Çocuklarda Hacamat

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
47
118
Adana
İnşallah konuyu yanlış yere açmadım ve umarım bu konu paylaşılmmaıştır.Paylaşılmışsa da editörler gerekeni yaparlar umudundayım.

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Annem hacamatı(biz hep kan aldırma olarak bilirdik) senelerdir akrabalara falan yapardı.Geçenlerde dayıma yine yaptığında bu konuyu tam olarak araştırdım ve inanılmaz faydalı bilgilere eriştim.
Üst komşumun yeğeninde kas hastalığı var ve onada bahsettik ehil bir insandan bilgi alıp yaptıracaklar.Şifa Allahtan.

Yalnız kızım sarılık olduğunda annem kızıma yaptığında eser kalmadı.
Oğlum olduğunda ne bileyim korktum hani her türlü şeyi söylüyor doktorlar yok enfeksiyon kapar yok cahilmisiniz siz falan diye ama oğlum çok zor atlattı sarılığı.
İnşallah bu yazı faydalı olur bebeklerinde huzursuzluk ve daha bir çok şikayeti olan annelere.

Çocuklar için hacamat alt sınırı teorik olarak 2 yaş olarak belirlensede Malezya Endonezya gibi müslüman ülkelerde 45 günlük bebeklere dahi uygulandığı, ve hacamat yapılan bebeklerde akıtılan 2-3 damla kan dahi gece ağlama ve huysuzluk kalktığını ve daha rahat uyuduklarını belirten aileler çoktur.

Hacamatın en fazla fayda gösteren ve tesir edeni çocuklara yapılanıdır. İranda kermenşah tıp fakultesinde 1 Yaş üzeri 10 yaş altı 4 bin denekden Üç bin çocuğa yapılmış hacamattan yola çıkan araştırmalar şu sonuçları ortaya koymuştur; diğer 1,000 çocuk hacamat yapılmamış aradaki fark şöyle gözlemlenmiştir.
1- Hacamat yaptırdıktan sonra çocuklar çok daha az soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyon hastalıklarına yakalanıyor ve bağışıklık sistemleri güçleniyor. Bu yetişkinler içinde geçerlidir.
2- Huysuzluk, hareket bozuklukları, asabiyet, agresif ve ters hareketleri en aza inmektedir.
3- Hızlı büyüme, boy ve kilo artışı çocuklarda görülmektedir.
4- Yemeğe karşı iştahları artar.
5- Çocuklarda ve ergenlerde konsantrasyonları artırıp, öğrenmeleri, zekâları ve hafızaları güçlenir.
6- Ergenlikte cinsel yönden buluğa erme buhranını daha müteadil kılar ve sakin bir şekilde seyretmesini sağlar.
7- Daha güzel ve mutlu bir yüz, cilt ve saç kazandırır.

8- En önemlisi ailelerin sürekli şikayet ettiği ne verirsen beğenmeme veya huysuzluk diye tabir edilen sürekli mutsuz çocuklarda çok tesirlidir.

9- Kafadan ve kulak arkasından hacamat olan çocuklarda yaşıtlarına göre derse olan ilgileri ve öğrenme hızında çok artış gözlenmistir.

10- Kardeşleri kıskanma veya oyuncakları paylaşmama gibi huysuzluklar tamamen kalktığı gözlemlenmiş, yaşlarına göre daha olgun tavırlar sergiledikleri gözrülmüştür…

11- Altına ıslatma problemleri olan çocuklarda %92 oranında başarı gözlemlenmiştir. Bunlardan %83 oranı tamamen altına ıslatmayı bırakmış, küçük bir oran ise çok az veya nadiren ıslatma huyu kalmıştır.

Hacamat tek başına çocuklarda takriben 43 hastalığı kesin tedavi eder. (Bu hastalıklardan bazılarının henüz kesin tedavisi bulunamamıştır). Örneğin: sinüzit, alerji, iştahsızlık, gece altını ıslatma, boy kısalığı ve surattaki sivilceler gibi

hacamat nedir ve nasıl yapılır??

ilk defa duydum bilgilendirirseniz sevinirim.

