Benim oğlum 8,5 yaşında ve 1,5 senedir Büyüme Hormonu Tedavisi alıyor.Haftada 6 gün iğne oluyor.110 cm le başladı ve şu anda 122,5 cm oldu.1,5 senede 12,5 cm uzadı.Bende ilk başladığımızda yan etkilerinin olduğunu biliyordum .Zaten bunun için yan etkilerine karşı doktorlar mesul olmadıklarına dair kağıt imzalattırdılar.Yan etkisi olarak en başta kanser , obezite,şeker hastalığı, kısırlık gibi risklerin olduğu söylendi.Ama bunlar şimdiye kadar hiç bir hastada görülmemiş.
Yan etkisi oldu.Triodlerinde hiç bir sorun yoktu ama başaladıktıktan 2 ay sonra hipotriodi başladı. Bide onun için ilaç kullanmaya başladık.O ilacı ömrünün sonuna kadar kullanmak zorunda,büyüme hormonunu sadece 1,65 cm olunca bırakacak.Bir ara kontrole götürdüğümde kan değerlerinde lökosit diye bir değer varmış o düşük çıktı ve bize löseminin başlamış olabileceği söylendi,çok korktum ama tekrar test yapıldığında değer normal çıktı.
Ben hep bu korkularla yaşıyorum.Başlasamıydım başlamasamıydım hiç bir zaman buna net bir cavabım olmayacak.Ama ileride oğlum boyu uzamadığı için ,cüce kaldığı için(çünkü uzama çok yavaş olduğu için ergenlikte boyu çok kısa kalcaktı) acaba neden zamanında kullanmadınız diye bizi suçlayabileceğinden korktuğum için iki arada kaldım.
Bu ilacı kullananlar yaşadıklarını yazarsa çok sevinirim....