Cocuklarda katarakt ve göz tembelligi

karamanli

benim minik cadim
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2008
716
0
316
48
Almanya
Merhaba arkadaslar
7 yasindaki kizimda katarakt ve göz tembelligi cikti . Sol gozde %80 kayip var . Burda gec kalinmis dendi bilgisi ve tecrubesi olan varmi
Lutfen yardim

öncelikle geçmiş olsun. sanırım kızınızla aynı kaderi paylaşıyoruz =)

teknoloji gelişti mi bilmiyorum fakat benim zamanımda (10-15 yıl önce) yapılan tek şey gözü kapatarak tembelliğin ilerlemesini durdurmaya yönelikti ama pek bir işe yaramadı. eğer katarakt tek gözdeyse ve tembellik de o gözdeyse (ki öyledir), endişe edecek bir şey yok. kesin konuşmak istemem ama genetik yatkınlığına bağlı olarak numarasının epey bir ilerleyebileceğini düşünüyorum. yine de sıkıntı yapacak bir şey yok. lens ve gözlük o kadar da korkunç şeyler değil. katarakt ve tembelliğin üzerine gözlerimde daha pek çok sorun da çıktı, hala gayet iyi idare ediyorum ben =) uzun süre gözlük taktıktan sonra son birkaç senedir lense geçtim, kullanımı biraz zor olsa da torik lenslerle pek çok gözlüksüzden çok daha iyi bir görüş kalitesine ulaştığımı söyleyebilirim. ortaokulu bitirene kadar gözlükle idare etmenizi, daha sonra lense geçmenizi tavsiye ederim. hem de ergenliğinde gözlüğünden kurtulup dünyalar güzeli bir genç kız olur böylece =)

eğer numaraları ilerlemezse zaten büyüyünce lazer yaptırıp gözlükten de lensten de kurtulur. eğer numaraları benimkiler kadar büyürse yine sorun yok. lensler hala var ve doktorum bir süre sonra gözün içine mercekler yerleştirerek bir şeyler yapılabileceğini söyledi; fakat tam olarak nedir bilmiyorum.

biliyorum çok yardımcı olamadım ancak içinizi rahat tutmanız için yazmak istedim. başarılı bir öğrenciyim, ehliyet de alabildim. kızınız pilot olmak veya askeriyeye girmek dışında istediği her şeyi yapabilir.

Canım seninle görüşebilir miyiz bu konuda

Bende de ayni problem varmis, malesef gec kalmissiniz... Benim sol gozum bu dert yuzunden görmüyor kabul ediliyor. Allah daha buyuk dertler vermesin, şimdi yeni glokom teşhisi koyuldu. Göz mühim, ancak kizinizin diger gozu saglikli ise bir problem yasamaz hayatinda. Artik ehliyet bile alabiliyoruz. Canınızı sıkmayın

%80 görmüyor ise %20 görüyordur, nerovizyon tedavisini ve 7 yaşına kadar kapatma tedavisi araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…