Çocuklar ve oyun

egem07

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
926
152
303
Diğer
merhabalar..21 aylık ikiz annesiyim...çocuklarımla zeka geliştirici onlar için faydalı olcak oyunlar oynamak istiyorum her anne gibi ben de..legolarla oynuyoruz mesela..oyun halısı var orda hayvanları tanıtıyo sesleriyle onla oynuyoruz..kule şeklinde halkalar var onları yerleştirmeye çalışıyolar...bazen resim yapıyorum onlara resimle şekilleri falan öğretmeye çalışıyorum..onların eline de kalem veriyorum..karalamalar yapıyolar:) hikaye falan okumaya çalıştım ama malesef olmuyo kitaba saldırıyolar yaramazlar sayfaları yırtmaya çalışıyolar..oyun hamuru alayım diyorum ama bizimkiler ağzına atar falan diye korkuyorum..sorum şu olcak sizler neler yapıyorsunuz bu yaşlardaki çocuklarınızla nasıl vakit geçiriyosunuz..bu arada televizyon fazla açmamaya özen gösteriyorum pepee vazgeçilmezimiz onu izliyoruz her gün mutlaka...siz çizgi film izletiyomusunuz neleri izliyolar mesela...

bu yaş çocuklar için kitap keşfedilecek bir nesne. size tavsiyem meyve sebze hayvan resimleri yapıştırdığınız bir deftere ya da kitaba birlikte bakmanız.
çok hareketlilerdir. dışarıya çıkın yaşıtlarının olduğu yerlerde bulunun.
3 yaşından önce mümkünse tv , çizgi film izlettirmeyin. onlarla sohbet edin. mutfak eşyaları ilgilerini çok çeker. zarar vermeyecek olanları seçip birlikte onlara bakın. müzik, ses yapan şeyler dikkatlerini çok çeker.

sağol canım cevabın için..evet dışarı çıkarmayı bende istyorum parka falan gidelim diye...ama malum havalar soğuk insan çıkamıyo pek...arada yaşıt çocukların olduğu arkadaşlarımızla falan görüşüyoruz..onlar içinde değişiklik oluyo..ama bazen de zor oluyo tabi yaramazlıktan beni iki dakika rahat bırakmıyolar...tv izletmiyorum canım genelde bi tek pepee ye bakıyolar aslında faydası oluyo gibi geliyo....kaşık kepçe tencere falan dediğn gibi çok seviyolar...bende onlar alınca ellemiyorum oynuyolar..işte çocukların sorunu çok çabuk sıkılyolar onlarda haklı tabi evin içinde...söylediğin resimli defteri deniycem tekrar teşekkür ederim...

canım kitap olarak karton sayfalı masal kitapları var onlara bakabilirisn.
benim oğlum 15 aylık bizde bizim sokağın çocukları diye 5 serilik bir kitap var.
yırtılması imkansız olduğu için rahat edersin. cümleler kısa ve büyük resimli.
sizin orda dia sa market varsa orda karton sayfalı kitaplardan var. hayvan resimleri filan var.
hamuru senin gözetiminde oynatabilirsin.
müzik çalan şeyler dikkatini çeker.
müzikli masal kitapları olabilir.
bende tv açmıyorum ve izlemesini istemiyorum.
2 yaşına kadar diyorlardı ama bir arkadaşımız 3 yaş demiş.
dünde gazatede 0-6 yaş arası fazla tv seyretmemesi gerektiğinden bahsetmiş.
tv boş yere beyinlerini dolduruyor. bunun yerine faydalı şeyler öğrenmesinden yanayım.
imkanın varsa kreş yada anaokullarında oyun guruplarına katılabilirisiniz.

bak en öenmli taktiklerden biride tüm oyuncakları aynı anda vermemek. odasında o gün oynayacağı oyuncak olsun eller atar inceler ama hepsi birden verilince gözü doymuyor yeni gibi gelmiyor. oynamasa bile hep önüne konduğu için eskimiş gibi oluyor gözünde.

sağol cnm..diasa ya bakcm merak ettim kitapları..bi tane masal anlatan ayıcıkları var ama pek ilgilenmiyolar..

evet gerçekten doğru...bunu annem de söylemişti bana...tecrübe işte

sağol cnm..diasa ya bakcm merak ettim kitapları..bi tane masal anlatan ayıcıkları var ama pek ilgilenmiyolar..

benim oğlum 22 aylık kitaplarımız var arada bizde bakıyoruz hemen sıkılılıyor farklı şeyler yapmaya çalışıyor bu çok normal,
sıkıldığı an kitapları bir tepsiye dönüştürüyoruz içinde yemek varmış gibi yapıyoruz.
Küçük çocuklar için yap bozlar var onlarla oynatabilirsiniz. Hadi yap diye önüne koymayın sırayla yapın onun arkadaşı gibi bir siz yerleştirin şimdide sıra sende sen yerleştir hadi gibi...
Sayı sayarak yarış yapıyoruz. Kolidorda bir çizgi belirliyoruz istediğimiz bir sayı bizim başlama sayımız oluyor.
Sayı sayarak zıplayarak koşuyoruz.
pepe çok yararlı bir çizgi film onun şarkılarını söyliyoruz ( oyun oynarken sarı şeyler çoksa oğlumun ismini söyleyerek şarkıyı devam ettiriyorum) gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…