çocuk yapmaktan çok korkuyorum

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
0
Yer
İstanbul
arkadaşlar merhaba
ben nişanlıyım 2 ay sonra dugunum var inş
şuanda dusunmuyorum ama ne zaman aklıma gelse korkuyorum
evlilikten 2 3.sene sonra dusunuyorum cocuk yapmayı
allah nasib ederse tabi.
yanlız arkadaşlar doğum yapmaya nasıl karar verdiniz .

ya ben kesilmekten cok korkuyorumheleki sezeryan felan
normal doğumdada alttan kesiyorlarmış.
bebekleri cok seviyorum ama.
ben son 2 senede biraz hastalık riski geçirdim daha doğrusu hastalandım.
başımda cok ağrı vardı buyuzden hastaneye gittik stres kaynaklı dedi ama tedavi önerdi.
o an tomografiye girdiğimde emarı felan anlattılar ne bilim o an dedim ben çocuk yapamam herhalde.
hiç ameliyat olmadım zehirli guatr ım var. bilmiyorum ilerde ne olur ama sanırım korkmamaya ihtiyacım var

sen çocuktan değilde bende ameliyattan korkuyorsun.Çocugum yok ama ablalalrımın doğumlarına girdim bizzat normal doğumu ve sezeryan doğumu gördüm allahın bir hikmeti gerçekten ikiside birbirinden ayrı güzel .

RABBİM GÖNÜLDEN İSTEYEN HERKESE TEZ ZAMANDA VERSİN BIR BEBEK İNSALLAH bende sen gibiydim kesilmek dikilmek dogurmak evlenmeden önce cocuk anmazdım bakamam derdim 2 bucuk yıl oldu evlenlı buyuk bır askla sevgı ile evlendım cok sukur YARADANIMA mutluyuz ALLAHım bozmasın ınsallah. Rabbım tum sevenlere evlenenlere mutluluk huzur versın ınsallah. 2 yıl içinde 3 tane cocuk kaybettım hepsıde kazayla kaldı hıc gelısmedıler ama 1 ay 2 ay karnımdayken anne olabılme ihtimali duygusu taddım ve kürtaj oldum RABBIM KIMSEYE YASATMASIN O KÜRTAJI AMA canım azdı benım ben oldum hıcde bırsey olmadı ve bugune kdr hep yanılmısım tedavı ıcın arastırmaya gittim kan pıhtılasması var dediler 12 ay boyunca ıgne olacakmısım hamılelıgın ilk gününden dogumdan sonrada 3 ay dedim yapamam iğne acıtır benı bırde göbekden ha herkes morarıyor işte vucudun kararıyor dediler cok korktum ama sevdiğim adama bır hedıyem olsun bır parcamız olsun cok ıstedım ve sımdı 3 aylık hamıleyım ama neymiş biliyormusun candan bır parcaymıs simdi normal dogum ıstıyorum buyuk istekle kesilen yer acımıyor uyusturuluyor en azından ebelerle aram iyi tanımaya calısıyorum gözleri parlıyor kendımı ben ısındırdım doguma dun karnımdakını gördüm hareket edıyordu nasıl bi hisdi bilsen nasıl bir candı nasıl bır heyecan RABBIM KIMSEYE ARATMASIN ınsallah sanada gönlüne dustugu ilk zamanda versın ama evlenınce 2 sene cocuk yapma tadını cıkar evlılıgın sonra o ben gelmek istiyorum diyor ve sınyallerı kalbıne işliyor emın ol benım öyle oldu ilk 3ü kazaydı ama bu ısteyerek oldu şimdi hergun göbekden iğnemı kendım yapıyorum acımıyor cunku o iğnenın ona hayat verdıgını biliyorum buda benı her daim mutlu edıyor. yeterkı sağlılı olsun yavrum diyorum hep korkardım aramız bozulur cocuk olunca diye hormonlarım değişir dıye tam aksi oldu eşim eve baglandı sigarayı bırakma cabaları verıyor benı güldürmek için elinden gelenı yapıyor cunku ben mutlu olunca oda mutlu olcak biliyor.. cok eglenıyorum hamılelıgın tadını cıkara cıkara yasıyorum RABBIM ONU BANA BAGISLASIN INSALLAH . bunları sana anlattım ama bu sana dert olmamalı zamanla oturcaktır ıstekler yerıne sımdı nişanlılıgın tadını cıkar sonrada dugunu evlılıgın 2 sene sonra hamıleyım de bize insallah :)

