• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımızdan borç aldık,koruyalım!

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
Doğayı korumak için çevre dostu poşetlerden alalım,alış verişlerimizde naylon poşet kullanmaya son verelim.Yırtılma ve yıpranma olduğu takdirde,hayat boyu Carrefoursa tarafından ücretsiz olarak yenisiyle değiştirilecek olan doğaya dost ve yeniden kullanılabilir poşetler hemde çok şık,Üstelik çok ucuz.
WWF-TÜRKİYE'NİN DE (DOĞAL HAYATI KORUMA VAKFI)DESTEKLEDİĞİ BU PROJEYE KATILARAK GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKALIM.
UNUTMAYALIM,DOĞAYI VE ÇEVREYİ ÇOCUKLARIMIZDAN BORÇ ALDIK...
 
index.html
çok güzel bi haber ablam duyarlı ablam benim inş bu dediklerin tez zamanda olurrrrrrrrr
 
Son düzenleme:
CarrefourSA tarafından Avrupa'da ki mağazalarında uygulamaya geçilen doğaya zarar vermeyen ve defalarca kullanılabilen poşet projesi de tanıtıldı. Önümüzde ki ay Van'da da uygulanacak yeni poşet sistemi ile hem defalarca kullanılabilen özelliğinden doğada fazla poşet bulundurulmayacak, hem de doğada fazla tahribatın önüne geçilecek. WWF ( Doğal Hayatı Koruma Vakfı)'nın desteklediği proje de, müşterilerin yeniden kullanabilecekleri dönüşümlü poşetler kullanılarak, çevre kirliliği yaratan plastik poşetlerin kullanımını azaltmayı ve zamanla tamamen kaldırmayı hedefleniyor.
 
bu ne kadar güzel bi haber böyle umarım kısa zamanda heryerde uygulamaya girer
devlette destek verirse hızlandırışmış bi şekilde tüm vatandaşlar biliçlendirilir
 
İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Hürmiye Atasoy (23) Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) gönüllüsü. "Çözünmeyen sorun kalmasın" başlığıyla ürettiği projede plastik poşet yerine organik maddelerden üretilen polimer /_np/1882/6811882.jpgkullanılmasını öneriyor: "Türkiye’de 2 bin 500 plastik poşet üreticisi var, bu rakam Avrupa’nın toplamından fazla. Toplumun ciddi bir alışkanlığı var. Bir poşetin kullanım süresi ortalama 12 dakika. Doğada ise onu torununuzun torunu bile görebilir."

Hürmiye dünyada plastik poşetlerin yerine bez poşet geldiğini ya da polimere dönüldüğünü anlatıyor: "Tüm dünyada plastik poşetlerin sadece yüzde 3’ü geri dönüşüme katılabiliyor. Zaten çoğu ülkede yasaklandı. Hollanda ve Fransa da çözünebilir polimer kullanılması için bir anlaşma imzaladı. Benim önerim de poşet yerine ayrıştırılabilir polimer kullanılması. Şu anda Türkiye’de böyle bir sektör yok, sadece iki üretici ayrıştırılabilir polimer üretiyor. Bunu önce toplumsal bir kampanyaya dönüştürmek gerekiyor, anlatmaya çocuklardan başlamalı."

Türkiye’de poşet üreticileriyle de konuşmuş Hürmiye, ama bunun kolay bir geçiş olmayacağının da farkında: "Bu endüstriyle konuştuğumda hemen polimere dönemeyeceklerini söylediler hem arz talep yüzünden hem de çözünebilir polimer yapımı için soya posası gerekiyor. Soya üretimi az, ithal ediliyor. Ama mısır posası da kullanılabiliyormuş. Biyodizelde kullanılan organik maddelerin posası da polimer üretiminde kullanılabilir."

Hürmiye’nin projesi bu gerçekleri başta çocuklara herkese anlatmayı amaçlayan bir kampanya: "Fazla maliyeti yok. Çocuklar doğada poşetleri yiyecek zannedip bu yüzden ölen hayvanlar olduğunu öğrenince etkilenecektir. Ya da firmalar bir tanıtım materyali dağıtacaksa bunu tekrar kullanılabilir poşetlerle dağıtabilirler."
 
Back