, Sudafed, Benylin ve Tixylis gibi ilaçlar bu maddeleri içeriyor. Habere imza atan Daily Mail gazetesi bu ilaçların yasaklanması için kampanya başlatırken Gıda Komisyonu üyesi Ian Tokelove “Piyasada o kadar çok zararlı ilaç var ki, ailelerin hangi ilacın zararsız olduğunu kestirmesi çok zor. Üretici firmalar etik bir davranış göstererek bu maddeleri kullanmayı kesmeli” dedi.

Listede diş jeli de var öksürük şurubu da

E110Güneş sarısı içeren Buttercup, bebek öksürük ilacı. (2 yaş üstü)

E122karmozin içeren Calpol, paracetamol bebek öksürük şurubu.

E124Ponceau içeren Anbesol, diş çıkarma jeli.

Sudafed, üst solunum yolları enfeksiyonları için kullanılıyor. (2 yaş üstü)

E210Medised, ağrı kesici ve ateş düşürücü. (3 ay üstü)

E211Benylin sert öksürük, (3 aydan sonra), ayrıca çocukta derin, kuru ve gece öksürüğü varsa. (1-12 yaş arası)

Boots, kuru öksürük şurubu.

Cuprofen 6 yaş üstü çocuklarda kullanılıyor.

Superdrug, diş çıkarma ve ağrı durumlarında kullanıyor. (6 ay üstü)

Tixylic, sodyum benzoate içeriyor ve 1 yaş üstü için de soğuk algınlığı için kullanılıyor.

Unichem, diş çıkarma dönemlerinde ağrı kesici olarak kullanılıyor. (6 ay üstü)

çok teşekkür ederiz
gerçekten çok önemli
ben de mesele calpol kullanıyorum devamlı

Bu yararlı bilgi için çok teşekkür ederim.Bende kızıma calpol ve ibufen veriyordum.Bundan sonra calpol vermiyeceğim..

Arkadaşlar ben de Calpol kullandım. Hangi doktora giddersek gidelim mutlaka Calpol yazıyor soğuk algınlığına.

calpol'ü hiç beğenmem ama doktorlar illaki yazarlar iyiki kullanmamışım, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım. Allah tüm çocukları korusun

Calpol u bende çok kullandım zaten çok fazla etkisine inanmıyorum,ama bu ara ıbufen kullanıyorum o daha iyi bence.Bilgiler için sağol

calpoli bende çok kullandım.ama artık kullanmıyacam bilgilendirdiğiniz için teşekkür edrim.

calpolun bir çok eşdeğeri var diğerleride aynı şekilde.sadece calpol olsa iyi.mihracem verdiğin bilgiler için teşekkürler canım.

X