Çocuk psikolojisi hakkında yardım

zynptgc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
279
630
Iyi geceler herkese. Direk konuya giriyorum. Kızım 1.5 yaşında bugün başka bir çocukla paylaşma sorunu oldu. Kızım paylaşmayı seven bir bebek ama sevdiği bir oyuncağı diğer çocuk vermeyince benden yardım istedi benim benim diye sorar gibi tekrar etti. Ağlamaklı oldu baya yardım istedi benden ama diğer çocuğun elinden zorla alıp vermek yerine ikna etmeye çalıştım. Her ikisinide başka oyuncaklara yönlendirmeye çalıştım ama çocuk inatla vermeyince sonra oynayalım onunla anneciğim o senin zaten demekten başka bişey gelmedi elimden. Ama kızımın benden yardım isterken o hali aşırı canımı sıktı. Hakkını savunmayı öğretecek olan benken ne yapacağımı bilemedim kaldım öyle. Basit gelecek sizlere belki ama inanılmaz içime oturdu. Çocuk uzun zaman sonra verdi oyuncagi ama bu seferde kizim istemedi ona tekrar vermeye calisti. Çoğu zamanda oyuncaklarıyla başka bir çocuk oynuyorsa uzakdan seyrediyor sahiplenmiyor sende oyna diye teşvik eden olmazsa. Bu ilk oldu. Sizlere sorum bu durumda benim tutumum yada kızıma vermem gereken telkin ne olmalı? Tecrübelerinizi yada okuduğunuz duyduğunuz uzman yorumları vs.. paylaşırsanız çok sevinirim

İşte elinden zorla alınacak birşeyi zorla almayı öğrenecek
Rica edilirse rica edecek
Tümüyle karşılaştığı muamele ile ilgili

Benim oğlum 6 yaşına girecek bu seneye kadar oyleydi
kendi çok paylaşır ama karşıdaki arkadaşları vermezdi,şimdi o da öğrendi canı istemezse vermiyor.ben paylaşmayı öğrensin diye uğraştım hep paylasirda ama karşısında ki çocuklar öyle olmayabiliyor.bende çok kafa yordum ama tam bir yol bulamadım.

Onaylanma zamanlarında; size bakar, sizden işaret bekler, tepkinizi anlamaya çalışır-sizden gelecek tepkiye göre tepki vermeyi öğrenir. Gayet normal.
Şöyle 2 buçuk 3 yaşına doğru daha bi değişir kaprislenir; takılmayın.
Çocuğunuz oyuncağını vermek istemiyorsa, zorla da verdirmeyin. "Arkadaşın da senle birlikte oynamak istiyor" vb. konuşun elbette ama elinden alıp cezalandırır hale getirmeyin olayı.

Diger çocuğun annesini hemen devreye sokabilirdiniz.
Evet o an cocugunuzun hisleri önemli.Oyuncagini geri almak üzere annesinden yardim isteyeceksiniz hakli olarak.
Oyuncagini paylasmak istememesi çok normal.
Size birisi, hadi canimm düzlestiricini ver de arkadaşına kullansın dese? ne hissedersek onlar da haklilar bu konuda :)
Ben de birseye taktim kafami.Gecen gun sinifta pizza etkinligine katilmistim.Pizzayi cocuklara dagitirken ilk pizzayi niye ogluma vermedim diye üzulup durdum. Hatta üzulmus mudur oglum... diye kafamı epey patlattim buna.O an tabi ki susuzluktan acliktan ölünen bi an degil. Olsa önceligim oglum olur tabi ki.Ama hassas anneleriz ya işte hep bir kirdim mi üzdüm mu yanlis mi yaptimlarla yasiyoruz.Biraz relax mı olmaliyiz?Bana da bir cevap yazan olursa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…