çocuklar numaralı lens kullanabilirmi?

xocaliptusx

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
218
21
11 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm ve gözleri -2 derece miyop olduğu ve gözlük takması gerektiği söylendi.ama oğlum asla takmak istemiyor. lens kullanmak istiyor .çünkü arkadaşı da numaralı lens kullanıyor. ama gözlükçüde büyüme çağındaki çocukların lens kullanmasının doğru olmadığını söyledi kornea tabakasını düzleştiriyormuş Ne yapacağımı bilemiyorum fikri olan varsa lütfen yazsın. Sevgiler

bana göre de çocuğunuz henüz lens kullanmak için küçük yararlı olacağını sanmam ayrıca oğlunuz hijyen kurallarını tam olarak yerine getirmeyebilir hem takıp çıkarması zor gelebilir ne olursa olsun bence gözlüğe alıştırmaya bakın

bencede çocuğunuz lens kullanmak için küçük. bende numaralı lens kullanıyorum ve bakımı gerçekten önemli bunları yerine getiremezse daha büyük sorunlar oluşabilir. gözlüğe alışması daha sağlıklı diye düşünüyorum.

bende lens kullanıyorum.
erişkin bir insan bir insan için bile çok zor.küçük bir çocuk için dahada zor olur diye düşünüyorum.mesele göz numaram artmadan önce lens daha rahattı,şimdi eski rahatlığım yok.
hıjyene dikkat etmeli,bir çocuk ne kadar edebilir,ovuşturmamalı,
ben bile üç dört defa lensimi düşürdüm,oğlunuz mutlaka kaybedecektir.ben size tavsiye etmiyorum.

kızlar haklısınız ama oğlum gözlük lafını duyduğundan beri ağlıyor cok üzülüyor,doktorumuzda oğluma izah etti gözlük kullanması gerektiğini ama işte bu yaşta karizma davası varya kabullenemiyor ne yapacağım şaşırdım....

bir şekilde ikna etmeye çalış arkadaşım.
inan ban lensi sürekli kullanamaz.ha istiyorsanız leste alın,ara ara kullansın.bak benim numaram arttı,rahatsız etmeye başladı lens.

bende 2 gün önce aldım lens inanırmısınız hala takamadım ayy ne zor geldi bana sinir oldum Çok üzgünüm çoook Annem takılıyor 2 gündür :1no2: bence oglunuza kesinlikle gözlük alın ben 19 yasındayım cok zorlandım.... ama yinede üzülmesin diye denemesi için alabilirsiniz görüceksiniz dayanamaz cok o da ugrasmaya vazgecer bence :1hug:

Merhabalar ben 17 yaşındaym 10 yaşından 15 yaşına kadar gözlük kullandm ve 15 yaşında lens takmaya karar verdmm ama lensi her akşam göznden çıkarılması gerekiyor ben ne yaptıysam gözümdn çıkaramıyordm 2 sene lens kullandm haftada bir gözlerm iltihap kapıoyrdu snra o göz doktorm bşka bir şehre taşnmak zornda kalınca bnde bşka bir doktora gttim bana lens kullanmam için yaşımn küçük olduğunu söyledi 15 yaşında ike ayrıca bir keresinde Lenslerdn gözmde çok büyük bi yara açıldı gözüme üst çapağına iğne yaptılar ama ben gözlük takmak istemiyrdmm doktr gözlk takmamı istiyrdu kullmasını bilmediğim için ama annm babam ne yaptı bni gözlüğe ikna ettiler bnce çocuğunuz lens takmak için çok küçük bnm gözlerim bir kaç kere daha iltiap kapsaydı kör olacaktım veya 18 yaşşnda gözümü çzdirme imkanım olmucaktı bunları öğrenince bn gözlüğü geçtm zaten bence lens için iyi düşünün kullana bilecekmi çok dikkat etmesi gerekiyor hafif bi rüzgardan bile mikrop kapabiliyr iyi dşünün

lens kullanımı çok dikkat ve hıjen gerektirir.her gece yatarken solüsyona koymalısınız.aksi taktirde mikrop kapar.,

ceylin doktorun söylediği doğru benim yeğenimin de göz problemi vardı erken olduğunu söylediler 3 senedir gözlük takıyordu şu an 14 yaşında 15ine girecek yani ergenlik döneminden sonra veya ergenlik dönemi neredeyse bitmekteyse fiziksel gelişimini çok çok tamamlamışsa ki doktor bunu anlar o zaman çok daha uygun olur kullanması 5 sene sonra falan da maddi imkanınız varsa lazer veya başka türlü ameliyatla sorununu halledersin ki 11 yaşında 2 numara ise sanırım o zamana kadar miyop gelişimi durur... bu arada lazerden bir bilgi yaklaşık 10 sene sonra tekrarlayabiliyormuş (büyük bir yüzdeye göre...)

canım ben hiç tavsiye etmem kullanmasını..
bi şekilde gözlüğü çekici kılın cocugunuzda..
gerçi bende onun yaşındayken gözlükten nefret ederdm hatta takmazdım dogru düzgün göremiodum ama takmıodum işte..
meselaa sizde takın gözlük numarasız fln..belki annesnde babasında görünce takmak ister..

arkadaşlar merhaba Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.dediğiniz gibi hem lens hemde düzel bir gözlük aldık Oğlum şimdi ikisinide kullanıyor.Okula giderken lens,evde ise gözlük takıyor lenste hiç problem yaşamadık sayılır kurallara uyarak kullandığımız müddetçe sorun yok eve gelince formasını nasıl cıkarıyorsa lensinide çıkarıp gözlük takıyor.Oğlum bu konuda çok hassas hijyen kurallarına tam uyarak kullanıyor. inşallah hep böyle gider ve büyüyüncede göz numarası durur bizde numarasını sıfırlatırız yani çizdiririz. Hepinize sevgiler!.....

X