• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları özel eğitim rehabilitasyona giden anneler lütfen..

tanterosa

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
49
0
286
Hakkari
ablamın ikiz kızlarından biri epilepsi hastası.henüz 11 aylık.nöbetleri durdu ama gelişim olarak oldukca geride.yeni yeni emeklemeye dönmeye başladı ama ellerini çok az kullanıyor,oyuncaklarına karşı ilgisiz ve ayaklarınıda basmıyor.fizik tedavi ve özel eğitim tavsiye edildi.ablam doğuda bi ilçede.fizik tedavi için ankarada uzmanların gösterdiği hareketleri evde tekrarlıyorlar.ama özel eğitim konusunda kafamız karışık.nasıl bişeydir,ne fayda sağlar birincisi.ikincisi ve en önemlisi bulunduğu yerde bu eğitimi verebilecek bi kurum yok.bu nedenle çocukları hasta olup özel eğitim aldıran arkadaşlara sormak istedim,orda ne gibi çalışmalar yaptırılıyor,benim yeğenim gibi ellerini kullanmayan(fiziksel bi sorunu yok kullanmaması için),ayaklarını yere basmayan bebeklere neler önerilip yaptırılıyor,yardımcı olursanız çok minnettar kalacağız.

geçmiş olsun öncelikle benim oğlumda 9 aylık ve down sendromlu. biz henüz özel eğitime başlamadık. bizde doğudayız. burda 1 yaşından önce almıyorlar zaten. ama çocuklarımızın aldığı bu özel eğitimle gelişim gösterdiği bir gerçek. haftada 2 gün 1er saat yanlış hatırlamıyorsam. çocuğun ihtiyaçlarına yönelik ram önce bir plan hazırlıyor ve rehablilitasyon merkezinde buna yönelik eğitim veriyorlar. yani çocuğunuz emekleyemiyorsa önce buna yönelik çalışmalar yapılıyor ve siz evde destekliyorsunuz. ama her işi uzmanın yapması gerek. bu konu çok daha önemli. doğuda bu işin uzmanını bulmak zor. bu yüzden tayin istedik biz. ama her ilçede bir rahabilitasyon merkezi var artık. mutlaka gidip oradaki hocalarla görüşmelisiniz bence. el ve ayaklar için bunu destekleyici fizik tedavi hareketleri uygulanır. ama ne olabilceği hakkında çok bi fikrim yok. geçmiş olsun

Back