Cocuklarda Astigmat Gözlük

hale20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2023
5
0
31
Selam Kizlar oglum 3 yasinda Astigmat ve hypermetrop tehsizi konuldu gözlük verildi ama cocugum gözlügü cikarip duruyor anaokulundaki ögretmenide gözlükle gözlerini cok ovusturuyor diyor soruyorum annecim gözlüklemi iyi görüyorsun gözlüksüzmü diye gözlüksüz diyor tabi 3 yasinda sözüne güvenemiyorumda ya napsam bilmiorum ki gözüm aciyor diyor acaba alismasi mi lazim 1 haftadir var gözlügü bilgisi olan yardimci olabilirmi acaba baska bir doktora dahami götürsem ???

Benim oglumda da astigmat var ,oda gözlükle iyi gördünü söylüyor ilk taktiği zaman hatta

Oğlum anasıfında iken başladı gözlüğe . İlk aldığımız da takmadı sağa sola attı sonra takıp tv izleyince dedi ki anne mükemmel görüyorum ve bir daha uyku harici çıkarmadı . Sabah ilk işi gözlüğünü takmak oluyor . Acaba sizin çocuğunuza uygun numara verilmemiş olabilir mi? Gözlük ile daha konforlu olunca çıkaracağını sanmıyorum ama benim ki kendi çocuğumdan bakarak bir varsayım tabii

Astigmat gozluge alismak 1-2 haftayi alir. Yetiskinler bile zorlaniyor. Benim oglum da astigmat hipermetrop bir tarafta tembellik var kapama yapiyoruz hergun 4 saat. Gozlugun arkasina lastik takiliyor lastikleri sökmeden kendi cikaramiyor. Aralardan parmagini sokusturup parmak izi yapiyor arada. Ne kadar kucukse surec o kadar kolay oluyor. O yuzden gozlugu ihmal etmeyin derim.

Öylemi tmm canim sizin degerler nasil bir degisme oluyormu birde nasil anladiniz belirtiler varmiydi ?

Öylemi tmm canim sizin degerler nasil bir degisme oluyormu birde nasil anladiniz belirtiler varmiydi ?
Henuz kontrol zamanimiz gelmedi ama doktor tembelligin duzelecegini dusunuyor. Buyudukce hipermetrop azaliyor. Asil kontrol altinda tutmamiz gereken astigmat.

Ben miyopum, esim yuksek dereceli astigmat o yuzden cocugumuzun gozluklu olacagini biliyorduk. Dogdugundan beri degerleri hep normalin ustundeydi. Kucukler kendi normaline gore adepte oldugu icin belirti gormek , cocugun goremiyorum demesi ilkokul yasini bulur bu da tedavi icin biraz gec olmus oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…