- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
şımarıklık dıyen cevremdekı ınsanlar. bır kere bır kadıncağız okulun kapısında benı gorup halıme acımıştı. şımarıklık yapma annenı uzme okula gıt dıye, çocuk okul kapısını yumruklayıp bağırıp ağlıyordu okula gıtmeyecegınm dıye, cunku okul kapısında bayılıp ağlamak uzereydım.
evet ınatcılık da olabılır ama ınatcı olan ınsan 1 gıtmez 2 gıtmez sonra kanar
Her çoçuk kanmaz. Cünkü her defasinda zaferine ulasiyor. Okula gitmiyor. Biliyor bir noktadan sonra sen pes edecegini. Yani olayi hep sürekli büyütme pesinde. Artik dert okul bile degil. Neticede 3 okul degistirdin.
Dert onun hakli çikip zaferi kazanmasidir. Yoksa psikolojik felan sorun olsaydi çoktaandir tespit edilmisti. Ve size ilaç yazan psikiyatira güvenme bence. Tani koymadan 10 yasindaki çoçuga ilaç veren birine güvenme.
Cok iyi bir psikolog ile bu derdi paylasip, inadini kirmayi deneyebilirsin. Ayni zamanda evi daha az cazibeli bir yere getirebilirsin. Baska bir üyenin dedigi gibi (aslinda çoçugun çalismasina karsiyim), bir bakkalci amca ile anlasabilirsin ve çoçugun orda 1-2 gün çalistirabilirsin. Sadece hafif isleri yaptirmasini tembihleyebilirsin.
Ve çoçuguna eger okula gitmezse, iste öyle bakkal gibi yerlerde çaliscagini söyle ciddi ciddi.
kaygı düzeyiniz çok yüksek. haklısınız da...
çocuk dişini sıkıyor diye ebeveynlik tarzınızı gözden geçirin diyor uzmanlar.
herkes bu yüzden sizi sorguluyor. çocuğu doktor doktor gezdirmek yerine siz gitmeyi neden düşünmüyorsunuz?
o kadar iyi niyetle yazdım ki...ahaha. ben gıdınce çocuk okula gıdecekse ben doktor doktor gezmeye, kutu kutu ılac ıcmeye razıyım.
psıkıyatrıst cocugun hastaneye yatırılmasını ve gözlem altında tutulmasını tavsıye ettı, dedıgını yapıcam ve sonucu sızlerle paylasacagım.
boylelıkle sızın kendınızde anneliğinizle ılgılı gordugunuz eksıklıklerı baskalarının ustunde tamamlamamanız ıcın farkındalık olusturacağım.
o kadar iyi niyetle yazdım ki...
ama alıngan olmanız da doğal.
elbette anneliğimde eksiklikler var. benim de travmalarım yaralarım var. hiçbir zaman mükemmel olduğumu iddia etmedim.
tamam çocukta fizyolojik bir altyapı da olabilir hormon eksikliği fazlalığı neyse..
sizin desteğe ihtiyacınız var niye bunu gözardı ediyorsunuz.
benim destek almadığımı nereden biliyorsunuz?
belki o yüzden tavsiye ediyorum...
umarım sağlığına kavuşur, sizi yoran, üzen bu durumu halledebilirsiniz.
hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz çocuklarımız için. elbette güçlü olalım..cunku neden bılıyıor musunuz, kişi kendınden bılır ısı. sız bana bunu tavsıye ederken kendınızde bır sorun olduğunu ve bunla mücadele ettıgınızı varsaydım. allah sıze kolaylık versın , ıyı nıyetınız ıcın teşekkür ederım ancak sorun maalasef bende degıl ama böyle devam ederse bende de sorun olacak. Hala daha dımdık ayaktayım, cunku inatçıyım, kararlıyım ve cocugum ıcın guclu durmaya calısıyorum.
ahaha. ben gıdınce çocuk okula gıdecekse ben doktor doktor gezmeye, kutu kutu ılac ıcmeye razıyım.
psıkıyatrıst cocugun hastaneye yatırılmasını ve gözlem altında tutulmasını tavsıye ettı, dedıgını yapıcam ve sonucu sızlerle paylasacagım.
boylelıkle sızın kendınızde anneliğinizle ılgılı gordugunuz eksıklıklerı baskalarının ustunde tamamlamamanız ıcın farkındalık olusturacağım.
Üstün zekalı çocuklarda da bu durum görülebiliyor. Çocuğunuz da farkettiniz mi öyle bir durum herhangi bir konuda yeteneği var mı? Psikologa bunu da bir danışın üzerine gidilsin.Merhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.
okuma yazmayı cok erken ogrendı , algısı cok acık, her seyı cok cabuk ogrenıyor, ancak psıkolog ustun zekalı vs demedı. yıne de soracagım tekrardan. tesekkurler.Üstün zekalı çocuklarda da bu durum görülebiliyor. Çocuğunuz da farkettiniz mi öyle bir durum herhangi bir konuda yeteneği var mı? Psikologa bunu da bir danışın üzerine gidilsin.
Rica ederim umarım öyle bir durumdurokuma yazmayı cok erken ogrendı , algısı cok acık, her seyı cok cabuk ogrenıyor, ancak psıkolog ustun zekalı vs demedı. yıne de soracagım tekrardan. tesekkurler.
konu benım pes etmem degıl. hala pes etmedim buraya geldım. hıc bır sekulde gıtmuyor. acaba mı dedım yapabıldıgım her seyı yaptm.
aynı anda 3-4 ılac da ıctıgı oldu. bunu yazanlar , prof dr. alanlarında uzman, kapısında bir cok ınsana sıfa dağıtmaya calısan kısıler. Cocukta başka bır sorun yok gulluk gulustanlık demiyorum.
bu kısıler bıle hemen tanı koyamıyor ama anlattıklarımıza gore ılac deniyorlar.
zaten psıkologa goturuyorum sureklı. çocuk evden çıkamıyor diyorum , başkasının yanında calısması mumkun degıl, sorunum bu zaten, hele kı kucuk bır çocuk bu ortamda , cocugu daha başka bır rıske atamam.
yetiştiriliş üslubum buna aynı seviyede cevap vermeye müsait değil :) yalnızca gülümseyerek kib'liyorum :)Asil siz kusura bakmayin☺Sizi insan yerine koyup cevap verdiğim için özür dilerim..Iyi gunler saglikla kalin
Bir de okuma yazmayi erken ogrenen cocuklarda zaten okula gitmeme istegi oluyor. 1. Sinif cok sikici oluyor cunku.aslında cok az kısıyle beraber arkadaşlık yapıyor ama bağdaştıramıyor derken neyı kastediyorsunuz bılemedım.
cok ustun zeka degıl dusuk zeka da degıl. okuma yazmayı 4-5 yasında okula gıtmeden ogrendı.
bır seye maruz kaldıysa bıle hıc bır sekılde anlatmadı. psıkologlar da böyle bır sey olmadıguını soyledı.
anaokulu nıspeten daha ıyıdı, ama tel sorun anaokulnda emzıklıydı , orda bırakmak zorunda kalınca ona zor gelmıstı.
Öyle düsünmeyin. Biz zorla gittigimiz icin bize eziyet geliyor. Ama imkânı olmayan okutulmayan çocuklar icin okumak lükstür. Zorunlu olması şarttırNiye herkes mecbur gidecek yazio mesela ya. Niye mecburuz ki? El birligiyle cok moktan bi dunya insaa ettik gercekten de. Hicbi albenisi yok. Yasamaya degecek hicbisey yok.