• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla tatile çıkarken?

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
8 aylık ikiz kızlarımla tatile çıkacaız,
tam pansiyon bir otelde,bizim için neler çok önemli?
yanımıza götürmemiz gereken en önemli şeyler nelerdir?
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlaropuyorumnanaktan..

valla güneş kremi 60+ faktör, bepantene merhem, reflor(ama 8 aylıklara kullanılıyo bilmiyorum), ateş ihtimaline karşı calpol, çocuk havuzu tarzı bişey olursada iyi olur bence şu şişme olanlardan, o havuzda kendi başlarına takılabilirler bi süre

güneş kremi ve ilaçlarımızı topladık,evet,
küçük havuzlarda henüz takılamazlar gibi geliyor bana yaaabilmiyorumkismile

başka,başka?
eşya olarak,sahilde falan yada?

ya canım şu küçük olanlar var ya, eğer oturabiliyolarsa çıp çıp vurarak eğlenebilirler diye düşündüm, bide plastik bardak gibi bişeyleri olursa doldur boşalt yapabiliyolarsa, oynarlar, bak şimdi anlatırken sevesim geldi, anlattığım manzarayı düşündümde
kaydirigubbakcemile3

ya canım şu küçük olanlar var ya, eğer oturabiliyolarsa çıp çıp vurarak eğlenebilirler diye düşündüm, bide plastik bardak gibi bişeyleri olursa doldur boşalt yapabiliyolarsa, oynarlar, bak şimdi anlatırken sevesim geldi, anlattığım manzarayı düşündümde
kaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktan hahahy anlatırken benim de hoşuma gitti de,
bakalım ayrıntıda nasıl olucak sempatiksalakcinni
Ptesi yola çıkıyoruz kısmetseeyvahedigeldismile

Şapka unutmayın birde ek besine muhakkak geçmişsinizdir tam pansiyon otelde olsa ordakileri yediremezsin herhalde ben hazır kavanoz mamalarından almışdım geçen sene 6 aylık falandı kızım eğer suyunu kaynatıyorsan ketıl gibi birşey alabilirsin yanına.Allah içinize sindirsin inşallah tatilinizi fazlasıyla hak ettiniz.Yanlız gözünü korkutmak gibi olmasında biz iki kişi tek bebekle denize ayağımızı zor sokmuşduk:) denize sok duş aldır hemen yıka giydir eğlendir derken mahvolmuşduk bu sene 17 aylık olacak bakalım bizi neler bekliyor::)

açılın!!!!

bu konuda en çok ben konuşmalıyım

3 adet çocuğum var her dönemlerinde tatile çıktım

eğer kendi arabanızla gidiyosanız

koltuğun üzerine çarşaf bebiş uyurken terlememesi lazım

ve üzerine battaniye (muhtemelen klima açarsın uyurken üşümesin kuzucuk)

küçük penye bezler pazaristanda var mesala 1-2 tl ye 4-5 tane geliyo

yani kullanıp atabileceğin türden kusarsa yada sırtı terlerse diye

bebek arabasını içine sereceğin penye battaniye yada bez gibi bişiler yine plaj da uyursa terlemesin

veya uzun süreli gezintilerde

bebek için duş jeli

söylemesi ayıptır plaj da kumla oynarken popoşlarından burun deliklerine kadar kum doluyo

mama için termos

sevdiği kavanoz mamalarından al gittiğin yerde sevdiği çeşitten bulamayabilirsin

onda epeyce almanı tavsiye ederim

ince bol ama vücudunun büyük bölümünü kapatan kıyafetler

hassas ciltleri gölgede bile yanıyo

diğer şeyleride sen düşünmüşsündür

iyi eğlenceler

canım benimm harikasııınnŞeniz,

benim ilk tecrübem olacak,bu yüzden hiçbişey düşünemiyorum,

her cümle çok akıllıca,çok mantıklı,

şimdi hazırlanıyoruz bunları da değerlendireceğimmm,,

ince ama pek çok yerini kapatacak kıyafetlerrCADIARZU

başka başkaaa?

