• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

........cocuk sahibi olmak?... annelerden yorumlar lütfenn

ecrinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
3.780
0
0
34
İzmir
7 aylık evliyim.2 yıl dolmadan cocuk yapmamaya karar verdik.ama 22 yasındayımm. hep genc bi anne olucam dedim ama cevredekiler beni korkutuyor. bütün özgürlügün biticek vs diye. özgürlügünüz bitti mi, bebeginiz için özgürlügün gitmesi kötü birsey mi, kendinize zaman ayıramamak gibi bi sıkıntınız var mı, esinizle ilişkiniz degiştimi, kendinizi yaslanmıs gibi hissediyor musunuz?? yorum yaparsanızz coooookkkk mutlu olurummm:49::16:

Bence yaşınız daha küçük. ve yeni evlisiniz. Eğer evlat sahibi olmak sizde tutku değilse biraz daha beklemenizi öneririm size. Gerçekten çok fazla sorumluluk ister iyi bir anne olmak. Elbette ki seve seve yaparsınız herşeyi onlar için. Ama çok büyük bir fedakarlık gerekiyor. Siz özgürlüğünüzün kısıtlanıp kısıtlanmayacağınızı sorarak henüz anne olmaya hazır olmadığınızı hissettirdiniz bana. Bir de 22 yaşındasınız ve henüz çok gençsiniz. Biraz evliliğinizin tadını çıkarın. Eşinizle zaman geçirin. İnşallah Allah size çok hayırlı güzel evlatlar verir zamanı geldiğinde.
Eşinizin fikrini bilmeden yapılan bir yorum yalnız. Onun da fikri çok önemli

ben büyürken yanımda annem yoktu. babamın esi vardı ama onunlada anne kız ne yapsanız olamassınız. o nedenle bütün sevgimi bigün sahip olma ihtimalim olan cocuguma biriktirdim. yasamadıgım için nasıl birsey oldugunu kestiremiyorum. acaba annem basımda olsaydı benim için neler yapardı bilemiyorum. cocuklarla ilgili cok kitap okudum. her programı izliyorum.cocukları anneleri izliyorum. soruyorum.yaz tatillerinde akrabalarımızın bebeklerine falan cok baktım.inanılmaz bir keyif.onun bide bana ait oldugunu düsünemiyorum bile:) özgürlük gidiyor ama bundan gocunmuyorlar izlenimime göre.severek yapılan birsey oluyor. basaramama korkusu var sadece. bakamassam iyi bi anne olamassam sonra bigün cocugumda bana sitem eder mi falan diye. esim benden 10 yas büyük. 2 yıldan önce cocuk istemiyor. ama sen istemiyo olsan ben hiç yapmam diyor. yegenlerine tapmasına ragmen kendisine cocuk istemiyor aslında. bende cocugum olmayan bir hayat düsünemiyorum. kayınvalidem olduktan sonra basından ayrılmaz o merak etme dedi. bilmiyorum öyle işte. belki eşim cok istekli olsa hiç cekinmeden yapardm. onun isteksiz olması bitiriyo beni. bazen sen istiyosan olur diyo. ama onun istemedigini bilince bende istemiyorum diyorum.:59::16:

Öncelikle anne olursam ona bakamam düşüncesini sil aklından, annelik allah tarafından biz kadınlara bahşedilmiş öyle güzel bi duygu ki, bunu ancak yaşayınca anlarsın.Annesiz büyüdüğünü yazmışsın şimdi sen bebeğine hem o senelerce biriktirdiğin anne sevgisini hemde kendi annelik duygularınla öyle güzel bakarsın ki bebeğine merak etme.

Anneliğin zor tarafı yok aslında fedakarlığı var sadece.Bebeğin olunca dünya onun üstünde dönüyor, ne eşin ne ailen hiçbir şey onun önüne geçmiyor,geçemiyor.Öyle bi duygu ki,uyusuzluktan gözlerin balon gibi şissede,o üşür diye dışarı çıkamayıp evde hapsolsanda,o hasta olunca,yemek yemeyince,ağlayınca dünyan battı sansanda, onun senin gözlerinin içine bakıpta bi gülümsemesi, değil bu saydıklarıma inan dünyalara değer.....