Hacamat peygamber efendimiz zamanından gelen sağlık amaçlı uygulanan bir tür sünnet canım
Bir çok hastalığa şifa niyeti ile yaptıranlar var
Bende yaptıranlardanım ve annem senelerdir yapmakta,fakat biz hacamat olduğunu bilmiyorduk araştırmalarım sonucunda öğrendik
Türkiye ve bir çok ülkede uygulanmakta bu iş üzerine uzman haccam ve haccame yetiştiren kuruluşlar var

Hacamat nasıl yapılır?

Şikayetçi olunan bölgeden jilet veya neşter ile çok küçük 1-2 veya 3 kesi yapılır.(derin olmayan çizik şeklinde)
Kesi yapılan yer derin değildir ve korkulacak birşey yoktur,hacamatı yapan kişinin sadece hijyen kurallarına özen göstermesi lazım.
Kesi yapılan yere 1 veya 2 kupa tutturulur sorunlu bölgeden bir miktar artık görevini yapmayan ve içinde oksijen bulunmayan (halk dilinde ölü diye tabir edilen)kan alınır.
Hacamatı yaptıran kişi işine gücüne aynı gün içinde dönebilir herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır.

siz yaptırdınız mı arkadaşım. benmde oğlumda bazı sıkıntılar var düşündğm fakat nerde kim yapar blmiyorum, öncelikle babamızdanda izin almalıyız...

siz yaptırdınız mı arkadaşım. benmde oğlumda bazı sıkıntılar var düşündğm fakat nerde kim yapar blmiyorum, öncelikle babamızdanda izin almalıyız...

Ben yaptırdım canım dizime sırt bölgeme,güya ayın 23 de sol dizimede yaptıracaktım ama hesapta olmayan hastane işlerimiz falan olunca anneme yaptıramadım
Oglundaki sıkıntılara göre yaptırabilirisn çok özel degilse bana özelden yazarsan yardımcı olurum
Bulunfugun şehirlerde bu işin egitimini almış haccam ve ahccama bulabilirsin,
Eşinlede konuş ve googlede cahide sultan hacamat nedir diye aratırsan hacamat hakkında geniş bilgiye,bunun dışında yaptırıp fayda görenlerin yaaptırmak isteyenlerin ve bu işi yapan Emine hanımın tüm bilgilerine ulaşabilirsin

merhabalar,

sorunlarımız öncelikle çok iştahsız huzursuz, az uyuyor inatlalıyor zaman zaman düzelip tekrar aynı oluyor. çok dikka t ediyorum fakat inatçılığı beni çoküzüyor

Hacamat istemeyen yaptırmaz ama sünnet olan ve senelerdir yapılan birşey annem yaptırdı akrabalarımızda yaptıran var ben yaptırdım çokta memnunum.
Konuyu uzatırsak çok yere gider aslında.
Yıllar evvelinden bilinen çok şey günümüzde bilimsel olarak kanıtlanıp yeniymiş gibi lanse ediliyor.Bir poroğram vardı video koyacaktım ama bulamadım.Artık günümüzde (şahsi düşüncem)doktorlar hastalarına hasta değil müşteri gözü ile bakıyor.Ki bunu birçok insan kabul etmiş doktorlar bile hastam değil müşterim diye hitap ediyorlar.
Seneler evvelinden anne sütü Kuranda yazılmış bilim şurda kaç yıllık mevzu ispatlamış illa anne sütü diyor.Lütfen olayı İslama ve dini mevzuya bağlamadan biraz objektif bakın.
Bazı görünen gerçekleri dine islama bağlamadan anlarsak görüntü anlatım belki itici belki sizin için çirkin yada iğrenç olabilir.Fakat yapılan ameliyat değil çok büyük kesi değil nasıl anlatayım bir gül dikeninin elinizi çizdikten sonraki bıraktığı iz.Bu kadar gerçekten ötesi yok yani.
Ben burada yaptırdım yaptıranların fayda görmüşlerin fikirlerini yorumlarını bulabileceğiniz bir sayfada önerdim.Belki çok basit çözümlere çare olur açısından.
Hacamat yasak belki ama insanların çare bulmasından korkan zihniyetler bunu yasaklamış durumda.Hacamatın yaygın olduğu ülkelere bakarsanız bizim çare aradığımız sıkıntıları çekmiyor bile çoğu.
Annemin teyze oğluna doktorlar yıllardır bacaklarından (varis)ameliyat olmasını söylerken o yılda 2 defa hacamat olarak kurtulup rahatlıyor.Ki ameliyattan ağrıdan sızıdan çok daha uzak kaliteli bir hayat yaşıyor.Ben senelerdir kurtulamadığım sırt ağrımdan yaptırdığım hacamat sayesinde kurtuldum.Çokta rahatım.

