Mrb.benim kızım 46 aylık .1-2 yaş aralığında dişten kaynaklı çok hasta oldu.2.5 -3.5 yaş aralığında hiç hasta olmadı pandemide evdeydi genelde Ağustos ta bi grip oldu 15 gün kadar sonra bi gece hafif burmu tıkandı 2 gece aşırı geniz tıkandı çok kötüydü uyuyamadı horladı.dr a gittik geniz eti olabilir dedi ama bu zamana kadar böyle bi problem olmamıştı.alerjisi var dr da alerji ilacı verdi 1 ay sonra kontrole gelin dedi.ameliyat falan deyince çok korktuk.ilacı 3-4 gün kullandı gittikçe azaldı tıkanıklık fakat parka gitmişti tekrar arttı çok moralim bozuldu.alerji kaynaklı geniz şişiyorsa inmesi gerekir miydi şimdiye kadar? Bir de çocuğun da geniz eti olanlar burun tıkanıklığı, horlama ,ağzı açık uyuma şikayeti hep var mıydı çünkü biz de yeni oldu. Ne düşüneceğimi şaşırdım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk Hastalıkları Çocuklarda geniz eti şişmesi
- Konu Sahibi Usagi_
- Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Alerji sebebiyle geniz eti şişer ancak geri inmesi pek mümkün olmuyor. 4-5 yaşlarında iken ameliyat olmuş, ancak alerjik rinşt ve orta kulak enfeksiyonu 30 yıldır hiç geçmemiş biri olarak net söylüyorum ki tekrar büyüdü. Alerjiyi bir şekilde iyi bir uzmanla kontrol etmek en iyi çözüm olacaktır.
Ben de alerji den kaynaklı bu geçiş döneminde şişti iner diye düşündüm şuan alerji şurubu kullanıyoruz.bi çok kaynak 7-11 yaş arası kendiliğinden iner diyo.bi çok dr da ameliyat demiyormuş çok zor bi durun stres oldum peki sizde çok terleme var mı kızım 6-7 aylıkken terlemeye başladı hala çok terliyorAlerji sebebiyle geniz eti şişer ancak geri inmesi pek mümkün olmuyor. 4-5 yaşlarında iken ameliyat olmuş, ancak alerjik rinşt ve orta kulak enfeksiyonu 30 yıldır hiç geçmemiş biri olarak net söylüyorum ki tekrar büyüdü. Alerjiyi bir şekilde iyi bir uzmanla kontrol etmek en iyi çözüm olacaktır.
Henüz çok küçük ve zaten zayıf az süt içiyor ama yoğurt ayran tüketiyor onları kesersem sıkıntı olur diye düşünüyorum.süt ürünlerine bebekken alerjisi vardı diyet yapmıştım emzirirken.kendi tüketirken vücutta tepki olmayınca yemeye başladı bilemiyorumSüt ürünlerini bir süre perhiz yaptırmayı deneyin derim, geniz etinin küçüldüğünü göreceksiniz.
- 13 Kasım 2018
- 3.862
- 2
- 5.372
- 158
Ameliyattan korkmayın sürekli geniz eti sorunu olursa ki gece altına yapma olayı bile oluyormuş. Benim kardeşimin en son kulağına vurdu ve çocuk duymamaya başladı dikkat edilmezse ilerleyebiliyor. Bir tüple kurtuldu ama bazı çocuklar erken tedavi olmayınca işitme cihazı kullanmaya başladı. Kontrollerini aksatmayın eğer durumu değişmezse yapacak başka bir şey yok.