Eşinde belki babalık gibi bi duyguyu tatmadığı için istemiyo olabilir, ama bebek olduğunda bi bakmışsın ki onu kucağından indirmiyor.Bunu sorun etme derim ben.

Eğer istiyorsan rabbim sana hayırlı,sağlıklı bi evlat nasip etsin inş. :80:

bugün sein yerinde olmayı çok isterdim birileri bana akıllıca çocuğun ne olduğunu anlatsın çok isterdim ahh ahhh 22 yaşında evlendim eşim benden 12 yaş büyük idi evlendiğimiz zaman şstemedik 1.5 yıl sonra korunmayı bıraktık ben gene istemiyodum allah biliyo ya yani bi 5 yıl bekleyelim dedim eşim yaşım geçiyo dedi neyse 8 ay olmadı çocuğumuz acaba olmayacakmı korkusu sardı neyse sonradan bi oldu pir oldu şimdi 15 aylık ikizleir varrallah canlarını sağ etsin

ama çocuk dediğin şeyyy

bence çok minik olduğu için sevyoruz onu kanımıla eteimile besleidğimiz bize aait olduğu içinn

ama ben çocksuz yaşaayıpta açok mutsuz olanları gördük olmayan veya kariyer peşind ekoşaarlen zamanı geçiirp sonrada artık geç kaldık deyip birbiri ile yetinen çokta mutlu olan çok çift gördümm

benim fikrime gelince olabaildiğince ertele çocuğu 30undan sonra düşün çocuk dediğin şeey evliliği bitiriyo bi kere kaarı koca sarıldığınızda şimdi nasılsınzı düşün sonrasında aranıza hep bi bebek girecek hep ayrılık olacak aranızda birbirinizi unutup önceliğiniz bebek olacak bebek anneyi yıpratacak senj diye bişey kalmayacak uzunca bi süre herşey ona adanacak evin dekoruna kadar giyimine kadar herşey ona endeksli olacaksaçını taramadığın nice günler olacak dağılan çekmece dolapları toplamaktan bıkacaksın uykuya hasret kalacaksınn

yani benim ikiz olduğu için ben çok yorgunum şimdiki aklım olsa asla yapmazdım çocuk hatta evlenmezdim bile evlilik bile çok zor koca çek kaynana çek evi çek çevir evin muhasebsini yapp sorun bitmiyor yani kadın tükeniyorrr

ama tabi eşinede bağlı maddi durumuna bağlı senin tek bebeğin olru yardımcı tutabilirsin alavcakalrını rahatlıkla laırsın eşin seni üzmez her konuda yardımcı olur bu durumalr başka ama dediğim gibi çocuk yaptınmı kendini 2 yada 3 plana atacaksınn

yaşın çok genç en erken 5 yıl sonra yap derim hakkında hayırlısıı

bende küçük yaşta anne babası ayrılmıs biriyim sonra annem baska biri ile babam baska biri ile evlendi ben ananemin yanında büyüdüm ananemde çok sevdi ama hep anne eksikligi ni yasadım derken zaman gecti lise bitti onsekiz yasında esimle tanıstım çok sevdik birbirimizi on dokuzda nişanlandım yirmide evlilik
içten içe çocuk istemeye basladık eşimle bir yıl sonra hamile kaldım yirmi iki yaşındada oglumu dünyaya getirdim su an yirmi dört yasındayım oglumda iki buçuk tereddütlerine gelince bende aynı duyguları yasadım insan sahip olamadıgı yasamadıgı anne sevgisini nasıl verebilirki diye ama öyle olmadıgını oglumu kucagıma aldıgım gün yasadım annelik iç güdüsel birşeymişş ve hersey gençken güzelmiş eşimle ilişkime gelince tam bir aile olduk birbirimize olan sevgimiz katlandı evimizin gülü diyoruz oglumuza o kadar neseliki hayatımız aksamlar esim işten gelince evimizde kopan kahkahaları duymsnız lazım biz bunsuz nasıl asamısız diyoruz ve erteledigim o bir seneye pişmanım insan bence annesiz büyüyünce anneligin kutsallıgını daha iyi anlıyo kendi eksiklerini sevgi olarak kat be kat evladına veriyo tavsiyem geciktirme bu muhtesem duyguyu kendini tamamlanmış hissedeceksin

