canim uzulme rabbim bi mucize yaratir bol bol dua et hic bi sonuca inanmiyorum ben.
insallah sanada nasip eder yuce rabbim olumlu dusun sen canim benim
aslında hepimiz aynışeyleri yaşıyoruz tek fark ortamlar farklı 3,5 yıllık evliyim 23 yaşındayım 3 düşük yaptım kimseyle görüşmek istemiyorum bir ortama girdigimde herkez çocugundan bahsediyor sende yokmu bişey diyor ahh kucagına aldıgın an en güzel duygu diyor ama şunu bilmiyorlar biz o duyguları her an yasıyoruz çocuklarının uyumadıgından bahsedenlere içimden gülüyorum benim saglıklı bir ewladım olsada uykusuz kalsam
merhaba, bu başlığı açmamın sebebi. aslında aranızda yaşayan hani "2yıllık- 5yıllık evlisin niye çocuk yapmadınız?"sorusunu sorduğunuz ve size "düşünmüyoruz."diye cevap veren insanların yüreğine o an sapladığınız bıçağı farketmenizi sağlamak. psikolojik açıdan en hassas olduğumuz konuda yıpratılıyoruz. burada bir başlık yoktu,halbu ki toplumda azımsanamayacak kadar çok çiftiz.
teşhis edilmiş bir psikolojik sorunum yok ama olmayacağının garantisi yok.neden mi?
1.çocuğunuz yoksa çevreniz devamlı sorularıyla kalbinize o bıçağı saplar.
2.öğretmenseniz veya çocukları çok seven bir insansanız,her çocuk sizi öptüğünde,her çocuk kokladığınızda önce sevinir sonra sizin çocuğunuz olsa o nasıl kokardı,sizi nasıl severdi merakla burulursunuz.
3.iş yaşamında başarılıysanız,akademik anlamda bileğinizi bükemeyenler,çocuklarıyla,hamile olmalarıyla size hava atar,gösteriş yaparlar.
4.karnınız adetten dolayı şiş olsa ya da biraz kiloluysanız çocuklaar hamile misin diye sorar.
5.her adet zamanı gebelik belirtilerim var olamaz dersiniz ama o ilk damla balyoz gibi beyninize gelir.
6. bugün en samimi arkadaşınz akrabanız iki gün sonra hamile kalınca sizden uzaklaşır.o artık durumunu paylaşacağı dostlar bulmuştur.
7.kendi yaşıtlarınız ikinci,üçüncüyü doğurur ve sohbet konuları hep çocuktur.
8.sokakta bir anne çocuğunu hırpalasa,""o ne kadar özel bir çocuk,bak herkese nasip olmuyor"diye azarlamak belki çocuğuna attığı tokatı ona atmak istersiniz.
9. sizde - eşinizde ya da ikinizde de sorun olabilir ama herzaman "KADIN KISIR"muamelesi görür.(KISIR muamelesi demek neredeyse insan yerine koymamak tavrıdır)kısır olmak aşağılanacak,terbiyesiz bir durum değildir.AMA bunu düşünmezler.
10.tüp bebekten sonra....eşiniz neden olmadı ,rahmin neden tutmadı? dediğinde "ALLAH NASİP ETMEDİ"sözünüz durumu geçiştirmedir. ona spermlerinde problem var diyemezsiniz zaten kistlerinizde yumurta kalitesini düşürüyordur.ama her iki tarafta içten içe karşı tarafa suç atar.
işin gerçeği allah vermeyince olmuyor.
ne güzel yazmışsın ağlattın beni o konuşanlar var ya ah ah... bi de bizi bıraksalar olmaz iila o muhteşem fikirlerini bahşedecekler eksik olmasınlar ! kimsenin bebeğini sevmiyorum artık çünkü bakışlardan yoruldum usandım hamile olupta nazarım değer diye yanıma gelmeyenler bile var istemiyorum zaten gelmesinler3 senelik evliyim 3. ayımda başladılar fazla geciktirmeyin hemen yapın diye,
9 ay sonra öğrendim ki tüp bebekten başka çare yok normal yolla olması imkansız...
Tedaviye başladım hiç aramayan akrabalar eşimin ve benim taraf bir anda aramaya başladılar..Tedavim bitti bekleme günümde her gün tel. de en az 5 kişi ile konuşuyordum zaten psikolojim alt üst olmuş onlarda tuz biber ekti sonuç negatif olunca sadece test günü aradılar ve bir daha tık yok...
İkinci tedaviye başlamaya karar verdiğim de benden önce evlenen kişiler ki bunlar asla çocuk istemeyenlerdi en az 5 sene biri 3,biri 2 senelik evli hemen hamile kaldılar (korktular benim gibi olmaktan)
Şimdi 3 laflarından bir bebekleri ve yaptıkları...
Kolay gibi geliyor herkese ama içine girmeden bilmeden sadece konuşuyorlar doktor tavsiyeleri,bitkisel ilaçlar,hocalar,yatırlar, her kafadan bin tana ses.
Bende çok istiyorum benden eşimden bir parça olsun evimde bebek sesi olsun bebek kokusu olsun gülücük sesi olsun,kendi evladımı doya doya öpeyim başkasınınkini öpemiyorsun çekiniyorsun hemen gözler sesin üstüne çevriliyor çocuğu yok ondan öpüp kokluyor diye...
Artık kimseye söylemiyorum tedavi olacağımı herkes bir kere denedim biliyor aslından 2 kere daha denedim...Ama Allah ol demeyince olmuyor şükür diyorum Rabbim bana eşime sağlık versin evimdeki huzur bozulmasın varsın bebeğim olmasın...
Doktorlar ve vücudum yeter diyene kadar devam edicem....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?