Çocuk sahibi olmaya hayır. Çocuk sahibi olmamak için 40 neden

bunu okurken tomris oğuzalp geldi aklıma . ölmeden önceki röportajında Bir de önemli bir nokta var, anne olmak hiç istemedim. O sorumluluğu almadığım için de geleceğin pek bir önemi yoktu benim için. Şimdi çok pişmanım. Keşke bir çocuğum olsaymış. Bana bakardı yahut bakmazdı orası pek önemli değil ama hiç değilse bayramlarda elimi öpmek isteyen birisi olurdu. demişti.

hiç aklımdan çıkmıyor. insanın çocuğu olmalı cocuğunun da kardeşleri olmalı. :72:

Bekarım ve bir çocuğum olmasını çok istiyorum.
Bazen saçma olsada çocuk için bile evlenebilirim diyorum o derece :)

katilmiyorum oyle birsey ki
mutluluktan asik olunca karinda ucusan kelebekler olurya . onu her gun defalarca yasamak demek cocuk sahibi olmak.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Çocuk sahibi olmayı ben de istemiyorum ama benim çektiklerimi o da çekmesin diye düşündüğümden yoksa sorumluluğundan kaçtığımdan değil. Ne zaman ki kendi yaşadığım hayattan çok daha iyi bir hayat sunabileceğime emin olurum o zaman çocuk yaparım.
Bu yazar gibi çocuğu külfet olarak görenlerinse çocuk sahibi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çocuğa yazık.

Bundan sonra cocuklari fabrikalarda üretsinler plizzzzz:37:

Cocuk yetisdirecegiz diye bosuna zaman harciyoruz zaten hicbiride mükemmel olmuyor bunlarin, geride iade edemiyoruz, ekin bir tarafa büyüsünler.

Bakin anne babasi yazari düyyaya getirmis ama geride iade edememis nolcek sincik:37::37:

Al Allah kulu zapteye delini, herkes ilgi cekecegim diye napani sasirmis..

ingilizce bileydim okurdum,:1::1: teşekkürler:13:

Kısaca özetliyim çocuk sahibi olmak külfet dıyor.Gece zırlayan bebek,haftasonlarını ayagına bag olan cocuklar falan falan.
Bu arada ablamızın da 3 cocugu varmış ve kitap hakkında analarına hiç yorum yapmamışlar.
Kendisi sevgilisi ve 3 cocugula yasıyormus.

Onemlı yerlerı yazarım yine.
Ama sınır oldum kadına :41: Dünyaya bebe getirmekten güzel bişey varmıdır ya .Allah nasıp etsin inşallahh :16::emir_bebek:

Ay bu kadının çocuklarına yazık
Annem böyle bir kitap yazsa çok üzülürdüm:D

ya aslında söylenişi bile yanlış çocuk "sahibi" olmak, belki sorunlar bundan çıkıyor çocuklar büyüyünce, anne babanın sahiplik hissinden çocuğa fazla beklenti yüklemesinden her daim

Çocuk sahibi olmak istememek te bir tercihtir.
Toplumun büyük kesimi imkansız bir şey istemişim gibi hayretle bakıyor.
Çocuk sevip sevmemek de insanlık için bir kriter gibi davranılıyor sanki çocuk sevmeyen/istemeyen insan olamaz, içinde sevgi barındıramaz, anlayışlı olamaz falan:9:
Kendi ailem ise daha şimdiden evliliğin çocuk için yapıldığını savunuyor, çocuk yoksa hayat anlamsızmış gibi hayatımda başka planlarım amaçlarım olamaz gibi...

Klasik anlayışlar oldukça rahatsız edici bana göre, bu yüzden çocuk istemeyenleri de anlamanız lazım

Cocuk sahibi olmayi istememeyi anlayabilirim belki ama cocuk sevm.e.meyi anlamam mumkun degil.cocuk dunyadaki en saf varlik.onu sevemeyen kimseyi sev emez.su aman yetistiremem dunya kotu vs diye cocuk yapilmamasi da ayri bir tezat.unuttular sanirim biz insaniz.dunya dort dortluk olsa bile insan dort dortluk olamazki.yaratilisimiz boyle degil cunku.o zaman nedir bu mukemmel olma cabasi.biz mukemmel olmak icin yaratilmadik biz sevgi ve guzel ahlak icin yaratildik.evladimiza bunlari verebildiysek gerisi bos.insanlari mukemmel robotlarA cevirmek istiyorlar bilincli bir sekilde.cocuk zor buyutulebilirama hayatta zor olmayan bisey varmi.hayatta evlat gibisi yok.insan bebeiyle kendini yeniden kesfediyorherseyden ariniyor.insanin karsiliksiz verdigi tek sevgi evladina verdigi sevgi.tum guzel duygulari yeniden lesfetmesi insanin evrimi tamamen.evlat olmadan yasam bombos

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 3. doğuranlara çok sıradışı insanlarmış gibi bakıyorum:ssz::ssz: Yengem ömür törpüsü derdi yiğenlerime küçükken. bazen gerçekten ömür törpüsü oluyorlar. elbette güzel yanları da var ama hepsi işte mükmmel insan yetiştirme arzumuza erişememizden kaynaklanıyo. toplum ne der bakış açımız o kadar baskın ki çocuklarımız aykırı davranışlar yapmasın, hep kurallara uysun, ağlamsın, zırlamsın, hoplamasın, zıplamasın istiyoruz. belki de toplumdan mükemmel ebeveyn onur belgesi almak istiyoruz: ))