bende küçük yaşta anne babası ayrılmıs biriyim sonra annem baska biri ile babam baska biri ile evlendi ben ananemin yanında büyüdüm ananemde çok sevdi ama hep anne eksikligi ni yasadım derken zaman gecti lise bitti onsekiz yasında esimle tanıstım çok sevdik birbirimizi on dokuzda nişanlandım yirmide evlilik
içten içe çocuk istemeye basladık eşimle bir yıl sonra hamile kaldım yirmi iki yaşındada oglumu dünyaya getirdim su an yirmi dört yasındayım oglumda iki buçuk tereddütlerine gelince bende aynı duyguları yasadım insan sahip olamadıgı yasamadıgı anne sevgisini nasıl verebilirki diye ama öyle olmadıgını oglumu kucagıma aldıgım gün yasadım annelik iç güdüsel birşeymişş ve hersey gençken güzelmiş eşimle ilişkime gelince tam bir aile olduk birbirimize olan sevgimiz katlandı evimizin gülü diyoruz oglumuza o kadar neseliki hayatımız aksamlar esim işten gelince evimizde kopan kahkahaları duymsnız lazım biz bunsuz nasıl asamısız diyoruz ve erteledigim o bir seneye pişmanım insan bence annesiz büyüyünce anneligin kutsallıgını daha iyi anlıyo kendi eksiklerini sevgi olarak kat be kat evladına veriyo tavsiyem geciktirme bu muhtesem duyguyu kendini tamamlanmış hissedeceksin[/QUOTE

allahım bozmasın hiç. hep böyle mutlu ve huzurlu olsun. bebişinizede uzun ömür sans ve saglık diliyorum hayatı boyunca. içimi öyle rahatlattın anlatamamm .. tesekkür ederim. sevgilerr kocamann:16:

Konu sahibi arkadaşım yazdıklarını okuyunca bi anne olarak dayanamayıp içimden gelen tüm samimi ve sıcak duygularımla bişeyler yazmaya çalıştım,cevap vermemişsin olabilir tamam ama enazından insan bi tşk bekliyor ama dimi.:58:

Neyse belirtmek istedim sadece.....:80:

Son düzenleme:
Öncelikle anne olursam ona bakamam düşüncesini sil aklından, annelik allah tarafından biz kadınlara bahşedilmiş öyle güzel bi duygu ki, bunu ancak yaşayınca anlarsın.Annesiz büyüdüğünü yazmışsın şimdi sen bebeğine hem o senelerce biriktirdiğin anne sevgisini hemde kendi annelik duygularınla öyle güzel bakarsın ki bebeğine merak etme.

Anneliğin zor tarafı yok aslında fedakarlığı var sadece.Bebeğin olunca dünya onun üstünde dönüyor, ne eşin ne ailen hiçbir şey onun önüne geçmiyor,geçemiyor.Öyle bi duygu ki,uyusuzluktan gözlerin balon gibi şissede,o üşür diye dışarı çıkamayıp evde hapsolsanda,o hasta olunca,yemek yemeyince,ağlayınca dünyan battı sansanda, onun senin gözlerinin içine bakıpta bi gülümsemesi, değil bu saydıklarıma inan dünyalara değer.....

Eşinde belki babalık gibi bi duyguyu tatmadığı için istemiyo olabilir, ama bebek olduğunda bi bakmışsın ki onu kucağından indirmiyor.Bunu sorun etme derim ben.