bende bekarken adet sancısı falan cektıgımde anneme benden torun falan bekleme ben cocuk doguramam derdım normal dogum korkum halada devam eder ama sezeryan olanlarıda görmüştüm ıkıbüklüm yürümelerı oda korkunctu bende hıc amelıyat gecımemsıtm bır saglık sorunum olmadı şükür emar falanda bılmem evlenınce cocuk ıstemeye baslıyosun merak etme hamıle kalıncada o korkular devam edıyor nasıl dogurcam dıye ama allah yardım edıyor merak etme ben hamıle kaldım normal dogumdan korktugumdan sezeryan ıstedım ılk kez amelıyathaneye gırdım sezewryanda cok kokrtuma ma gectı oglum şimdi 3,5 yasında hamıelıgın sezeryanın zorlukalrını bıldıgım halde tekrar cocuk ıstıyoruz bazaen aman yeter bır tane sezeryan falan kolay degıl dıyorum ama sonra canımdan cok sevdıgım ogluma kardes yapmak her korkumun önüne gecıyor sevgılı koca hepsı bır yere kadar evlat gıbısı yok onun sevgısı herseyın üstünde oluyor sen bır evlen bak annelıgı attmak ıstıyceksın 2-3 sene beklemezsın bıle emın ol annelık cok kutsal bırsey cook güzel tarıfı ımkansız bır duygu allah herkese yasatsın sanada

artık her şey kolaylaştı canım
arkadaşlarım sezeryan oldu
45 dakikada bebişi alıyorlar
tüm operasyon bitiyor
sonraki gün geziyorsun artık
valla arkadaş 4. gününde bize misafirliğe gelmişti
hem annelik farklı birşey
son aylar çıksın da göreyim diyormuşsun
sen bunları takma kafana

Ne kadar güzel anlatmışsın öle gözlerim doldu... Bende çocuk istiyorum 3 aydır deniyoruz kısmet inşallah.... Bu arada seninle aynı şeyi yengem yaşadı hamileliğin ilk başından doğuma kdr hergün karnına iğne vurdu... Amaaaaaaaaaaaaa şimdi nur topu gibi bir kızımız var henüz 45 günlük:))) Hala oldum bende... Allah inşallah sanada nasip eder o günleri:)))

Korkulacak bşy yok sezeryanda anlamıyon baygınsın uyanıyosun herşey bitmiş , sonradan çıkyo acısı dikiş ağrıları
normal doğumda ise doğana kadar sonra bebeğini gördün mü tüm acıların diniyo sanki o acıyı o bağırışlar senin değildi
ben 13 saat sancı çektim saçımı başımı yoldum bidaha asla doğurmam dedim ama şimdi ikinciye hamileyim ve hiç korkmuyorum
kesme konusuna gelelim:
zaten o acıdan kesildiğini anlamıyosun dikiş atarken anlamıyosun
tel resmen ip değil iğnede normal iğne değil c harfine benziyo demir heralde ama anlmıyosun bi ilk zamanlar oturamıyosun
vc cıkmak zor ama bebeğin yanında kokusunu aldın mı herşeye değiyo amin ol dünyanın en güzel duygusu anne olmak
hemen yapmak zorunda değilsin cocuk , hayatını yaşa evliliğini yaşa doy sonra yaparsın çünkü couk yaptınmı rahat olamazsın
en doğru zamanı bul benim 5 yıllık evli arkadaşlarım var cocuk yapmıyolar ben 4 yıllık evliyim ikinciyi yapıyorum napıyım

arkadaşlar sezeryanmı daha acı hissediyorsun normal doğumdamı normal doğüumda uyuşturmuyorlar ozaman

Ben normal doğumu da yaşadım,sezaryan doğumu da yaşadım..Eğer sağlık açısından anne ve bebeğin hayatını riske atacak bir durum yoksa kesinlikle normal doğum diyorum...Sezaryanda belki doğum esnasında uyuşturdukları için acı hissetmiyorsun ama sonrası zor..Hiç acı hissetmedim diyen gerçekçi değildir..Sonuçta ameliyat bu,boru değil..Kaç kat kesiliyor karnında..İyileşme süresi daha uzun oluyor..Aylarca karın bölgen uyuşuk,hissiz oluyor...Normal doğumda ise sadece rahim ağzı açılırken,sancılar geldiğinde canın acıyor..Ama doğum sonrası hiç bir ağrın kalmıyor...Sanki hiç doğum yapmamış gibi çok rahat oluyorsun..

