Çocuk Hastalıkları Çocuklarda Demir Eksikligi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

perfectbeauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
53
1
86
Diğer
Merhaba...bugun aldigim bir test sonucuyla cok sasirdim.3 yasina yaklasan oglum 101 cm 20 kg ...Yemek secmeyen ispanaktan pırasaya balıktan ete gayet iyi ve saglıklı beslendigine inandigim bir cocuk buyuttum...ve gayet saglıkli gorunen bir cocuktur.Bebeklik doneminde devitini gayet duzenli kullandik...Genel test yaptirdigimizda demir eksikligi oldugu ve seviyesinin cok dusuk oldugunu gorduk.cok uzuldum...Nedenini bir turlu bulamadim...Doktorumuzla telefonda konustugumuz icin ayrinti alamadim muayenedeydi.Suan kafamda birsuru soru isareti var...Aranizda bilgisi olan varmi bu konuyla ilgili...simdiden tesekkurler...

merh.öncelikle geçmiş olsn. merak etme telaş edilecek durum yok. benim oğlm 2 yaşında ve dediğin gibi yemek seçme ve beslenme gibi bir sornumuz olmadı.ama yapılanan testinde demir eksikliği oldğu ortaya çıktı. daha anne karnındayken başladı bu sorunmz. bende şuan an var demir eksikliği. çocuklarda 4 yaşına kadar normal olduğn söyledi doktormuz. kara üzüm veriyorum hftada birkaç kez. ve her sabah aç karna keçiboynuzu pekmezinden 1 kaşık veriyorm. diğer türlü zaten kuru baklagiller ıspanak vs. veriyoruz.
tekrar geçmiş olsn

canım ıspanakta bilinenin aksine demir pek yoktur,olan da vücut tarafından emilemez.Et,yumurta,yeşil sebzeler,ısırgan*,pekmez ve kuru üzüm-kayısı,kuru tahıllarda bol bulunur.Biliyorsundur tabi ama yine de yazayım,C vitamini demirin emilimini artırırken çaydaki tanen azaltır.Yani yanında ne yediğimiz de önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…