- 19 Ekim 2018
- 668
- 567
Merhaba hanımlar. Benim prematüre kızım var doğum yaşına göre 16 aylık. 2 ay geriden hesaplanıyor. Dün fazla kilo almıyor diye doktora götürmüştük kan testi yaptı detaylı ve alt ast değerleri yüksek çıktı. Henüz doktora göstermedik yarın sabah göstereceğiz ama ben biraz araştırdım çok kötü şeyler yazıyor. Ast 57.3 (10-37 referans aralığı), Alt 81.2 (10-40 referans aralığı) çıktı. Bunun yanı sıra B12 değeri 973 (197-771 referans aralığı) çıktı. Total demir bağlama kapasitesi 450 (228-428 referans aralığı) çıktı. Tümbunları araştırdıkça çok korktum. Daha önce bu testler yapılmış mı diye e-nabızdan geçmiş tahlillerine baktım 4-5 defa yapılmış zaman zaman ast hep referans üstü çıkmış kimi zaman 42 kimi zaman 70 kimi zaman 48. Alt de zaman zaman yüksek çıkmış bazende referans değeri arasında çıkmış. Ama şimdi ikiside yüksek. Yakın bi zamanda ilaçta vermedim sadece d vitamini damlası ve kan damlası kullanıyorum. Daha önce değerleri referans dışı çıktığında hiç doktor bize bu konuyla alakalı bir şey demedi. Bi sorun olsaydı derdi diye düşünüyorum ama internetten araştırınca çok korktum lütfen bana yardımcı olur musunuz hakkınızı helal edin çok uzun yazdım