Çocuk Hastalıkları Çocuklarda büyüme hormonu tedavisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

matt38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
19
0
86
49
Edirne
kızıma boy kısalığı için eğer istersek büyüme hormonu tedavisi yapılacak.ancak bu tedavinin bazı yan etkileri varmış.bu nedenle henüz karar vermedik.büyüme hormonu tedavisi gören veya bu konuda bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa sevinirim.

Benim oğlum 8,5 yaşında ve 1,5 senedir Büyüme Hormonu Tedavisi alıyor.Haftada 6 gün iğne oluyor.110 cm le başladı ve şu anda 122,5 cm oldu.1,5 senede 12,5 cm uzadı.Bende ilk başladığımızda yan etkilerinin olduğunu biliyordum .Zaten bunun için yan etkilerine karşı doktorlar mesul olmadıklarına dair kağıt imzalattırdılar.Yan etkisi olarak en başta kanser , obezite,şeker hastalığı, kısırlık gibi risklerin olduğu söylendi.Ama bunlar şimdiye kadar hiç bir hastada görülmemiş.

Yan etkisi oldu.Triodlerinde hiç bir sorun yoktu ama başaladıktıktan 2 ay sonra hipotriodi başladı. Bide onun için ilaç kullanmaya başladık.O ilacı ömrünün sonuna kadar kullanmak zorunda,büyüme hormonunu sadece 1,65 cm olunca bırakacak.Bir ara kontrole götürdüğümde kan değerlerinde lökosit diye bir değer varmış o düşük çıktı ve bize löseminin başlamış olabileceği söylendi,çok korktum ama tekrar test yapıldığında değer normal çıktı.

Ben hep bu korkularla yaşıyorum.Başlasamıydım başlamasamıydım hiç bir zaman buna net bir cavabım olmayacak.Ama ileride oğlum boyu uzamadığı için ,cüce kaldığı için(çünkü uzama çok yavaş olduğu için ergenlikte boyu çok kısa kalcaktı) acaba neden zamanında kullanmadınız diye bizi suçlayabileceğinden korktuğum için iki arada kaldım.

Bu ilacı kullananlar yaşadıklarını yazarsa çok sevinirim....

Acaba hala kullaniyor musunuz?biz de yeni başladık...endişe verici ve zorlu bir surec psikolojik olarak...tecrubelerinizden faydalanmak isterim...

Oğluma bh eksikliği teşhisi kondu ve tedavi başlamalıyız dedi drumuz tabi öncesinde bir sürü test yapıldı bilinmezlikler içinde imzaladık kağıtları bir kaç gün oldu başlayalı ne olacak bizi neler bekliyor hiç bilmiyorum ama çok zor oluyor kaçıyor ağlıyor iğneleri zorla yapıyoruz

slm Öncelikle çok geçmiş olsun .Mesajımı alınca bana yazarmısın ? Şu anda durum nedir ? biz yeni başlayacağızda kararsızım osmdner@mynet.com

Merhaba..üyeliğiniz hala aktifse bilgi verir misiniz...iğnelerin sonucu ne oldu 2cocugumda da bu eksiklik var nasıl sonuçlar aldınız yan etki oldu mu

Merhaba..üyeliğiniz hala aktifse bilgi verir misiniz...iğnelerin sonucu ne oldu 2cocugumda da bu eksiklik var nasıl sonuçlar aldınız yan etki oldu mu
Merhabalar, öncelille geçmiş olsun (umarım geçmiştir). sizin tedaviniz nasıl gidiyor (veya sonuç verdi mi), sanırım benzer sorunları simdi biz yaşıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…