Mrb.benim kızım 46 aylık .1-2 yaş aralığında dişten kaynaklı çok hasta oldu.2.5 -3.5 yaş aralığında hiç hasta olmadı pandemide evdeydi genelde Ağustos ta bi grip oldu 15 gün kadar sonra bi gece hafif burmu tıkandı 2 gece aşırı geniz tıkandı çok kötüydü uyuyamadı horladı.dr a gittik geniz eti olabilir dedi ama bu zamana kadar böyle bi problem olmamıştı.alerjisi var dr da alerji ilacı verdi 1 ay sonra kontrole gelin dedi.ameliyat falan deyince çok korktuk.ilacı 3-4 gün kullandı gittikçe azaldı tıkanıklık fakat parka gitmişti tekrar arttı çok moralim bozuldu.alerji kaynaklı geniz şişiyorsa inmesi gerekir miydi şimdiye kadar? Bir de çocuğun da geniz eti olanlar burun tıkanıklığı, horlama ,ağzı açık uyuma şikayeti hep var mıydı çünkü biz de yeni oldu. Ne düşüneceğimi şaşırdım
Merhaba benim kızımda da %50 geniz eti büyümesi var. Takip edilecek çok büyürse ameliyat ama şu an ameliyatlık değil. Aynı zamanda alerjik riniti var. Gece geniz akıntısı oluyor sürekli hırıltılı uyuyor, akıntıyı yuttuğu için de kusuyor. Eylül-haziran arası kabus gibi geçer bizim. Ama çocuk alerjiye de götürdüm ve şu maskeyle ağıza buhar veren makineden almamızı ve bir sıvı ilaç (adını vermiyim ama bebeklerde bronşit olunca falan da kullanılıyor) verdiler. Onu yatmadan yaparsam çok daha rahat uyuyor.
Burnunu hep açık tutmaya çalışıyorum. Sterimar sprey (deniz suyu olduğundan günde 6 kereye kadar kullanabilirsiniz)
Daha tıkalı durumlarda burun yıkama (nasatol ile)
Gece yastığına cold mix
Hastalanacak gibi olduğunda umca damla
Normal zamanlarda ise imunol takviye veriyorum.
Bizim 2 yaştan sonra çıktı bu. Geçen sene çok kötü geçti sürekli hasta gece geniz akıntısıından uyuyamazdı. Bu sene dün gece kötü oldu bu geceui güzel geçirdik. Sürekli dikkat etmek istiyor bu durum hele kreş gibi hastalığın sürekli olduğu bir ortama giriyorsa
Biz de genelde ateş olurdu enfeksiyon bile nadir çıktı.bi kere bebekken böyle tıkandı gece uykusunda çok döner sürekli terler bi yıldır gram kilo değişmedi maalesef.acaba alerji ilacı ile iner mi bilmiyorum 2 hafta olacak kullanalı.çok korkuyor dr dan zaten travma olacak iyice Allah şifa versin hepsineMerhaba benim kızımda da %50 geniz eti büyümesi var. Takip edilecek çok büyürse ameliyat ama şu an ameliyatlık değil. Aynı zamanda alerjik riniti var. Gece geniz akıntısı oluyor sürekli hırıltılı uyuyor, akıntıyı yuttuğu için de kusuyor. Eylül-haziran arası kabus gibi geçer bizim. Ama çocuk alerjiye de götürdüm ve şu maskeyle ağıza buhar veren makineden almamızı ve bir sıvı ilaç (adını vermiyim ama bebeklerde bronşit olunca falan da kullanılıyor) verdiler. Onu yatmadan yaparsam çok daha rahat uyuyor.
Burnunu hep açık tutmaya çalışıyorum. Sterimar sprey (deniz suyu olduğundan günde 6 kereye kadar kullanabilirsiniz)
Daha tıkalı durumlarda burun yıkama (nasatol ile)
Gece yastığına cold mix
Hastalanacak gibi olduğunda umca damla
Normal zamanlarda ise imunol takviye veriyorum.
