siz yaptırdınız mı arkadaşım. benmde oğlumda bazı sıkıntılar var düşündğm fakat nerde kim yapar blmiyorum, öncelikle babamızdanda izin almalıyız...
merhabalar,
sorunlarımız öncelikle çok iştahsız huzursuz, az uyuyor inatlalıyor zaman zaman düzelip tekrar aynı oluyor. çok dikka t ediyorum fakat inatçılığı beni çoküzüyor
Hacamat yasak değil miydi?????
Ilk defa duydum. Son derece mantıksız geldi. Kardeş kıskançlığına bile çözüm neşterle.
seyren selamlarHacamat istemeyen yaptırmaz ama sünnet olan ve senelerdir yapılan birşey annem yaptırdı akrabalarımızda yaptıran var ben yaptırdım çokta memnunum.
Konuyu uzatırsak çok yere gider aslında.
Yıllar evvelinden bilinen çok şey günümüzde bilimsel olarak kanıtlanıp yeniymiş gibi lanse ediliyor.Bir poroğram vardı video koyacaktım ama bulamadım.Artık günümüzde (şahsi düşüncem)doktorlar hastalarına hasta değil müşteri gözü ile bakıyor.Ki bunu birçok insan kabul etmiş doktorlar bile hastam değil müşterim diye hitap ediyorlar.
Seneler evvelinden anne sütü Kuranda yazılmış bilim şurda kaç yıllık mevzu ispatlamış illa anne sütü diyor.Lütfen olayı İslama ve dini mevzuya bağlamadan biraz objektif bakın.
Bazı görünen gerçekleri dine islama bağlamadan anlarsak görüntü anlatım belki itici belki sizin için çirkin yada iğrenç olabilir.Fakat yapılan ameliyat değil çok büyük kesi değil nasıl anlatayım bir gül dikeninin elinizi çizdikten sonraki bıraktığı iz.Bu kadar gerçekten ötesi yok yani.
Ben burada yaptırdım yaptıranların fayda görmüşlerin fikirlerini yorumlarını bulabileceğiniz bir sayfada önerdim.Belki çok basit çözümlere çare olur açısından.
Hacamat yasak belki ama insanların çare bulmasından korkan zihniyetler bunu yasaklamış durumda.Hacamatın yaygın olduğu ülkelere bakarsanız bizim çare aradığımız sıkıntıları çekmiyor bile çoğu.
Annemin teyze oğluna doktorlar yıllardır bacaklarından (varis)ameliyat olmasını söylerken o yılda 2 defa hacamat olarak kurtulup rahatlıyor.Ki ameliyattan ağrıdan sızıdan çok daha uzak kaliteli bir hayat yaşıyor.Ben senelerdir kurtulamadığım sırt ağrımdan yaptırdığım hacamat sayesinde kurtuldum.Çokta rahatım.
Ben son zamanlarda özellikle basit rahatsızlıklarıma sıkıntılarıma doktora gitmeden çare bulmaya çalışıyorum.Bunu derkende doktorları ne aynı kefeye koyuyorum nede doktora gitmeyin demek gibi aptallığı yapmıyorum.
Gribal bir enfeksiyonum varsa ve ilerlememişse ilaç almak acillere gitmek yerine nane limonumu kaynatıp ılık duşumu alıp uzanıyorum bütün mevzu bu.
Fakat basit bir ayak burkulmasına alçıya alan,bir çatlak kemiğe kırık muamelesi yapan hastaneden de doktordan da bıktım.Çünkü bunların amacı senin iyi olmandan çok çıkığı kırık çatklağı ameliyatlık gibi gçsterip hastane masrafı olarak devlete fatura etmeleri.İşin boyutu derine inersek değişecek.
Artık şu zamanda kimse kimseye yardımcı olayım iyileşsin gözü ile değil müşterim çok olsun çok kazanayım bu paralı diyerek bakıyor.
Psikolog kardeş kıskançlığı olayına gelince,psıkologlar gereksiz demiyorum ama en ufak birşeyde sorunları büyütüp karşımdaki insanın bana verdiği aklıda önemsemiyorum.
İnsan biraz kendi kendinin doktoru olmalı.
Biraz iç sesini dinlemeli
Biraz sakin olmalı
Çabuk sinirlenen,tüketen üretmeyen dinlemeyen okumayan anlamayan bir toplum olduğumuzdan kardeş kıskançlığını ,bile doktorlarda arayan ebeveynler olduk çıktık.
Canım hacamat peygamberimiz zamanından gelen ve yapılan bir olaydır.Hemde sünnettir.Bir çok hastalığa şifa kaynağıdır.
Kardeş kıskançlığı neşterle çözülemeyeceği gibi bir psıkoloğa gitmeden de anne ve babanın evlatları ile konuşması sabırlı ve anlayışlı olması ile de çözülebilecek bir durumdur bence.
Kıskançlığın çözümünü bir doktorda aramak bana göre gerçekten uç bir şey gibi geliyor.
Helal olsun!
Ama böyle şeyleri herkesin anlayabilmesini beklemeyin, materyalizmle donanmış kafaların gözleri kör, kulakları sağırdır, yani gözleri vardır görmezler, kulakları vardır işitmezler. Dolayısıyla büyük bir kısım insanın bunları anlayamaması normal, bu kendi seçimleri sonucu onların kaderi haline gelmiş tavırları.
Hacamatı bugüneşim yaptırdı, o kadar çok kirli kan çıkmış ki, bekliyordum çünkü o oranda da çok rahatsızlığı var.
Hamileliğimden sonra emzirirken yaptıracağım Allah nasip ederse, çocuğumu da bu sünnetten mahrum bırakmayacağım inşaAllah.
küçücük bebelere neler yapıyorsunuz. Bir de anne olacaksınız. Bilimin uç seviyeye geldiği çağlarda yaşıyoruz, siz ise orta çağdan kalma işlerle kendi çocuklarınıza yaptıklarınıza bakın. Utanın kendinizden! İnsanlığınızdan! ve ilk önce anneliğinizden!
Yukarda yorum yapan hanım ! Niçin kendi cahilliğimizi örtmek için millete cahil diyorsunuz ?? ben bu hanımları anlamıyorum ...madem bilmiyorsun öğren ,hem bilmiyor hemden milletin anneliğine laf ediyor ...Bu ne densizlik ,
Kusura bakma seyren kardeş dayanamadım (gerçekten sinir bozucu bir durum .).konun hayırlı olsun bu arada ..hacemat sünnettir ..bizzat peygamber efendimiz yapmış ve tavsiye etmiştır ..ben de dahil çevremde birçok kişi yaptırdı ve çok çok memnun kaldı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?