Ben son zamanlarda özellikle basit rahatsızlıklarıma sıkıntılarıma doktora gitmeden çare bulmaya çalışıyorum.Bunu derkende doktorları ne aynı kefeye koyuyorum nede doktora gitmeyin demek gibi aptallığı yapmıyorum.
Gribal bir enfeksiyonum varsa ve ilerlememişse ilaç almak acillere gitmek yerine nane limonumu kaynatıp ılık duşumu alıp uzanıyorum bütün mevzu bu.
Fakat basit bir ayak burkulmasına alçıya alan,bir çatlak kemiğe kırık muamelesi yapan hastaneden de doktordan da bıktım.Çünkü bunların amacı senin iyi olmandan çok çıkığı kırık çatklağı ameliyatlık gibi gçsterip hastane masrafı olarak devlete fatura etmeleri.İşin boyutu derine inersek değişecek.
Artık şu zamanda kimse kimseye yardımcı olayım iyileşsin gözü ile değil müşterim çok olsun çok kazanayım bu paralı diyerek bakıyor.

Psikolog kardeş kıskançlığı olayına gelince,psıkologlar gereksiz demiyorum ama en ufak birşeyde sorunları büyütüp karşımdaki insanın bana verdiği aklıda önemsemiyorum.
İnsan biraz kendi kendinin doktoru olmalı.
Biraz iç sesini dinlemeli
Biraz sakin olmalı
Çabuk sinirlenen,tüketen üretmeyen dinlemeyen okumayan anlamayan bir toplum olduğumuzdan kardeş kıskançlığını ,bile doktorlarda arayan ebeveynler olduk çıktık.

merhabalar,

sorunlarımız öncelikle çok iştahsız huzursuz, az uyuyor inatlalıyor zaman zaman düzelip tekrar aynı oluyor. çok dikka t ediyorum fakat inatçılığı beni çoküzüyor

Sana yazdığım kısımları okuyup googleden de araştırırsan canım huzursuz ve iştahsız çocuklara neler yapılıyor öğrenebilirsin.Sevgiler.

Ilk defa duydum. Son derece mantıksız geldi. Kardeş kıskançlığına bile çözüm neşterle.

Canım hacamat peygamberimiz zamanından gelen ve yapılan bir olaydır.Hemde sünnettir.Bir çok hastalığa şifa kaynağıdır.
Kardeş kıskançlığı neşterle çözülemeyeceği gibi bir psıkoloğa gitmeden de anne ve babanın evlatları ile konuşması sabırlı ve anlayışlı olması ile de çözülebilecek bir durumdur bence.
Kıskançlığın çözümünü bir doktorda aramak bana göre gerçekten uç bir şey gibi geliyor.

seyren selamlar
şahane bi konu olmuş bu teşekkürler o kadar doğru yazmışsın ki bıktık artık kan emici hastanelerden
hastaneye gitmeden önce bin defa düşünüyoruz artık gerçekten buna ihtiyaç var mı diye..
zaten ilaç bile içmem, evdekilere de içirmem; tabi zorda kalmadıkça.
hacamat konusunda da sünnetse tartışma orda bitiyor zaten

hacamatı istanbulda yapan yerler varsa yazar mısın özelden?