Eğer istiyorsan rabbim sana hayırlı,sağlıklı bi evlat nasip etsin inş. :80:

pardon cnm ya cok afedersin msn de bitek onu gördüm de ondan. eksik mail geldi galiba:) tesekkür ederim bir anne olarak bana tavsiyede bulundugun için. ne düsündüm okurken biliyo musun? esim alkol alınca gece acıkır. gecen aksam salonda uyuyakalmısım tv izlerklen. saat böyle 12 civarıydı galiba. gözüü actım. nasıl uykum var ama. su içip uyumaya devam edicem. acıktım dedi. anlamadım dedim. cok acıktım dedi. corba yapsan dedi. böyle kan beynime sıcradı. ya bu satte yemek mi yenir die basladım söylenmeye. kalktı kendisine corba yapmıs. tam ben dalıcam dürttü. ya su corbaya bakar mısın top top oldu die. kalktım corbayı düzelttim. kaseye koydum önüne koydum tam yatmaya gidiyorum peynir yok muydu ya dedi. peyniri rendeledim ama cıldırıcaktım söylendim durdum. gecenin bi yarısı nelerle ugrastırıosun beni die. acıktım die mi bu kadar laf ayıp ediyosun dedi. bende hayır gece 12 de yemek yemek için ısrar ediosun die dedim. gidip yatman lazım dedim. üzüldüm öyle deyince ama yüz bulmasın die bişi sölemedim. yastıga basımı koyunca aklıma baska bişi geldi. uykumun ortasında demek bebek aglasa sinirlencem dedim. ama bebegime sinirlenmem heralde onu cok sevicem die düsündüm. ama ben esimi de cok seviyorum. kafam karıstı uykum kactı. eger aynı seyi hissedersem bebegin geri dönüsü yok.kötü bi anne olurum. o bana muhtac esim gibi degil ki kalkıp mamasını yapamz. simdi siz öyle söyleyince fedakarlıktan gocunmuyosunuz die tekrar düsündüm. esime kızdım ama bebegime kızmaz mıydım. sizde nasıl oldu geceleri mesela?uyku sevip sevmediginizde önemli tabi ama. merak ettim tesekkürler tekrar

bugün sein yerinde olmayı çok isterdim birileri bana akıllıca çocuğun ne olduğunu anlatsın çok isterdim ahh ahhh 22 yaşında evlendim eşim benden 12 yaş büyük idi evlendiğimiz zaman şstemedik 1.5 yıl sonra korunmayı bıraktık ben gene istemiyodum allah biliyo ya yani bi 5 yıl bekleyelim dedim eşim yaşım geçiyo dedi neyse 8 ay olmadı çocuğumuz acaba olmayacakmı korkusu sardı neyse sonradan bi oldu pir oldu şimdi 15 aylık ikizleir varrallah canlarını sağ etsin

ama çocuk dediğin şeyyy

bence çok minik olduğu için sevyoruz onu kanımıla eteimile besleidğimiz bize aait olduğu içinn

ama ben çocksuz yaşaayıpta açok mutsuz olanları gördük olmayan veya kariyer peşind ekoşaarlen zamanı geçiirp sonrada artık geç kaldık deyip birbiri ile yetinen çokta mutlu olan çok çift gördümm

benim fikrime gelince olabaildiğince ertele çocuğu 30undan sonra düşün çocuk dediğin şeey evliliği bitiriyo bi kere kaarı koca sarıldığınızda şimdi nasılsınzı düşün sonrasında aranıza hep bi bebek girecek hep ayrılık olacak aranızda birbirinizi unutup önceliğiniz bebek olacak bebek anneyi yıpratacak senj diye bişey kalmayacak uzunca bi süre herşey ona adanacak evin dekoruna kadar giyimine kadar herşey ona endeksli olacaksaçını taramadığın nice günler olacak dağılan çekmece dolapları toplamaktan bıkacaksın uykuya hasret kalacaksınn

yani benim ikiz olduğu için ben çok yorgunum şimdiki aklım olsa asla yapmazdım çocuk hatta evlenmezdim bile evlilik bile çok zor koca çek kaynana çek evi çek çevir evin muhasebsini yapp sorun bitmiyor yani kadın tükeniyorrr

