Çocuk yapıp yapmama özgürlüğü kişinin kendisine aittir. Bu bayan kendi düşüncelerini yazmış. Heralde anaç duygulara sahip değil. Ben çocuk için tedavi gören biriyim olumsuz sonuçlar aldım ama yılmadım yani normal gebe kalmak çok kolay ancak bir de gebe kalmak için dışarıdan uğraş verenler var benim gibi iğneler olanlar, yumurtasını toplatıp, transfer yaptıranlar, o ilaçların yarattığı psikolojik etkiler hepsi bir çocuk için ve içinizde çocuk sevgisi anaç duygular varsa yaşadığınız hiçbir acının önemi kalmıyor yoksa doğum sancısı çeken kişilerin bir daha çocuk yapmaması gerekirdi. Ama tabii şuna da katılıyorum çocuk olduktan sonra kendi hayatınız diye bir şey kalmıyor tamamen ona odaklı bir hayat yaşıyorsunuz onun sağlığı, beslenmesi, okuması için. Tüm herşeyden feragat etmek gerekiyor. Çocuk belli bir yaştan sonra kendi kendine bakabilse bile evlense bile anne baba olma içgüdüsü bitmiyor. Ama herşeye de değer bence anne olanlar daha bilir ancak herkesin kendi tercihi ben özgürlüğümden yanayım hayatımı yaşamak istiyorum, kariyerimi bitiremem ya da bu dünyaya çocuk getiremem gibi düşüncelerle yapmayanları da destekliyorum hatta çocuk istemeyip sırf çevre baskısından dolayı yapan çok insan da var. Çocuk sahibi olmayan birinin başkası adına bu tür yazılar yazıp insanları korkutmasına da anlam veremiyorum.