Bizim 2 yaştan sonra çıktı bu. Geçen sene çok kötü geçti sürekli hasta gece geniz akıntısıından uyuyamazdı. Bu sene dün gece kötü oldu bu geceui güzel geçirdik. Sürekli dikkat etmek istiyor bu durum hele kreş gibi hastalığın sürekli olduğu bir ortama giriyorsa
Benimkinin de kilosu aynı. Alerji şurubu ve tozları da kullandık pek yaramadı benimkine. İnşallah sizde işe yarar. Geniz eti yüzüdn boğaz enfeksiyonuna da çok yatkın oluyolarBiz de genelde ateş olurdu enfeksiyon bile nadir çıktı.bi kere bebekken böyle tıkandı gece uykusunda çok döner sürekli terler bi yıldır gram kilo değişmedi maalesef.acaba alerji ilacı ile iner mi bilmiyorum 2 hafta olacak kullanalı.çok korkuyor dr dan zaten travma olacak iyice Allah şifa versin hepsine
- 17 Ocak 2020
- 28.040
- 1
- 40.699
- 548
Evet hepsi bende varmış ben ameliyat olmusum çocukken .Mrb.benim kızım 46 aylık .1-2 yaş aralığında dişten kaynaklı çok hasta oldu.2.5 -3.5 yaş aralığında hiç hasta olmadı pandemide evdeydi genelde Ağustos ta bi grip oldu 15 gün kadar sonra bi gece hafif burmu tıkandı 2 gece aşırı geniz tıkandı çok kötüydü uyuyamadı horladı.dr a gittik geniz eti olabilir dedi ama bu zamana kadar böyle bi problem olmamıştı.alerjisi var dr da alerji ilacı verdi 1 ay sonra kontrole gelin dedi.ameliyat falan deyince çok korktuk.ilacı 3-4 gün kullandı gittikçe azaldı tıkanıklık fakat parka gitmişti tekrar arttı çok moralim bozuldu.alerji kaynaklı geniz şişiyorsa inmesi gerekir miydi şimdiye kadar? Bir de çocuğun da geniz eti olanlar burun tıkanıklığı, horlama ,ağzı açık uyuma şikayeti hep var mıydı çünkü biz de yeni oldu. Ne düşüneceğimi şaşırdım
Yegenimde de var şimdi aynısı ama ablamlar küçük diye yaptirmadilar öyle öyle çocuk 9 yaşına geldi, şimdi de çocuk korkuyor istemiyor
Ya bilmiyorum işkence gibi ama ameliyat öyle ha demeye olur mu bilmiyorum olanlar çok rahatlar iştah uyku değilmiş aşırı terliyor.hastane işi zor Allah düşürmesin ne diyim çok zor 3 hafta geçiriyorum uykusuzluk yorgunluk çocuk ayrı perişanBenimkinin de kilosu aynı. Alerji şurubu ve tozları da kullandık pek yaramadı benimkine. İnşallah sizde işe yarar. Geniz eti yüzüdn boğaz enfeksiyonuna da çok yatkın oluyolar
Benim oğlumda 5 bucuk yaşındaydı ameliyat olduğunda iyiki yaptırdık dedim cocuk kendine geldi nefes alamıyordu artık o derece büyümüştü aldırdık ve kurtulmuştuk cokda rahat ettik şuan maşallah 15 yaşadıkVe bütün şikayetleri bizde yaşadıkMrb.benim kızım 46 aylık .1-2 yaş aralığında dişten kaynaklı çok hasta oldu.2.5 -3.5 yaş aralığında hiç hasta olmadı pandemide evdeydi genelde Ağustos ta bi grip oldu 15 gün kadar sonra bi gece hafif burmu tıkandı 2 gece aşırı geniz tıkandı çok kötüydü uyuyamadı horladı.dr a gittik geniz eti olabilir dedi ama bu zamana kadar böyle bi problem olmamıştı.alerjisi var dr da alerji ilacı verdi 1 ay sonra kontrole gelin dedi.ameliyat falan deyince çok korktuk.ilacı 3-4 gün kullandı gittikçe azaldı tıkanıklık fakat parka gitmişti tekrar arttı çok moralim bozuldu.alerji kaynaklı geniz şişiyorsa inmesi gerekir miydi şimdiye kadar? Bir de çocuğun da geniz eti olanlar burun tıkanıklığı, horlama ,ağzı açık uyuma şikayeti hep var mıydı çünkü biz de yeni oldu. Ne düşüneceğimi şaşırdım
- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
Ne yaptınız acaba ameliyat oldu mu?geniz etinin büyüklüğü nasıl tespit ediliyor?uyurken derin ve sesli nefes alma var mıydı?Bizim de dün dr %80 oranında henüz eti var dedi. Kızım 3 yasında. Eylül ayında kreşe başladı öncesinde hiç hasta dahi olmamıştı. Kreşle birlikte hastalıklar enfeksiyonlar başladı dr geniz etinden şüphelendi. Bilmiyorum ne yapıcaz izmirde iseniz doktor tavsiyesi alabilirim
- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
Hayır ameliyat olmadı. Röntgende belli oldu ve uyurken ne ağzı açık uyuması var ne de horlama. O yüzden iyice teyit etmeden bi şey yapmayı düşünmüyoruz zatenNe yaptınız acaba ameliyat oldu mu?geniz etinin büyüklüğü nasıl tespit ediliyor?uyurken derin ve sesli nefes alma var mıydı?