Cocuklar hakkinda rahatsiz edici,can sıkıci YARATIKlar gibi dusuncelere sahip olanlar zaten cocuk sahibi olmamali...cocuk sahibi olacak insan;sabirliysa,fedakarlik yapabilecekse vs. ve O nu karsiliksiz sevebilecekse cocuk sahibi olmali
cocuk sahibi olmak demek bir mucizeye sahip olmak demek,olusumundan dogumuna,dogumundan buyumesine her ani mucize veee ben mucizemi her haliyle cok seviyorum
Sabri,sevgisi,şevkati olmayan,bencil olan sorumluluk sahibi olmayan cocuk YAPMASIN
Bende 40madde de kimler cocuk sahibi OLMAMALI diye bir kitap cikaricam:27::27::27:

Neden mukemmel cocuklar yetistirelim ki. Mesele bu kadar maddesel degil. Cocuk yapmayi henuz dusunmuyoruz. Ama amacim hicbi zaman mukemmel degil. Ben cok minimalist dusunen bir insanim bu konularda. Cocuklarin da belli bir karakteri olduguna inaniyorum istedigin kadar ugras mukemmeli yaratmaya calis sonuc ayni. O zaman rahat ve mutlu cocuklar
yetistirelim. :31: evde bir bebek olmasi beni mutlu edicekse neden olmasin...
Boyle maddi sebeplere dayali maddeler siralamak sacmalik..

Kadin kendi dusuncelerini yazmis, tabii topluma aykiri kabul edilince elestiriler almistir. Yalniz mukemmel cocuk yetistirmeye katilmiyorum. Mukemmel insan yoktur, olamaz da. Dolaysiyla mukemmel bir cocuk yetistirmek diye birsey yok. Bayanin beklentileri gercek disiymis bazi konularda.

Onun disinda cocugun "anne olmak", sevmek ve sevilmek icin yapildigini dusunenlerdenim ben de. Bahsedilenler hep evlat sevgisi, evladinin sana sevgisi. Cocuk yetistirmek, dunyaya hayirli bir birey birakmaktan cok evlat sevgisini konusuyor herkes. Yani insanin sevgi ve sahiplenme acligini buyuk olcude karsilayan birsey annelik. O yuzden bu kadar yuce goruluyor bana gore. Herkes sevgiyi tatmayi sever sonucta. Yoksa bence o kadar da matah birsey degil. Hele cocugu olmadan once hayatinin bos oldugunu, hayatinin evladiyla birlikte basladigini soyleyenler icler acisi bir durumdaymis diye dusunuyorum. Onlara iyi gelir tabii cocuk.

herkesin kendi görüşü birşey diyemem .. ama yazarın yaklaşımı çok sert ve ön yargılı doğanın kanunu budur sonuçta kimsenin çocuğu olmadığını düşünelim o zaman dünyada insan nesli yok olurdu ayrıca çocuk sizi aynadaki yansımanızdır. size bir hediyedir .

bunu okurken tomris oğuzalp geldi aklıma . ölmeden önceki röportajında Bir de önemli bir nokta var, anne olmak hiç istemedim. O sorumluluğu almadığım için de geleceğin pek bir önemi yoktu benim için. Şimdi çok pişmanım. Keşke bir çocuğum olsaymış. Bana bakardı yahut bakmazdı orası pek önemli değil ama hiç değilse bayramlarda elimi öpmek isteyen birisi olurdu. demişti.

hiç aklımdan çıkmıyor. insanın çocuğu olmalı cocuğunun da kardeşleri olmalı. :72:

Baya etkiledi beni burası.:31:

Kısaca özetliyim çocuk sahibi olmak külfet dıyor.Gece zırlayan bebek,haftasonlarını ayagına bag olan cocuklar falan falan.
Bu arada ablamızın da 3 cocugu varmış ve kitap hakkında analarına hiç yorum yapmamışlar.
Kendisi sevgilisi ve 3 cocugula yasıyormus.

Onemlı yerlerı yazarım yine.
Ama sınır oldum kadına :41: Dünyaya bebe getirmekten güzel bişey varmıdır ya .Allah nasıp etsin inşallahh :16::emir_bebek:

bende tam sorcaktim kendi cocuklari var mi diye :))
acaba olmuyor diye mi böyle birsey yazmaya gerek duydu diye düsünmüstüm, ki 3 cocugu onu bu hale getirmis demek hahaha
ve nekadar sacma demek ki kendiside pek egitimden bir habermis diyesim geliyor ama neyse...
her cocugun yapisi farklidir biri ufakken durgundur simarmaz laf dinler biri ise durdugu yerde durmaz benimkiler gibi :1:

bu nedenlere ihtiyacım yok bu yaştan sonra çocuk falan doğuramam :27: istemiyorum zaten :27:

çocukları nasıl yaramazdıda böyle düşündü acep bu yazar... :26: üç çocuğu olmasıda ayrı ironi yani ilkinde bırakaymış madem... bi kaza olurda beşizi olur inşallah :27: annelikten güzel duygumu var ya Allahım bizede nasip etsin inşallah :16:

Pişman olduysa 2. çocuğu niye yapmış acaba :ssz:

Son pişmanlık fayda etmez bence çocuk sahibi olmamak için 40 neden düşüneceğine, çocuklarına nasıl faydalı olabileceğini düşünse daha isabet olurmuş.

En azından psikolojisini rahatlatırdı...

Yazarın yazdığı nedenlerin çoğunu çocuk sahibi olanlar tecrübe ediyor zaten, kitabı gereksiz buldum...

Son düzenleme:
Back