Aslında zor olan sezaryan doğumdan sonrası......

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de parmağım kanasa fenalık geçiriyorum.doğurunca kendi kendime bayılıcam böylece anestezimi kendim yapmış olucam sanırım

ah canım ya herkesn derdi farklı..ben 3 yıldır evliyim ilişkiye girmeye korkuyorum vajinismusum malesef. keşke bunu becerebilsemde hamile olsam gerekirse sezeryan olurum yeterki meleğim gelsin yeterki bu illletten kurtulayım (

bunun için tedavi oldunmu peki cnm?

Bende çocuk yapmaktan çok korkuyorum ama benimkisi doğum yada hamilelik sırasında olacak olanlardan değil. Bir çocuğun sorumluluğunu almak onu iyi bir şekilde yetiştirmek korkutuyor beni. Ama bazende çok özeniyorum benimde bir bebeğim olsun istiyorum. 7 aylık evliyim. Planlamak istiyorum ama bu planlanacak birşey değilmiş gibi geliyor. Ya şimdi istemiyorum diyorum ya istediğim zamanda Allah korusun olmazsa? Yani kararsız bir durumdayım. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Hani bazen kendi kendime diyorum kazara olmuş olsa ama daha istemiyordum dememde açıkçası hadi çocuk yapalımda diyemiyorum.

canm yapma sende cocuk bu kadar onmlımı cocuk ıcınmı ewlenıyoruz sankı
bnde ıstemıyorm esımde ıstemıo bu dunyaya cocuk buyutmeyemı geldık
he kazayla olursana dogurcam mecbur

ama bu kadar korkuyosan yapma
ıllada cocuk ıstıosan bı oksuz yetım al sevap hem

kendimi anlatayım sana:)
benn igneyi görünce aglayan bayılan bi insanımmm.. düşünki amlytt ve dogum beni nasıl korkutur.. 19 aylık evliyimm. 1 sene keisnlikle bebek istemedim.. zaten dogum kelimesinden deli gibi korkuyorudum... 7 aydır bebek için ugraşıyoruz olmuyor bilsem korunmazdım hiç
acaip dogurasım var ne igne ne amlyt hiç bşy korkutmuyor benii.. bence en zor kısmı hamile kalmak:)
etrafımda normal dogumda yapan var sezeryanda.. ama sezeryanla doguranlar daha rahatlarrr..bide bir arkadşaım normal dogum ugruna neredeyse bebegini kaybediyordu ıkınamadıgından bebek haznede sıkışıp nefessiz kaldı.. bennnn sezeryanla dogurcam eger hamile kalabilirsem tabii..sonucta ikisindede agrı olcak.. birinde dogum sırası çekeceksin digerinde dogumdan sonra.. ama bebek ugruna ikiside deger bence..
bnden abla tavsiyesii bebek yapmaya yapacaksınız ha 1 sene önce ha bir sene sonra.. bece korunmayınnn hop diye hamile kalınmıyor 7 aydır neler yapıyorum bebedim olsun diye

bence önce birbirinize zaman ayırın ve korkunu yenip önce hastalıklarının tedavisini gerçekleştir. ben bebeğim olmasını çok istiyorum ve onun sağlığını riske atmamak için ve dokunsalar ağlayan biri olduğum için spinal anestezi ile belden uyuşturma yaptırmayı düşünüyorum.
daha güçlü olmalısın bebeğe bakmak doğurmaktan daha zor :) onun için kendini hazır hissettiğinde isteyerek karar vermelisin

ben de parmağım kanasa fenalık geçiriyorum.doğurunca kendi kendime bayılıcam böylece anestezimi kendim yapmış olucam sanırım

hahah buna güldüm bu benim sanırım
canım yaa ben de aynıseyleri düşünüyorum henüz nişanlıyım ama pat küt herşeye bayılan bir insanım bi iki hafta önce ilk defa jinekolojik muayene oldum pat diye bayıldım sonra geçenlerde fissür ameliyatı oldum altı üstü makatımda iki üç dikiş var bi ağrım geldimi ortalığı birbirine katıyorum tansiyonum düşüyo normalde fissür ameliyatı olanlar o gün hasteneden taburcu oluyolar ben iki gün kaldım he bide ameliyathanede epey bi arıza çıkardım katateri takarlarken cok acıdı doktor kovuyodu az kalsın doğururken falan buraya gelme dedi
ah ah napcaz biz böylee

Duygularıma tercüman oldunuz bebeğiniz varmı nasıl hissediyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…