- 6 Mart 2012
- 17.739
- 28.024
- 798
- 49
Abdominal migren, kişinin karın bölgesinde şiddetli ağrı görülmesiyle oluşur.
Görüldüğü yer tam olarak göğüsle, kasık kemikleri arasıdır. Karın migrenin başlıca belirtileri mide bulantısı, kramp, sinirlilik ve baş dönmesidir.
Bazılarında ise iştahsızlık ve kusma gibi durumlar görülür. İshal nöbetleri, göz altlarında koyu halkalarda bu migrenin yol açabildiği sorunlardandır.
Normal bir karın migreni atağı 1 saatten 72 saate kadar uzayabilir.
Bu hastalığın bilinen herhangi bir nedeni yoktur. Çoğu kez doktorlar, ağrı kesici ya da diğer tıbbi ilaçlara ağrıyı geçirmeye çalışır.
Çok küçük çocuklarda bu ilaçlar çeşitli yan etkilere yol açabildiğinden, aileler bitkisel kürleri denemek gibi alternatif tedaviye yönelirler.
Karın migreni semptomları diğer hastalıklarla çok bağlantılı olduğundan teşhisi zor bir hastalıktır. Çoğu kez İrritabıl bağırsak sendromu ve kramp ile karıştırılıp, hastaya bu teşhisler konulur.
Karın migreni için doğal çözümlerden bazıları şunlardır; Çocuk veya yetişkin kişi uyurken karanlık bir oda tercih etmeli, hiç ışık olmamalıdır, ayrıca sessiz de bir ortam olmalıdır. Ağrıyı azaltmak için çocuğun karın bölgesine sıcak su tulumu kompresi uygulayabilirsiniz.
Nane çayı da abdominal migren için şifa olacaktır.
Düzenli bir spor hayatı da migren ataklarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Zencefil de bu migren türündeki ağrıyı azaltmada ve bulantı gibi diğer semptomları kesmede oldukça etkilidir.