- 2 Şubat 2021
- 771
- 4.388
- 63
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Büyük 14 yaşındaPsikolog söyledi. Aralarında az yaş farkı olan kardeşlerden büyüğü küçüğü her zaman kıskanırmış.
Çocukluğunu diğerine kaptırdığını düşünürmüş.
Benden 1 yaş büyük ablam, hayatı bana zehir etti. Bunda size çok büyük pay düşüyor. İkisinin arasında dengeyi kuracaksınız.
Cinsiyetleri ne, ikisi de erkek mi?Büyük 14 yaşında
Küçük 4 yaşında
Aralarında koskaca 10 yaş var ama ikisi de deli gibi birbirini kıskanıyor ve kavga ediyorlar
Psikolog buna ne der acaba ?
Büyük erkekCinsiyetleri ne, ikisi de erkek mi?
Biz 3 kızkardeştik. Dediğim durumu ablam bana karşı yaptı. Hayatı boyunca benim hatalarımı aradı, anne babamın karşısında küçük düşürmeye çalıştı. 40 yaşında geldik. Değişmedi.
Küçük kız kardeşimiz bizden 10-11 yaş küçük. O 3 annesi var gibi büyüdü. Ablamda bende ona karşı hep şefkatliydik.
Büyük erkek
Küçük kız
Oğlum merhametsizce davraniyor genelde
Kızım da az degil tabi onu da fazla şımarttık galiba
Ben bebeğimle kızımı oynata oynata alistirdim bebek kusagimda evcilik yakalamaca filan sevmiyordu gitsin diyordu oynadıkça alıştı şimdi herşey lerini beraber yapiyorlarİki kızım var Allah bağışlasın.Büyük kızım 3.5 yaşında.Bebeğim 4 aylık.
Yogun bir şekilde kıskanıyor.Bebek olmak istiyorum bende diyor.Kardeşimi doktoruna geri verin istemiyorum onu diyor.Daha yeni yeni çıngırak tutmaya başladı.Alıyor elinden paylaşmıyor.
Biz yokken odada gidip gizlice seviyor.Biz varken bazen seviyor.Bi yere gidersek hemen kardeşimde gelsin diyor
Özellikle babası kucağına alınca tepkileri yoğun yaşıyor anında değişiyor.Bebeğin hareketlerini yapmaya çalışıp dikkat çekmeye çalışıyor.
o varken sevgiyi abartmıyoruz.
Sorumluluk veriyorum hatta.Banyosunu beraber yaptırıyoruz,üstünü beraber değiştiriyoruz falan.
Hiç zarar verdiğini görmedim.Ama bazen çok hırçınlaşıyor bebeğe karşı.
pedegog umuz normal olduğunu söylüyor.Evet normal ama hiç geçmeyecek gibi.
Teselliye ihtiyacım var.Kardeş kıskançlığı yaşayıp zamanla azalan veya biten varmı aranızda.
Başka kardeş düşünmüyoruz artık Tek dileğim ikisinin ilerde iyi anlaşması.Ama büyük kızımın bu halleri umutsuz olmama neden oluyor.
Bunun için evli olup çocuklu olmaya gerek yok ben bekarım ve kardeşimi hala kıskanıyorum. Tabi ama buna kıskançlık diyemem içimde ona karşı en ufak kötü bir hissim yok o benim herseyim tatlı kıskançlıklar yapıyorum ben 24 yaşındayım bence gayet normalİki kızım var Allah bağışlasın.Büyük kızım 3.5 yaşında.Bebeğim 4 aylık.
Yogun bir şekilde kıskanıyor.Bebek olmak istiyorum bende diyor.Kardeşimi doktoruna geri verin istemiyorum onu diyor.Daha yeni yeni çıngırak tutmaya başladı.Alıyor elinden paylaşmıyor.
Biz yokken odada gidip gizlice seviyor.Biz varken bazen seviyor.Bi yere gidersek hemen kardeşimde gelsin diyor
Özellikle babası kucağına alınca tepkileri yoğun yaşıyor anında değişiyor.Bebeğin hareketlerini yapmaya çalışıp dikkat çekmeye çalışıyor.
