- Konu Sahibi DeveKuxsxu
-
Annem kız kardeşimin kelimelerini anlatır hep. Bizde kullanırız arasıra ona.ben de çok düzgün konuşuyormuşum ama cümle kurmaya gelince bocalıyormuşum. su içmek istiyorum ya da su içiçem demek yerine "buçi" diyormuşum. evde hala "buçi" diye de kullanıyoruz :)
Bizim ki 20 aylık oldu ama konuşmuyor bir kaç sözcük haricinde. Bazı cümleler kuruyor ama o da yarım yamalak. Wuw ve, buaaa ge, bi duu gibi... :))) Ama bu kadar bende merak ediyorum ya.. niye konuşmuyor diye üzülüyorum artık.
Konuş be oğlum artıkkk!!!
benim oğlumda 4,5 yasında ve hala yarım konuşuyor. ama ben bu duruma bayılıyorum.
dülodlu pütat = kilotlu çorap
sopman = eşofman
fitbul = futbol
rönapark = lunapark
düzelir inşallah zamanla. bu şeyler çocuktan çocuğa değişiyor. bol bol konuş bence. bu arada ben oğlumun eksik ve yanlış söylediği kelimeleri her ne kadar sevimli bulsamda doğrusunu ondan sonra tekrarlıyorum.evet ben kaygılıyım canım sen nasıl duruyorsunbim kızım 3 yaşına yeni girecek yarım yamalak konbuşuyor diye üzülüyorum
cıba <araba
çibu<çiş
bcınne<banyo
ottum < oturdum
:dance::asigim:
Oğlum Bir Kaç Gündür Dülele, Gölülü Falan Diyordu çözdüm. Anneannesini Yolcu Ediyoruz Ona Güle Güle Ve Görüşürüz Demek Istiyor.....
:)))) Çok güldüm ya... :))) Çö çöze bilirsen....Ne komik oluyorlar bu yaştakiler.
eşlerimizin meslekleri ve biz kadınlar bölümündeyiz. aramıza katılabilirsin. Hoşgeldin....a.s.a.s.Polimecim Anladiğim Kadariyla Emniyetle Bir Ilgin Var Ben Polis Eşiyim Tanişmak Isterim
Canim Kizim 2,5 Yaşinda
Pöpek - Köpek
Fu - Su
Emmek - Ekmek
Dadiş - Kadriye Teyzesi :))
Mamakan - Babasi Adi Kahraman
Töpte - Köfte
Aba - Araba
benimki daha 16 aylık,çok söyleniyo ama dıgıl dıgıl şeklinde bu herkes onu görünce dıgıldıgıl diyo zaten..anne diyo bazen anna oluyo bu,ananesine adaa diyo babasına ve şuanda da adaa diyo oyuncagınada diyor buarada..tam konuşmaya başlamısını sabırsızlıkla bekliyorum..
Bnim oğlum bir gün bana''SENİN ARKADİŞİN VAR MI''diye sordu.Ben de sayıyorum sürekli isimlerini.Meğerse arka dişimi soruyormuş.
MAŞALLAH RÜYANAZIM..ALLAH EVLATLARIMIZA SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN....BENİMKİ SON ZAMANLARDA MÜTTEN ANNE MÜTTEN DİYOR. KİBAR ÇOCUK VESSELAM....LÜTFENSİZ KONUŞMUYOR YANİ...:Roflol::Roflol:benim cimcime çok erken konuşmaya başladı şuan 21 aylık ama 1 yaşından beri konuşuyo
ahtapot-apdanot
araba-ababa
su-bu
seviyorum-siyom
hayatım-hatatım
sosis-tosis
MAŞALLAH RÜYANAZIM..ALLAH EVLATLARIMIZA SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN....BENİMKİ SON ZAMANLARDA MÜTTEN ANNE MÜTTEN DİYOR. KİBAR ÇOCUK VESSELAM....LÜTFENSİZ KONUŞMUYOR YANİ...:Roflol::Roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?