ama tabi eşinede bağlı maddi durumuna bağlı senin tek bebeğin olru yardımcı tutabilirsin alavcakalrını rahatlıkla laırsın eşin seni üzmez her konuda yardımcı olur bu durumalr başka ama dediğim gibi çocuk yaptınmı kendini 2 yada 3 plana atacaksınn

yaşın çok genç en erken 5 yıl sonra yap derim hakkında hayırlısıı

bu arada sizinkide ikiz galiba takvimden öyle anladım. ikiz annesi bulmusken sorayım isterim ailenizde ikiz var mıydı yoksa tesadüf müydü? benim babam ikiz mesela acaba ikizim olur mu die hayal kurarım hep. dogum fotografcısıyla calısmıstım bi dönem. orada tanıdıgım bir ikiz annesi cok zor oldugunu söylemişti. birini emziriyorum ötekine geciyorum sonra acaba ilkini az mı emzirdim die tekrar onu alıyorum gibi seyler anlatmıstı. cok etkilenmiştim o duygusal döngüden. ikiz geni anneden gelirmiş bir cok yerde okudum. sizinkide öyle mi ? ve iyiki ikizler yo musunuz? sevgiler:16:

pardon cnm ya cok afedersin msn de bitek onu gördüm de ondan. eksik mail geldi galiba:) tesekkür ederim bir anne olarak bana tavsiyede bulundugun için. ne düsündüm okurken biliyo musun? esim alkol alınca gece acıkır. gecen aksam salonda uyuyakalmısım tv izlerklen. saat böyle 12 civarıydı galiba. gözüü actım. nasıl uykum var ama. su içip uyumaya devam edicem. acıktım dedi. anlamadım dedim. cok acıktım dedi. corba yapsan dedi. böyle kan beynime sıcradı. ya bu satte yemek mi yenir die basladım söylenmeye. kalktı kendisine corba yapmıs. tam ben dalıcam dürttü. ya su corbaya bakar mısın top top oldu die. kalktım corbayı düzelttim. kaseye koydum önüne koydum tam yatmaya gidiyorum peynir yok muydu ya dedi. peyniri rendeledim ama cıldırıcaktım söylendim durdum. gecenin bi yarısı nelerle ugrastırıosun beni die. acıktım die mi bu kadar laf ayıp ediyosun dedi. bende hayır gece 12 de yemek yemek için ısrar ediosun die dedim. gidip yatman lazım dedim. üzüldüm öyle deyince ama yüz bulmasın die bişi sölemedim. yastıga basımı koyunca aklıma baska bişi geldi. uykumun ortasında demek bebek aglasa sinirlencem dedim. ama bebegime sinirlenmem heralde onu cok sevicem die düsündüm. ama ben esimi de cok seviyorum. kafam karıstı uykum kactı. eger aynı seyi hissedersem bebegin geri dönüsü yok.kötü bi anne olurum. o bana muhtac esim gibi degil ki kalkıp mamasını yapamz. simdi siz öyle söyleyince fedakarlıktan gocunmuyosunuz die tekrar düsündüm. esime kızdım ama bebegime kızmaz mıydım. sizde nasıl oldu geceleri mesela?uyku sevip sevmediginizde önemli tabi ama. merak ettim tesekkürler tekrar

Kusura bakma,biraz açık sözlü olduğum için sitem ettim:21:

Normalde bende uykuyu çok seven biriydim.ta ki oğlum doğana kadar.

Oğlum grip 2 gündür,ne gece nede gündüz doğru düzgün uyumuyor ve ben dün tüm geceyi sadece 2 saatlik uykuyla geçirdim.İnan şuan ruh gibi geziniyorum evin içinde.Ama oğluma kızıyoyormuyum? tabiki HAYIR.
Aksine iyileşmesi için gözünün içine bakıyorum.
Demişsin ya eşime gece yemek hazırlamak ne kadar zoruma gitti diye, aynı durumda bebeğin olsaydı inan onu doyurmak için,ağlamaması için,o tatlı uykusuna tekrar dönmesi için neler yapacağını şaşırırdın....