Helal olsun!
Ama böyle şeyleri herkesin anlayabilmesini beklemeyin, materyalizmle donanmış kafaların gözleri kör, kulakları sağırdır, yani gözleri vardır görmezler, kulakları vardır işitmezler. Dolayısıyla büyük bir kısım insanın bunları anlayamaması normal, bu kendi seçimleri sonucu onların kaderi haline gelmiş tavırları.
Hacamatı bugüneşim yaptırdı, o kadar çok kirli kan çıkmış ki, bekliyordum çünkü o oranda da çok rahatsızlığı var.
Hamileliğimden sonra emzirirken yaptıracağım Allah nasip ederse, çocuğumu da bu sünnetten mahrum bırakmayacağım inşaAllah.

Herkesin anlamasını beklemek zaten lüks olur canım,herkes aynı düşünse zaten fitne fesat olmaz
Eşine geçmiş olsun,şifa olması dilegi ile
Bebeginide saglıcakla kucagına alasın,hayırlı güzel haberlerle bize dönesin inşallah

Geçenlerde başımıza bir olay geldi anlatayım,şimdi daha iyi anlıyorum ki(genelleme yapmıyorum)fakat doktorların %75 nin artık görevlerinin getirdigi sorumluluktan çok amaçlarının maddiyat oldugunu anladım,bu yüzden insanın babasına güveni olmazken bir doktora güvenmenin körü körüne her dediklerine evet demenin gerçekten aptallık oldugunu düşünüyorum

Eşimin dayıoglu kısmi felçlik geçirdi,1 aylık tedavi sonunda doktoru taburcu olurken hastanın ogluna bir kaç parça ilaç öneriyor,bunları babanız için ABD den getirttik(hey Allahın Türkiyenin suyunu çıkardık ne halt varsa ABD Almanyada zaten)oysa tıbbın babasıda atasıda bizim Ülkemizin insanı vatanımızın evladı yani,şimdi bile ne başarılı doktorlarımız Türkiyeli ama hep yabancı devletlerde
Neyse çocuk polis memuru ve ne ilacı oldugunu soruyor,doktor hanımda şu kan için bu şeker için bu felçlik rahatsızlıgı için çocuk ücreti soruyor 300 tl diyor
Oluru olmazı derken doktor hanım yurt dışından geldi ücret konusunda birşey yapamam ama sizin için 250 tl olsun ödemeyide yurt dışı hesabına yatırıyoruz benim size yapabileceigm bu diyor
Çocuk yine pahalı derken,doktor hanım
-eee X bey siz polissiniz ablanız ögretmen babanız banka emeklisi bu ücreti ödeyecek gücünü yokmu deyince çocuk tamam deyip şüphelenmiş,bir doktor kimin ne iş yaptıgından çok onun neye ihtiyacının oldugunu ve tedavisi için gerekli olanları araştırıp bilgi sahibi olmalı

Neyse ödemeyi yapıp ilaçları almış bizim evlat diyelim,çıkmış karşı eczaneye girmiş,ilaçları gösterip bunlar ne işe yarar nerede satılır ve piyasa fiyatı nedir diye sormuş,ilaçların TR de satıldıgını meşeinin ABD oldugunu ve bu ilaçlara katalog ve üyelik sistemi ile kendisinin 12O tl ye sahip olabilecegini söyleyince çocuk gitmiş doktorun yanına açmış ses kaydını ve konuşmayı yapıp ilaçları iade edecegini yinede konuya vakıf oldugunu belirtmeden babam kullanmak istemiyor diyerek ilaçları geri verip ücretini talep etmiş,doktor olmaz efendim babanız için bunlar gerekli hem ben ücreti depoya yolladım deyince ne deposu hani yurt dışından geliyordu hani ücret hesaba yatıyordu nerede bu depo da ücreti oraya yolladınız demiş
Gerisi teferruat hakkında suç duyurusunda bulundu,ve hastane başhekimi bu doktorların anlaşmalı oldugunu ayda 8-9 bin tl maaş verdigini,ekstralarla bu ücretlerin daha yükseklere çıktıgını belirterek gerekli olan neyse yapın bizim sözleşmelerimiz var gerekirse fesh edebiliriz demiş

