Tuvalet Eğitimi Çocukların tuvalet sıkıntısı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
27 aylikti basladim.cok zor oldu..artik giydirmeye esofman alti kalmamisti o kadar yani..dusn disarda kurumaya bile zaman birakmiyordu.
Sabirli.olmak lazim baska yolu yok..cocugu korkutmadan yaptiginda ustunu degistirerek,ayni zamanda sen buyudun,bak bende tuvalete yapiyorum,baba da tuvalete yapiyor,sende yap diterek,daha da fazlasi,onunla beraber tuvalete girip nasil yapildigini gostererek bu isin sonunu getirmeye calisacaksin.cis faslindan sonrada su dokme isini cocuguna birak hatta.suyla oynamayi seviyorlar,zamanla sirf onunla oynamak icin bile kaslarini zorlayip tuvalet yapmayi ogreniyorlar...zor bir donem ama kararli olmalisin arkadasim...

Ben böyle bir sorun yaşamadım kızlarım çok kolay bıraktılar 18 aylıkken ikiside kendi istekleriyle bırakmış oldu ama kızkardeşim çok zorlanmıştı 3 buçuk yaşına kadar kızı büyük tuvaletini bile söylemiyordu altına yapıyordu.Bu konuda kararlı ve sabırlı olmak lazım birde gece ve gündüzü aynı anda bıraktırmak lazım. Kız kardeşimin oglu 2 buçuk yaşında ve bu sene yazın başında bıraktırmış.Pikniğe gitmiştik çişi geldi wc yoktu çocukta wc yok diye yapmadı devamlı çiş çiş diyince anneside bez bağladı ona yapsın diye sonra çocuğun düzeni değişti altına yapmaya başladı bu olaydan sonra. Hatta büyük tuvaletini bile yaptı kaç defa sonra Allahtan şimdi tekrardan düzene bindi. Siz siz olun asla bez bağlamayın bıraktırdıktan sonra