İnsan anne olunca tahammülünde,sabrında,fedakarlığında sınır tanımıyor ve bu senin elinde olmayarak gelişen bi özveri yani sen istesende istemesende rabbim anne kalbine böyle bir duygu veriyor işte.
Bu konuda herhangi bi tereddütün olmasın, merak etme ve
UMARIM SENDE GÜNÜN BİRİNDE ÇOK İYİ Bİ ANNE OLACAKSIN İNŞ. :80::80:

daha çok ama çok gençsin.yapacaklarını,ideallerini eşinle yaşamak istediklerini doyasıya yaşa,çocuk sonra olsun.Hiçbirşey kalmasın içinde....illa istiyorsan 25ten sonraya ertele.Çok büyük bir sorumluluk,evliliği sil baştan başlatıyor.Anne-baba kimlikleriyle eşler birbirine alışmaya çalışıyor,yeni evlenmiş gibi oluyorsun tekrar her bakımdan...

Kusura bakma,biraz açık sözlü olduğum için sitem ettim:21:

Normalde bende uykuyu çok seven biriydim.ta ki oğlum doğana kadar.

Oğlum grip 2 gündür,ne gece nede gündüz doğru düzgün uyumuyor ve ben dün tüm geceyi sadece 2 saatlik uykuyla geçirdim.İnan şuan ruh gibi geziniyorum evin içinde.Ama oğluma kızıyoyormuyum? tabiki HAYIR.
Aksine iyileşmesi için gözünün içine bakıyorum.
Demişsin ya eşime gece yemek hazırlamak ne kadar zoruma gitti diye, aynı durumda bebeğin olsaydı inan onu doyurmak için,ağlamaması için,o tatlı uykusuna tekrar dönmesi için neler yapacağını şaşırırdın....

İnsan anne olunca tahammülünde,sabrında,fedakarlığında sınır tanımıyor ve bu senin elinde olmayarak gelişen bi özveri yani sen istesende istemesende rabbim anne kalbine böyle bir duygu veriyor işte.
Bu konuda herhangi bi tereddütün olmasın, merak etme ve
UMARIM SENDE GÜNÜN BİRİNDE ÇOK İYİ Bİ ANNE OLACAKSIN İNŞ. :80::80:

ayyy insallah.. saol ii dileklerin için.. bebişine de acill sifalarr diyorumm.. kocamann sevgilerr:16:

daha çok ama çok gençsin.yapacaklarını,ideallerini eşinle yaşamak istediklerini doyasıya yaşa,çocuk sonra olsun.Hiçbirşey kalmasın içinde....illa istiyorsan 25ten sonraya ertele.Çok büyük bir sorumluluk,evliliği sil baştan başlatıyor.Anne-baba kimlikleriyle eşler birbirine alışmaya çalışıyor,yeni evlenmiş gibi oluyorsun tekrar her bakımdan...

tesekkür ederim yorumunuz için. ama bebeginizin miniş miniş yanaklarını görünce içim gidio işte.. nasıl güzel ya. rabbim uzun sanslı saglıklı bir ömür versin bebeginize:16:

22 yaşındayım bebeğim oldu şu an bir aylık henüz sorularına cvp verebilecek kadar zaman geçmedi ama şunu söyleyebilirimki hiç pişman değilim özgürlüğüm şöyle kısıtlandı artık tek dışarı çıkamıycam hep oğlumolcak e bugünlerdede hava soğuk olduğu için çıkamıyoz :)))

22 yaşındayım bebeğim oldu şu an bir aylık henüz sorularına cvp verebilecek kadar zaman geçmedi ama şunu söyleyebilirimki hiç pişman değilim özgürlüğüm şöyle kısıtlandı artık tek dışarı çıkamıycam hep oğlumolcak e bugünlerdede hava soğuk olduğu için çıkamıyoz :)))

ay kıyamamm size bennn... anne ogull oynasırsınızz evde işte ne güzelll..:16::16:

bence birazdaha erteleyebilirsin canım bende 20 yaşımda anne oldum çok zorluk çektim çokfazla özveri istiyor, ama şunuda söylemeliyimki evlat tadı hiç bişey de yok

Back