- 7 Şubat 2018
- 943
- 368
- 23
- 28
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
Bekarken 55 kg iken evlendikten sonra 65 oldum. Pko tanisini hangi sonuclar belirliyorPolikistik over mi var sizde ? Muhtemelen öyledir. Bende 3 ayda bir regl olurdum. Tedavi ile hamile kaldım ilk oğluma ikincisi doğal yoldan oldu. Önce güzel bir doktor bulun ve öyle devam edin.
Fazla kilonuz var mı? Eşinize de bakıldı mi?
Ilac falan vermedi asilamayi onerdi ondada sansin cok az dedi tùp bebek olabilir dediAmh değeriniz bayağı yüksek.
Kadın doğuma gidin,ilaçla düşürsünler.
Uzun süre adet görememe, tuylenme, çabuk kilo alma gibi şeyler belirtileri arasında. Polikistik over yani pco yumurta tembelliği demek. Bende de var. Ama gebeliğe engel değil. Yani bir kısırlık değil. Ultrason ile bakıldığında yumurtiklarda inci gibi sıralanmış siyah tanecikler görülür, bu da pco tanısı için yeterli. Sizin yumurtalıklariniza bakmadı mi doktor ?Bekarken 55 kg iken evlendikten sonra 65 oldum. Pko tanisini hangi sonuclar belirliyor
Bakti cok sayida follukul basit kist gorundu amh de 8, uzerinde tüp bebek onerdiUzun süre adet görememe, tuylenme, çabuk kilo alma gibi şeyler belirtileri arasında. Polikistik over yani pco yumurta tembelliği demek. Bende de var. Ama gebeliğe engel değil. Yani bir kısırlık değil. Ultrason ile bakıldığında yumurtiklarda inci gibi sıralanmış siyah tanecikler görülür, bu da pco tanısı için yeterli. Sizin yumurtalıklariniza bakmadı mi doktor ?
Polikistik over işte.. Klomen kullanmadın mi hiçBakti cok sayida follukul basit kist gorundu amh de 8, uzerinde tüp bebek onerdi
Yok hic bisey kullanmadimPolikistik over işte.. Klomen kullanmadın mi hiç
İlk başlangıç olarak klomen ve catlatma iğnesi ile başlanıyor. Direk tüp bebek demesi tuhafıma gitti. Ben o şekilde başladım tedaviye. Yanıt alamayınca aşılama, o da olmayınca tüp bebek denedik. Eşinizde bir sorun var mı?Yok hic bisey kullanmadim
Doktorun bana dedigi menopoz degil ama onun gibi bisey yumurtaliklarinda sorun var dedi. Biz sana asilamayi onerirz ama 100/10 sansin olabilir ve ugrastirici olur onun icin tüp bebege basvur dedi. Pco falan demedi de yumurtaliklarim catlamiyor falan dedi bende sormadim acikcasi pcolumuyum diye cunku ne oldugunu tam olarak bilmiyorumAramiza hosgeldin pco lu arkadasim. Sana teshis koymamis ve pco ya ragmen cocuk sahibi olmanda tedavi onermemis doktorlar cok sasirtici gercekten. Tahlillerin dogrultusunda sana bir tedavi yontemi uygulamalari gerekirdi. Pco malesef tedavi edilebilir birsey degil, ancak sikayetiniz dogrultusunda ilaclar ile desteklenmesi gerekiyor genelde.
Gozunuzu korkutmasin, pco cocuk sahibi olmaya engel degil sadece biraz zorlastirabilir. 14 yildir pco luyum, ilk gebeligim korunurken ikinci gebeligimi tek iliskiden oldu. Denk gelmesiyle alakali tamamen. Yumurta takibi yapabilecek bir doktor ile gorusmenizi oneririm
Esimde cocuk olmamasi icin buyuk bir sorun cikmadi ama tekrardan gorunucek. Doktorun bana dedigi asilama ihtimali cok dusuk ve ugrastirici olur direk tüp bebege git orda sansini dene dedim pco tanisi koymadi bana menopoz gibi bir durum yasiyormusum yumurtaliklarim catlamiyormus biseyler anlattiİlk başlangıç olarak klomen ve catlatma iğnesi ile başlanıyor. Direk tüp bebek demesi tuhafıma gitti. Ben o şekilde başladım tedaviye. Yanıt alamayınca aşılama, o da olmayınca tüp bebek denedik. Eşinizde bir sorun var mı?
Cok sayida follukul kist belirlendiUzun süre adet görememe, tuylenme, çabuk kilo alma gibi şeyler belirtileri arasında. Polikistik over yani pco yumurta tembelliği demek. Bende de var. Ama gebeliğe engel değil. Yani bir kısırlık değil. Ultrason ile bakıldığında yumurtiklarda inci gibi sıralanmış siyah tanecikler görülür, bu da pco tanısı için yeterli. Sizin yumurtalıklariniza bakmadı mi doktor ?
Pco zaten yumurtanin yeteri kadar olgunlasamadigi icin catlamamasi aslinda. Yumurta rezervinde mi sorun var acaba ?Doktorun bana dedigi menopoz degil ama onun gibi bisey yumurtaliklarinda sorun var dedi. Biz sana asilamayi onerirz ama 100/10 sansin olabilir ve ugrastirici olur onun icin tüp bebege basvur dedi. Pco falan demedi de yumurtaliklarim catlamiyor falan dedi bende sormadim acikcasi pcolumuyum diye cunku ne oldugunu tam olarak bilmiyorum
Evet doktorda yumurta rezervimde sorun oldugunu soylediPco zaten yumurtanin yeteri kadar olgunlasamadigi icin catlamamasi aslinda. Yumurta rezervinde mi sorun var acaba ?
Yumurtaların catlamamasi pco demek zaten. Catlayamayinca da kistciklere dönüşüyorlar. Yaşınız kaç bu arada ?Esimde cocuk olmamasi icin buyuk bir sorun cikmadi ama tekrardan gorunucek. Doktorun bana dedigi asilama ihtimali cok dusuk ve ugrastirici olur direk tüp bebege git orda sansini dene dedim pco tanisi koymadi bana menopoz gibi bir durum yasiyormusum yumurtaliklarim catlamiyormus biseyler anlatti
22Yumurtaların catlamamasi pco demek zaten. Catlayamayinca da kistciklere dönüşüyorlar. Yaşınız kaç bu arada ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?