• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuklara bunları yedirmeyelim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

joen

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2007
79
0
286
42
Amerikan halkının hızlı yaşam felsefesi içinde tükettiği hızlı yemekler kansere yol açan hazır yiyecekler listesinde ilk 5 sırada yer aldı. İşte o liste:

1-Hamburger: Dana kıyması ya da domuz pirzolası kullanılarak yapılan köfte içerdiğinde et ürünlerini korumak için kullanılan ancak fazla tüketildiğinde kansere yol açan sodyum nitratı da içeriyor demektir. Bu da kalp krizi riskini yükseltir.

2- Patates kızartması: Yağ içinde yüksek derecede kızartıldığı için kansere neden olabilecek kimyasal değişimlere uğruyor.

3-Donut: Un, yağ ve hidrojen içeren yağlarla yapılmasının yanı sıra yüksek ısıda pişirilmesi nedeniyle kansere davetiye çıkarıyor

4- Cips, kraker ve kurabiyeler: Bu yiyeceklerin hazır satılanlarında trans yağların kullanımının çok fazla olduğu bildirildi.

5- Sosisli Sandviç: Hamburger gibi yüksek sodyum nitrat içeriyor. Bir çocuğun yılda 12'den fazla sosis tüketmemesi öneriliyor.

kaynak:www.memurlar.net

çok doğru canım. a.s.
benim daha çocuk vs olayıma çok var ama nedense bu konuda çok duyarlıyım.
çocuklarına abur cubur yediren aileleri aklım almıyor. gerçekten çok sinirleniyorum öyle minnacık çocuğunu mcdonaldsa falan götüren, çocuğuna cips vs alan ailelere :kızgın:
o cipsler, hamburgerler vs ne kadar zararlı, çocuklarına bile bile zarar verdiklerinin farkında değiller mi :1shok:
çocuğumu asla cola, cips, kızartma, hamburger vs şeylere alıştırmamaya çalışcam, ona kötü örnek olmamak için ben de yemicem(zaten pek yemem normalde de) çoğu anne baba vermeyince ağlıyor vs diyor da ağlarsa ağlasın yani, şişmanlamasından, vucuduna zararlı madde doldurmasından iyidir bence. yeme içme konusu çok önemli, taviz vermemek lazım çocukların sağlığı için. :1closedeyes:

Back