Cevremizde uc tane park var ucunde de kum var malesef.Bizim buradaki parklarda tartan pist gibi bir madde var yerlerde. Kum yok yani. Böyle parklara götürseniz?
Tabi cnm biz de sokaklarda buyuduk gerci ama parklarda cok fazla oluyo hatta bugun eline bulasmis kaka, anne kokuyo diye kosarak geldi yanimaCanım benim hepimiz kedi köpek pisliği içinde çamura bulana bulana büyümedik mi? :) Anneannemin bahçesinde türlü türlü hayvan vardı ve ben o çamurları yerdim bile ama ne oldu bağışıklık sistemim güçlendi.
Endişelenmekte haklısınız fakat en sağlıklısı bu.. Steril olarak yaşayan çocuklar daha fazla hastalanıyor görüyoruz, maalesef..
Tabi cnm biz de sokaklarda buyuduk gerci ama parklarda cok fazla oluyo hatta bugun eline bulasmis kaka, anne kokuyo diye kosarak geldi yanima
Evt dogru yapilabilecek pek birsey yok sanirim bol bol temizliycez artikHaklısınız da yapacak pek fazla şey yok.. Eve kapatamayacağımıza göre mümkün mertebe temizliğine dikkat edeceğiz.
Ne guzel siz sanslisiniz demekki bu konuda bizum buralarda cok fazla kedi ve kopek var. Hayvanlar da hakli baska toprak alan yokki parklardan baska oralara yapiyolar onlar da ister istemez. Tabi bi de kene derdi varBenim kızımda bayılır kumda oynamaya, kova ve kürekler bagajda duruyor hatta,ben özellikle kum olan parka gotürüyorum, orada ellerini yıkıyorum, eve gelince giysiler makineye , kızım banyoya.
Keyifli vakit gecirmeye bakıyoruz yani ama öyle kedi köpek pisliğine denk gelmedim kumda ben. Bu aralar tek korkum keneler, fazlaca haber okudum onlarla ilgili ve tehlikeli olabiliyorlarmis, yeşil alana sokmak istemiyorum.
Evt benim de en cok korktuğum o zatenKedi köpek pisliklerinde parazitler olabilir onlar da temas ile bebeğe geçebilir ve bence bu ciddi bir sorun
Herkese merhabalar, konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum ama benim derdim de cocuk parklari. İki yasina girecek olan bir kizim var. Havalarin da duzelmesiyle malumunuz evde tutabilmek cok zor gezmek istiyolar, parka gitmek istiyolar. Salincaktan, kaydiraktan bi sure sonra basliyo kumlarla oynamaya. Ama bakiyorum kuma kedi kopek kakasi var, oynatmak istemiyorum da engel olabilmek ne mumkun. Kova kurek vs aldim kuma daha az degsin diye ama yine de daliyo kumlara. Napicam bilemedim. Siz nasil basediyosunuz bu durumla yardimci olursaniz sevinirim.
Guldurdunuz beni hakkaten o gözle bakıyorlar dimi :)Konuyu görünce aklıma bu geldi
Aslında Belediyelerin bu işe el atıp her sabah o kumları temizlemesi gerekir, neden yapmıyorlar bilmiyorum
Tabii canım kediler bayılırlar kum ve toprağa.Özellikle güneş de varsa birde kumların uzerinde yuvarlanırlar ohhh misGuldurdunuz beni hakkaten o gözle bakıyorlar dimi :)
Belediyeden geliyorlar arada temizlik yapılıyor ama her sabah değil malesef. Ben her sabah gittiğimde temizlik yapıyorum ama gözümden kacanlar da olabiliyor
Evt gerçekten denetleme hiç yok, bir sorun olduğunda arıyoruz ama gelmeleri en az 10 günü buluyorBende bu durumdan çok şikayetçiyim hiç denetleme temizlik filan yok, geçen parka gittik 2,5 yaşındaki oğlumla
kuyu var kapağını açık bırakmışlar
bende dedim ki yanımdaki arkadaşıma ne sorumsuzlar çocuklardan biri içeriye düşebilir
düşerse kuyu çok derin zemini beton anında ölür allah korusun
onu dememle oğlum yanımdan fırladı kuyunun başına koştu
peşinden koşup yetişmesem düşecekti çocuğum.
bu olaydan 5 dk geçti geçmedi bir kız çocuğu yaklaştı onu da uzaklaştırdık yetkili aradık taradık yok.
bu nasıl iş.
bu sorumsuzluğu yapanlar kaldı ki temizliğe dikkat etsin.
Tabii canım kediler bayılırlar kum ve toprağa.Özellikle güneş de varsa birde kumların uzerinde yuvarlanırlar ohhh mis