Çocuklarda ishal

MenThlsch

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2020
815
1.245
34
Arkadaşlar 4 yaşında olan oğlum 2 gündüŕ gevşek dışkılaması var. Karın agrısı ateş kusma mide bulantısı yok. Manav da adam pat diye ağźıña çilek verdi. galiba onunla ilgili. Ilk basta gece altina kacirmis tutamiş. Ishal kokusda var. Hicbir huzursuzlugu yok. Reflor( probiyotik) verdim cinko gerekli alımini verdim. Sabah patetes haslama oglen pirinc corbasi muz verdim . Ishalinde kan mukus herhangi birsey yok. Sivi takviyesi yapiyorum. Surekli tuvalete de gitmiyoruz. Gunde 3- 4 kez ama cok fazla da degil normal diskisinin hafif sulu gibi. Herhangi bir huzursuzlugu da yok hatta bayag mutlu. Cozemedim ben bu durumu. Rotavirus 2 doz aşısinida uygulandi. Yogurt mayaladim tekrar bugun taze yesin diye. Onun disinda cay verdim. Ekmek tam bugday ekmegi kullaniyoruz. Endiselenmeli miyim . Koranavirusta var malum hastahaneler risk dolu. Kararsiz kaldim. Beklemeli miyim biraz daha. ? Atladiğim birsey var mi? Ne yapabilirim?

Merhaba, geçmiş olsun.
Yapılacakları yapmışsınız
Reflor, yoğurt, kolay hazmedeceği yumuşak gıdalar, bol potasyum içerdiği için patates muz vermeye devam edin.
Sıvı takviyesi önemli.
Bahsettiğinize göre korkulacak bi durum yok çok şükür.

Eğer ishal artar su gibi olur, iştahsızlık, keyifsizlik, ateş, bulanti, boğazda hassasiyet eşlik ederse mutlaka götürün. Ama şu an için anne ilgisiyle geçecek gibi görünüyor

Tesekkurler biraz toparladi gibi kakasi aynen diğer belirtiler şükür yok insallah da olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…