Çocukla ev işi yapmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi rhcp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rhcp

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2009
316
171
628
Aksaray
Merhaba bebege bakarken nasil ek gida yemek filan yapabiliyorsunuz tel basima yetişemiyorum cocugu bıraktığım an biseyler yapiyor ne yapacağımı şaşırdım

Merhaba kac aylik ? Benim 2. Cocuk 6 aylik suan. Bir kolumda o diger elim ile yemek yapiyorum ortalik topluyorum camasir makineye atıyorum . Şu meyve emdikleri emzikleri veriyorum 10 dk kazandiriyor bana o arada sebzeleri doğruyorum . Bu sekidle gidiyor ama ilk cocukta yapamiyordum ikinci de sanirim alisiyorsun

özellikle uyku zamanın da kendimi mutfağa attım hep ne yapabildiysem..oturma minderine koyup önüne bütün oyuncaklarını döküyordum..onun dışında yürüteçe ya da mama sandalyesine koyup yanım da tuttum ..hala da öyle..mutfak da bir çekmeceye takıntısı var orayı karıştırmasına izin veriyorum..şuan 10 aylık

4 aylık bebeğim anakucağına koyuyorum yanımda gezdiriyorum genelde, müzik açıyorum şarkı söyleyip hem onu oyalıyo hem iş yapmış oluyorum şanslıysam yarım saat duruyor.

4 aylık oğlum oyun parkına koyuyorum.
Mutfağa gidip yemeği bulaşığı öyle yapıyorum.
Bazende uyuduğu zamanları değerlendirtiyorum.

9 aylık, pek mümkün olmuyor iş yapmak. Her bebek farklıdır tabi ama benim bebeğim bana yapışık, temas seviyor. Oyun oynarken bile beni arıyor eliyle. Eşim destek oluyor gelince o varken yapıyorum çoğu şeyi ya da eşim yapıyor ben bebekle ilgileniyorum.

Gündüz uykudayken yemek ve mutfak temizligi,gündüz çamaşırları atıp gece uyuduktan sonra katlayıp yerleştirme
Haftada bir eşim evdeyken genel detaylı temizlik.Yani bir periyodik düzen oluşturmak gerekiyor.Tabiki öyle olunca da kendinize vakit ayiramiyorsunuz.3yasinda oldu artık benimki ama gece yatana kadar evin düzenini sağlamak için salonda oturup bir şey izleyemiyorum,yatana kadar hiç işim bitmiyor.
İnanın herkes zorlanıyor.Sadece bazılarımız evin temizliğini ikinci plana atıyor.Bazilarimiz daha hızlı pratik olabiliyor ,herkes en nihayetinde kendine göre bir düzen kuruyor.

Benimkiler 1.5 yasindalar. Mutfaga ogrenme kulesi gibi birsey aldim. Yanimda dikiliyorlar. Ellerine oyalanacak seyler veriyorum. Beraber yemek falan yapabiliyoruz. Ufak tefek atistirmalik falan koyuyorum onu yiyorlar. Ev temizligi icinde ellerine cocuk boyutunda vileda aldim Ben yerleri supururken onlar da yeri siliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…