Düşünün yani bir doktor bile katalog üzerinden satış yapıyorsa ve amaç şifa dagıtmaktan çok cebi doldurmaksa BEN ATALARIMIZDAN KALAN CAHİLİYE İŞLERİ İLE UGRAŞMAYA RAZIYIM
En azından şunu inkar etmiyoruz
ATALAR NE DEMİŞSE DÖNÜP DOLAŞIP HAKLILIKLARINI KABULLENİYORUZ

küçücük bebelere neler yapıyorsunuz. Bir de anne olacaksınız. Bilimin uç seviyeye geldiği çağlarda yaşıyoruz, siz ise orta çağdan kalma işlerle kendi çocuklarınıza yaptıklarınıza bakın. Utanın kendinizden! İnsanlığınızdan! ve ilk önce anneliğinizden!

Biz analıgımızdan utanılacak ne yapmışız hanımefendi:26:,ortalıkta o kadar çok anne sıfatı taşıyan ama analıktan bir haber kadınlar varken,biz evlatlarımız için yada kendi saglıgımız için yüzyıllar evvelinden bilinen ve şu an bile tıbbın destek aldıgı bu uygulamalardan çare bulurken,sizin çagdışı diye bahsetmeniz ne yaman çelişkidir
Ne analar gördük son zamanlarda evladını 1 hafta boyunca evde bırakıp da şehirler arası tura çıkan,ne analar gördük evladını bir çöp bidonuna atıpta ardına bakmadan giden
Oysa ben tıbbın bir yerde çaresiz kaldıgına inananlardan biri olarak sizi binlerce yıl evvelinden söylenen şu sözleri biraz araştırıp günümüzde pohpohlanan sanki yeni keşfedilmiş gibi süslü kelimelerle piyasa sunan doktorlardan çok tıbbın babasının Lokman Hekimin İbni Sinanın dediklerine bakmanızı öneririm

Kimdir İbn-i Sina derseniz orası size kalmış,binlerce yıl evvelinden söylenmiş bu sözleri yabana atmamakta fayda var

BAŞ AĞRISINA HACAMAT
Baş ağrısından kurtulmak için kan verin, yumurta yiyin “Ateşli baş ağrısı kandan olur. Alameti ise yüz kızarması, damarların barizleşmesi, nabız atılının büyümesidir. İlacı kan vermek ve hacamat (vücuttaki pis kanın atılması) yaptırmaktır. Alınması gereken gıda yumurta sarısı, hindiba ve sirkedir

Buyrun şimdiler içinde kurttan her halta dair bozuk organizma bulunduran meyve suları için yine yıllar evvelinden bugünümü bilerek söyleniş bir söz
Şimdilerde sanki yeni keşfedilmiş gibi doktorlar bas bas bagırıyor bu cümleleri

‘7-14 yaşta meyve suyu içirmeyin'

“Anne bebeğini sütten kestiği zaman yemeğe dönmelidir. Yemeklerin en hafif ve yumuşağı ile başlanmalı, ağırlarına doğru yavaş yavaş ilerlemelidir. Yedi yaşından sonra, 14 yaşına erişinceye kadar çocuğa meyve suyu içirilmemelidir. Çünkü bu beyin ve sinir sistemini zayıflatır.'

Yukarda yorum yapan hanım ! Niçin kendi cahilliğimizi örtmek için millete cahil diyorsunuz ?? ben bu hanımları anlamıyorum ...madem bilmiyorsun öğren ,hem bilmiyor hemden milletin anneliğine laf ediyor ...Bu ne densizlik ,

Kusura bakma seyren kardeş dayanamadım (gerçekten sinir bozucu bir durum .).konun hayırlı olsun bu arada ..hacemat sünnettir ..bizzat peygamber efendimiz yapmış ve tavsiye etmiştır ..ben de dahil çevremde birçok kişi yaptırdı ve çok çok memnun kaldı ..

Sen sinirlenme kuzum ilerleyen saatlerde cevap yazacagim

bebekken babaannem bana yaptırmış, ama ben kızıma yaptıramam yani tercih meselesi. zaten orasını burası delip duracaklar bebeğin doğar doğmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…