Şapka unutmayın birde ek besine muhakkak geçmişsinizdir tam pansiyon otelde olsa ordakileri yediremezsin herhalde ben hazır kavanoz mamalarından almışdım geçen sene 6 aylık falandı kızım eğer suyunu kaynatıyorsan ketıl gibi birşey alabilirsin yanına.Allah içinize sindirsin inşallah tatilinizi fazlasıyla hak ettiniz.Yanlız gözünü korkutmak gibi olmasında biz iki kişi tek bebekle denize ayağımızı zor sokmuşduk:) denize sok duş aldır hemen yıka giydir eğlendir derken mahvolmuşduk bu sene 17 aylık olacak bakalım bizi neler bekliyor::)

ketıl,kavanoz mamalrı ve termos,tamammm,

her anne tatili hakediyor be kuzum,biz daha da yıprandık sanırım,teşekkür ederimmŞeniz

annem çocuğun tekini ısrarla kendisine bırakmamı istiyor hala ama ben önemli değilim,deniz havuz kendim için önemli değil inan,
biraz yemeğim önüme gelsincokacimcoook,
oratlık toplamaktan bulaşıktan biraz kurtulsam yeter banazemuszemus

onlarda neyden hoşlanırlarsa o kadarını yapacağız artık,

zor olucak biliyorum ama ikisi de olmazsa hep bi yanım yarım kalır:gitme:

canım öncelikle iyi yolculuklar dilerim...ben 10 aylık oğlumla tatile çıktığımda, yolculuk esnasında çok zorlandım.eşim arabayı kullanıyordu, oğluş oto koltuğunda oturmak istemedi, kucağımda durmak istemedi, oyuncaklarıyla bi süre oyalayabildim, o nedenle bol bol oyuncak almanı tavsiye ederim, biz yakın bi yere gitmemize rağmen yolda birkaç kez mola vermek zorunda kaldık,o nedenle tatil ve yolculuk esnasında yanınızda 3.bir kişi olsa fena olmaz...otelde de ne verdiysem yemedi, yanımda götürdüğüm kavanoz mamalarını bile, ama yinede onu havuzda oynarken görmek çok keyifliydi, bikaç arkadaş bile edindi, ilk arkadaşları kuzumun, bunlar da keyifli tarflarıydı, umarım gözünü korkutmamışımdır..her anne tatili hakediyor,sen ikiz annesi olarak 2 kere hakediyorsun, iyi tatiller!

anlıyorum canım,
biz de çok uzun bir yolculuğa çıkacağız üstelik ver herşeyi düşündüm tabi,
ama arabamızdan başka çaremiz yoktu,söylediğin herşeyi olabileceğini tahmin ediyorum,üstelik yanımızda yardımcı kimse yok,biz varız sadece:delphin:..
fakat yolun yarısında bir yerde bir gece kalacağız,yani yolu ikiye böleceğiz,mecbur..

bakalım,
sağlık olsun da gerisi birşekilde halledilecek artık,

teşekkür ederim..

valla cnm geçen sene ,ikizler 3 aylıkken tatile gittik ama bizim ev olduğundan rahattım

yinede çocuklar için ince battaniyeler gündüz için yarım kollu alttan çıtçıtlı badiler
ve biliyoırsun atlet takıntımı atlt aldım....

ilaçlar burun aspiretörleri
mama kullandığımız için sadece mamaları...
anakucağımzıı...

aksamları için uzun ince pijama takımları aldım

çok eşya koymadım ben ...küçüktük..ama sen ek gıdadasın o yüzden üst çeşidi bol tut dökülür saçılır kusulur ..yıkama şansında yok ....2,şer taneden 7 gün kalacaksan 14 üst koyman gerek...bide bebe havuzuna girerseniz...havuz bezi al yanına belki orada bulamazsın bulsanda çok pahalı olur.....

