Çocuklarda boy kısalığı önlenebilir mi?

Ben iki çocuğumada kullanıyorum genel olarak gelişime iyi gelio hem oğlumda biraz unutkanlık ve derslerine odaklanamama vardı eski göre daha azaldı
Boy problemimiz yoktu ama hafif bi dikkat dağınıklığı odaklanma sıkıntısı vardı doktor bize de Argivit Focus gıda takviyesini önerdi yararını gördük hatta ilk öğretmeni farketti iyiye gittiğini

Merhaba evet aldım aldığım günden beri de her gün veriyorum hiç sorun olmadı aroması gayet hoş her çocuğun sevebileceği şekilde yapılmş cidden
omage3ü gelişim için çok faydalı ama benim kızım balık lafını duyunca bile kaçıyor:) bende bi deneyim o zaman zaten eczaneden almam gerekenler vardı

Ben sizin yaşadığınız bu durumu yakınından tecrübe etmiş biri olarak size tek önerim kesinlikle ihmal etmeyin ertelemeyin ve iyi bir hastaneye gidin şöyle anlatayım benim kuzenim de de aynı sorun vardı konyaya kayseriye çeşitli hastanelere götürdüler çocuğu bi şey çıkmadı ama çocuğun da boyu yaşıtların göre bariz kısaydı tabi aradan seneler geçti en son Ankarada hacettepe Üniversitesi hastanesine götürdüler ve büyüme hormonu Araştırmalar yapıldı ve büyüme hormonunun eksik salgıladığını söyledi doktorlar hemen tedaviye başladılar büyüme hormonu salgılatan iğne tedavisine başlandı her gece akşam yatarken iğnesini vurunup karanlık odada yattı çocuk (büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanır) o tedaviden sonra her ay düzenli ölçümleri yapıldı ve boyu her ay normal derecede uzadı yani tedavi olmasaydı boyu çok kısa kalacakmış ne zaman ki iğne tedavisine başladı boyu her ay uzadı ama burda önemli olan nokta erken tedavi çünkü bu tedavi ergenlik dönemi sonuna kadar işe yarıyor yani ergenliği geçtikten sonra doktor artık uzamaz dedi ve tedaviyi bıraktırdı eğer daha önce gelseydi boyu 10 cm daha uzun olurdu dedi o yüzden sizde vakit kaybetmeden tedavisine başlatın sonra ailesi pişman oldu neden daha önce getirmedik diye ama sonuç olarak boyu göze batmayacak normal boyutlara ulaştı zaten eğer çocuğunuzda böyle bir durum varsa imkanınız varsa hacettepeye götürün her ay git gel biraz zor olur ama sonunda pişman olmazsınız

10 gündür veriyorum hiç itiraz etmiyor tadına. normalde evde kıyamet kopardı balık yağı içirirken birçok ürün denedim, ilk defa severek içtiği omega3 verebildiğim balık yağı var , argivit dha alırım artık

Boyu kaç cm?
Cocuk doktoru ne diyor bu duruma?

Gercekten çok kısa ise pediatri endokrine gidip test yaptırın
Eğer herşey normalse doktora danışmadan bitki kürleri uygulamayın

Sizin ve eşiniz boyu kaç cm ?
hormonlarına baktırmıştık her şey normal çıktı, bitkisel kürlere güvenip vermem zaten öneri üstüne argivit focus aldım doktoruna sordum kullanın faydası olur dedi başladık bizde bakalım

Bir spora başlamasının faydasi olacağını düşünüyorum. Doktora danışmadan bir gıda vermeyin.
tavsiyeler güzel elbette ki, doktorumuza danışmadan ilerlemeyi biz de düşünmedik:) , doktorumuzda Argivit focusu kullanabilirsin dedi, basketbol da var aklımızda oğlum da isterse kursuna yazdırcaz, ikisi birlikte faydalı olacak inşallah, gelişmelere göre burdan yazarım kızlar yorumlarımı

Selam tatlim,ben ogluma bagişiklık sistemi için almışdım boyuna da faydası oldu
Mfk Simla şurubu ala bilirsin hem vitamin deposu hemde boyunun uzamasina yardımci oluyor
öneri için çok teşekkür ederim hiç duymadım o şurubu, argivit focus aldım fayda gören çok insan var, internette dahi boy uzatan şurup diye çıkıyor :)

Bebeğim şuan 9 aylık.8.aydan beri balık yağı iciriyoruz doktorumuzun tavsiyesiyle.Doktoruniza danışıp öyle kullanın bana kalırsa
biz bu zamana kadar pek kullanmamıştık ama argivit dha aldık öneriler üstüne. bundan sonra düzenli vercem genel gelişim açısından çok faydalıymış ayrıca dha oranı çok yüksekmiş

Merhaba tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ilk başta hormonlarına baktırdık ve gerekli testleri yaptırdık, neyseki hormonluk bi durum değil dedi doktor, bende aynı şekilde karanlık odada yatırmaya dikkat ediyorum büyüme hormonları karanlıkta salgılandığı için, bi de doktorumuzun tavsiyesi ile argivit focusa başladık, içinde L-Arginin + Fosfoditilserin olduğu için etkili olduğunu söyledi, 3 hafta oldu hemen hemen bakalım şimdilik bu şekilde devam edeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…