Sorumluluk veriyorum hatta.Banyosunu beraber yaptırıyoruz,üstünü beraber değiştiriyoruz falan.
Teselliye ihtiyacım var.Kardeş kıskançlığı yaşayıp zamanla azalan veya biten varmı aranızda.
Başka kardeş düşünmüyoruz artık Tek dileğim ikisinin ilerde iyi anlaşması.Ama büyük kızımın bu halleri umutsuz olmama neden oluyor.
Siz elinizden geleni yapmissini o halde üzme kendini, 5 yaşına gelince kıskançlik duygusunun olabileceğini ama guzel ahlaklı Allah'ın seveceği kul olmak istiyorsak bu duyguya yenilmememiz gerektiğini anlatabilirsin ....yani ben öyle yapıyorum bir fikir size ..çocuklar çok güçlü ve akıllı anlıyor, uyguluyorlar..Benim eşimde uzun süredir şehir dışındaydı.Yeni geldi.Zaten iligili bir babaydı.Kaldıgı yerden devam ediyor.Kitap okur,bahçede saatlerce oynar eder.Herşeyiyle ilgilenir.O yüzden babadan daha çok kıskanıyor.
Hamilelik sürecinde nasıldınız? 3,5 yaşında oğlum var açıkçası ben de ister istemez korkuyorum. Riskli bir hamilelik geçirdiğim için Oğluma en başında kardeşinin olacağını o doğana kadar kendisini kucağıma alamayacağımı, yatmam gerektiğini kendisi ile fazla oyun oynayamayacağımı falan anlattım. Başlarda sinirlendiği zaman ya da istediği şeyler olmadığı zaman gelip karnıma vuruyordu. Şimdi kabullendi gibi bezen yiyecek bi şeyler getiriyor anne bebek acıktı hadi ye diyor. Gelip karnımı seviyor, bebek uyuyor falan diyor. Önceleri kıyafetlerini falan vermek istemiyordu şimdi bunları Bebek giysin diyor. Alışsın kabüllensin diye her şeyi olabildiği kadar açık açık anlatmaya çalışıyorum ama hata mı yapıyorum bilmiyorum.İki kızım var Allah bağışlasın.Büyük kızım 3.5 yaşında.Bebeğim 4 aylık.
Siz dogru okumadınız sanırım.gerwginden fala zaman ayiriyoruz.Zaten onun için endişeliyim.Bebekle temel ihtiyaclari dışında ilgilenmemek üzüyor hatta.Ona ayrılan bi zaman dilimi yok sanırım. Bebek meşakatli bi iş gün içinde sürekli sorumluluk vererek yanınızda sakin kalmasını beklediğiniz çocuğunuz sanırım özel ilgi istiyor hakkı da bence normal değil bu kadar kıskançlık. Pedagog neye göre doğru dedi onu da anlamadım. Her kardeşi olan böyle bu derece kıskanç olur mu bunun da bi sınırı olmalı diye düşünüyorum. Büyük kızınızla gün içinde yaşadıklarınızı tekrar gözden geçirmelisiniz, yalnız hissediyor özel ilgi özel zaman istiyor.
Hamilelikte ilk önce çok sevindi.sonra cinsiyeti öğrenince erkek olsun dedi.Hamilelik sürecinde nasıldınız? 3,5 yaşında oğlum var açıkçası ben de ister istemez korkuyorum. Riskli bir hamilelik geçirdiğim için Oğluma en başında kardeşinin olacağını o doğana kadar kendisini kucağıma alamayacağımı, yatmam gerektiğini kendisi ile fazla oyun oynayamayacağımı falan anlattım. Başlarda sinirlendiği zaman ya da istediği şeyler olmadığı zaman gelip karnıma vuruyordu. Şimdi kabullendi gibi bezen yiyecek bi şeyler getiriyor anne bebek acıktı hadi ye diyor. Gelip karnımı seviyor, bebek uyuyor falan diyor. Önceleri kıyafetlerini falan vermek istemiyordu şimdi bunları Bebek giysin diyor. Alışsın kabüllensin diye her şeyi olabildiği kadar açık açık anlatmaya çalışıyorum ama hata mı yapıyorum bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?