-Ates olcmek icin derece
-Ates dusurucu,agri kesici surup
-burun spreyi
-yuksek korumali gunes kremi
-sampuan+lif
-Kavanoz mama,isitmak icin kettle
-biberon,emzik(kullaniyorsa)
-havuz icin hazir bez
-ayrica telastan cocuk bezlerini almayi unutmayin :D
-Sapka
-Havlu
-Bebek arabasi icin penye ortu,ve arabanin uzerine ortmek icin ayrica bez..
-Ben bebek arabasina cibinlik gibi bir sey yaptirmistim kenari lastikli..aksam oglum arabasinda uyurken acik havada hem ben rahat ediyordum hem de kendisi..
-Asagi yukari arkadaslar herseyi yazmis,bana da size iyi tatiller dilemek dusuyor
Ben oglumla tatile gittigimde sabah 09-11.30 arasi deniz kenarinda kaliyordum denize girip cikinca uykusu geliyordu zaten..ogle yemeginden sonra odaya cikip dus aliyorduk ..valla 3 saat filan uyuyorduk serin serin..sonra aksam uzeri yine deniz kenarina..bol bol denize sakon ben havuza hic sokmadim cocuklarimi deniz daha saglikli..Yaz boyu denize giren cocuk kis'in ust solunum yolu rahatsizligi gecirmiyor aklinizda bulunsun,iyi yolculuklar.

şimdiden güzel tatiller dilerim canım....

sevdikleri oyuncaklardan bikaç tane
bol çıtçıtlı body
gittiğiniz yerde en yakın hastane,eczanenin yeri,kendi çocuk doktorunun telefonu
biberon,bardak,suluk
hemen market yoksa gidilen yerde,yanınıza 1 paket bez
bol çıtçıtlı body
kısa kol t-shırtler(deniz kenarı için)
ince penye battaniyeler
mayo bez,havlu ya da bornoz
bebek arabası(gece gezmeleri için)
yol için;yedek bezler,bol ıslak mendil,su-meyve suyu,kavanoz mamalar,oyuncak,bol mola :)

valla cnm geçen sene ,ikizler 3 aylıkken tatile gittik ama bizim ev olduğundan rahattım

yinede çocuklar için ince battaniyeler gündüz için yarım kollu alttan çıtçıtlı badiler
ve biliyoırsun atlet takıntımı atlt aldım....

ilaçlar burun aspiretörleri
mama kullandığımız için sadece mamaları...
anakucağımzıı...

aksamları için uzun ince pijama takımları aldım

çok eşya koymadım ben ...küçüktük..ama sen ek gıdadasın o yüzden üst çeşidi bol tut dökülür saçılır kusulur ..yıkama şansında yok ....2,şer taneden 7 gün kalacaksan 14 üst koyman gerek...bide bebe havuzuna girerseniz...havuz bezi al yanına belki orada bulamazsın bulsanda çok pahalı olur.....

-Ates olcmek icin derece
-Ates dusurucu,agri kesici surup
-burun spreyi
-yuksek korumali gunes kremi
-sampuan+lif
-Kavanoz mama,isitmak icin kettle
-biberon,emzik(kullaniyorsa)
-havuz icin hazir bez
-ayrica telastan cocuk bezlerini almayi unutmayin :D
-Sapka
-Havlu
-Bebek arabasi icin penye ortu,ve arabanin uzerine ortmek icin ayrica bez..
-Ben bebek arabasina cibinlik gibi bir sey yaptirmistim kenari lastikli..aksam oglum arabasinda uyurken acik havada hem ben rahat ediyordum hem de kendisi..
-Asagi yukari arkadaslar herseyi yazmis,bana da size iyi tatiller dilemek dusuyor
Ben oglumla tatile gittigimde sabah 09-11.30 arasi deniz kenarinda kaliyordum denize girip cikinca uykusu geliyordu zaten..ogle yemeginden sonra odaya cikip dus aliyorduk ..valla 3 saat filan uyuyorduk serin serin..sonra aksam uzeri yine deniz kenarina..bol bol denize sakon ben havuza hic sokmadim cocuklarimi deniz daha saglikli..Yaz boyu denize giren cocuk kis'in ust solunum yolu rahatsizligi gecirmiyor aklinizda bulunsun,iyi yolculuklar.

