Cocuklarimiz ve televizyon

Eda_66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
36
0
Sevgili anneler,
Son günlerde televizyon konusunu cok kafama takar oldum.Dün haberleri izliyordum tv nin karsisindan ayrildim bu arada reklamlar baslamis eee yine bi magazin yok bilmem kimi bikini ile görüntülemisler yok tanga selülit falan filan ...
kizimda annneee baksana kiz ciplak!! ciplak dolasilmaz ki ama demezmi?
ya gelde kafayi yeme.Bazen o aleti evimden tamamen kaldirmayi düsünüyorum veya sadece dvd kullanmayi...
sonucta ben gazete dergi internet üzerinden kendimi bilgilendiriyorum kizimda arada bir cizgi filmi izliyor bunada dvd yeter diye düsünüyorum.Siz ne önerirsiniz? TV konusunda evinizdeki kurallar nasil?
Ayrica televizyonun, okul öncesi yastaki cocuklari zihinsel ve duygusal yönden olumsuz etkiledigini düsünüyorum.
Cinsel serbestlik, siddet ve korku iceren sahnelerin, cocuklarin suur altlarina siddet ve antisosyal duygularin yerlesmesine yol acacaktir...

benim oğlumda tam bir çizgi filim hastası çocukkanalını bıraksam 24 saat izleyecek ama ben sınırlama koyuyorum diğer içerikli şeylerde mesala cinsellik teşkil edn bir şey çıtığında ona uygun olmadığını değiştirmemiz gerektiğini açıklarım etkisi oldu kendisi tv nin başından kalkıyo yada ben yoksam değiştiriyo çocuklara olgunlukla açıklama yapmak çocuk deyip geçmemek bence en doğrusu

çok haklısın arkadaşım o televizyon daki sanatcılar ve mankenler iyiçe kendilerini basifleştiriyorlar çok irenç ler haberleri yok ben kızın ve oglum uyudukdan sonra bakıyom onlara kızım ve oglumu genelde cizgi film izlertiryomartık o sanatcılar izlemek bile istemiyom cunku halkın gözünden iyiçe düştüler

çok haklısın arkadaşım o televizyon daki sanatcılar ve mankenler iyiçe kendilerini basifleştiriyorlar çok irenç ler haberleri yok ben kızın ve oglum uyudukdan sonra bakıyom onlara kızım ve oglumu genelde cizgi film izlertiryomartık o sanatcılar izlemek bile istemiyom cunku halkın gözünden iyiçe düştüler

bende dedigin gibi yapiyorum canim ama bazen kizim illaki yanimda oynamak istiyor oyuncaklarini alip yenima geliyor, ve izledigim bir haberde olsa o "sanatci"larada yer veriyorlar yani bazen elinde olmuyor cocugunu o igrenc görüntülerden korumak :eek:klava:...
Ama ben su magazin programlarini izlemiyorum ve kesinliklede izlemicem.Yaptiklari ve ugrastiklari bos seylere bakarak degerli vaktimi öldümektense cocuklarimla ilgilenir veya kitap dergi filan okurum...

benim oğlumda tam bir çizgi filim hastası çocukkanalını bıraksam 24 saat izleyecek ama ben sınırlama koyuyorum diğer içerikli şeylerde mesala cinsellik teşkil edn bir şey çıtığında ona uygun olmadığını değiştirmemiz gerektiğini açıklarım etkisi oldu kendisi tv nin başından kalkıyo yada ben yoksam değiştiriyo çocuklara olgunlukla açıklama yapmak çocuk deyip geçmemek bence en doğrusu

Haklisin tabi ama benim kizim henüz 3 yasinda sanirim 6 yaslarindan sonra iyice kavrayabilir? bilemiyorum dogrumu? oglun kac yasinda canim?

Haklisin tabi ama benim kizim henüz 3 yasinda sanirim 6 yaslarindan sonra iyice kavrayabilir? bilemiyorum dogrumu? oglun kac yasinda canim?

evet 6 yaşında ama ben ona telkinlerimi şimdi başlasydım zaten beni dinlemezdi inatçılığımızda var ama daha küçük yaşlarda başladığım içimn etkisini görüyorum şuan yani senin kızının yaşları teyip gibiler ne verirsen hemen o küçük beyinlerine kaydediyorlar:1rolleyes:

evet 6 yaşında ama ben ona telkinlerimi şimdi başlasydım zaten beni dinlemezdi inatçılığımızda var ama daha küçük yaşlarda başladığım içimn etkisini görüyorum şuan yani senin kızının yaşları teyip gibiler ne verirsen hemen o küçük beyinlerine kaydediyorlar:1rolleyes:

Haklisin canim.. zaten örnegini yasadim.Kizim dört gündür anaokuluna gidiyor.Anaokulunda kahvaltida domuz etinden salam koyuyorlar sofraya benim kizimda salam hastasi anlatsamda anlamaz domuz eti yememesini veya dayanamaz yer diye endise ediyordum ama sasirdim dogrusu bir defa konusmustuk bu konuyu, ilk kahvaltida türk arkadasina ben salam yemicem domuz etinden,sadece evimizdeki salami yicem diyordu.Unutmayip bunu dile getirmesine cok sevinmistim :dance:

CANIM BU TÜR MAGAZİN PROGRAMLARININ VE AYKIRI DİZİLERİN ÇIKMADIĞI KANALLAR DA VAR.
BEN KIZIMA KENDİ BAŞINAYKEN ÇİZGİ FİLM AÇIYORUM.
BİRLİKTEYKEN DE BU TÜR KANALLARI SEYRETMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUM.

X