şimdiden güzel tatiller dilerim canım....

sevdikleri oyuncaklardan bikaç tane
bol çıtçıtlı body
gittiğiniz yerde en yakın hastane,eczanenin yeri,kendi çocuk doktorunun telefonu
biberon,bardak,suluk
hemen market yoksa gidilen yerde,yanınıza 1 paket bez
bol çıtçıtlı body
kısa kol t-shırtler(deniz kenarı için)
ince penye battaniyeler
mayo bez,havlu ya da bornoz
bebek arabası(gece gezmeleri için)
yol için;yedek bezler,bol ıslak mendil,su-meyve suyu,kavanoz mamalar,oyuncak,bol mola :)

burayı okuya okuya bayaa bi hazırlık yaptım kızlar,çok teşekkür ederim,harika bir liste vermişsiniz..
tekrar baktım,inşallah bişey unutmayız

yolda kaşık mamasını neye yapsambilmiyorumkismile

küçük birkavanoz alabilirsin yanına,kavanoz mamaların kavanozundan evde vardır.onun içine hazırlayabilirsin.

. Öncelik ilaçlar. Böcek sokmalarına karşı krem, sinek kovucu, ateş düşürücü, güneş yanıklarına karşı krem ve güneş kremi 978270582 faktörlü.
. Bolca atlet ve külot
. Banyo ve plaj havlusu
. Küçük saklama kapları.
Bunlar dışında zaten almışsındır diğer şeyleri.

Birde tavsiyem sakın düzenlerini bozma. Öğlen kaçta uyuyorlarsa normalde o saatte git odaya uyut. Yoksa zehir olur tatilin. Hem sende kuzularında birlikte uyuma fırsatı bulursun. Hem sıcaktan korunmuş olur kuzular.

valla canım ben yeni geldim tatilden. tabi adına tatil denebilirse. bizimki biraz uzunca bi tatil oldu. 1 aylık süre için ailemizin yanına gitmiştik daha tatıl başlamadan sıkıntılar başlamıştı. yollarda baya bi zorluk çektik. benim kızım 1 yaşında. arabada çok sıkıldı kesinlikle oto koltuğunda yatmadı hep kucağımda durmak istedi tabi sıcaklardan ikimiz beraber piştik. bir an yerinde durmak istemiyordu. her değişik şey ilgilisini çekiyordu. gittiğimiz yerler hep değişik geldiği için uyku sistemimiz değişti etrafa bakmaktan uykuya dalamıyordu, yemek yemiyordu. şimdi evimeze geldik ama ne fayda önceki sistemimiz değiştiiği için şimdi bile zorluk çekiyoruz. eve sokmak mümkün değil dış kapının önünde dışarı çıkmak için ağlayıp duruyor. heralde 10 güne kadar herşey yoluna gire diye düşünüyorum. gözünü korkutmak gibi olmasın ama....
iyi tatiller.......

bende 1 ayligina gittim tatile,birinci olarak cok sicaklardan istahi kesildi,istahsiz oldugu icin saatinde uyumadi ve miz mizlanip durdu,1 hafdaligina otele gittik deniz kenarinda,cok asiri sicak oldugundan klimayi calisdirdik tabiki ailecek bi guzel hasta olduk :( ne biliyim her cocukda degisik,bizimkinin duzeni bozulunca bizlerinde duzenini bozmaya yetiyor,karar verdik ancak cocum buyuyunce tekrar izin olayina,

Back