allah razı olsun.Iyide kadin artik bunalmis psikologun söylediği seyleri red ettiğini bir kac cevaptan cikarmis olmaniz komik geldi bana.Norolojik sorunu olmadigi ni ne biliyosunuz noroloji doktorumusunuz siz?Destek olmuyorsaniz caresiz bir hemcinsimize köstek de olmayin
cok teşekkür edıyorum. ınsallah cok sevınırım. lütfen dua eden dua etsın hayrı sıze de olsun ınsallah. sıze de zor ve sıkıntılı zamanda yardımcı olacak çıkacaktır.yaa anlattiklariniz bile beni mahvetti siz yasiyorsunuz size dua edicem Allah yardimciniz olsun insallahh cok cok uzuldum ilk defa boyle bir konu okudum kahroldum
Arkadaşım kadin daha ne yapsin madden manen çökmüş..Çaresizlik nasıldır birsey yapamamak yasayan anlar..Herkes akil verir illaki...Psikologlara götürmüş yapmasi gereken bana kalirsa ne varsa yapmis..Kendisine tahammulu yok kadinin artik belki de..Ayni seyleri ben yaşasam hayat sevincimi kaybederdim..Belkide norolojik dir sorunu yada burdan gelecek akli salim bir cevaptır aradığı..Biraz tahammülümuz olsun insanlara karsi ozellikle bu insanlar caresizse..Sizin dediklerinizi uygular yada uygulamaz birde biz gitmeyelim ustuneişi bilen insanlara saldırganlaşıp yok yok nörolojik sorun bu diye tutturacaksanız kendi çözümünüzü kendiniz bulun, bilenlere danışmayın.ayrıca şundan şundan çok şüpheleniyorum belirtiler var diyorsanız önümüzdeki ayı beklemeyin doktora götürmek için, acele edin en basiti arayın danışın.
evet cok doğru gerçekten. Biz cok haksızız. ben cok sorunluyum o yüzden cocugum 1 aydır degıl 2 aydır degıl nerdeyse bır yıldır okula gıtmıyor! benım aklımdan paramdan zamanımdan zorum var. cocugu ozel okula yazdırdım, butun param çöp oldu, aylardır o doktor senın bu psikolog benım koşuyorum. harcadıgım paranın haddı hesabı yok, hepsı de kendı alın terim. hem ısımden hem zamanımdan oluyorum.
ama ne cozum cok basıt, kural koyamıyorum!!!, anne baba ısbırlıgı, bende sorun var.!! bunları çözmek yerıne bu kadar zaman ve para harcayıp kahroluyorum her gün.!!! bu kadar basıt olsa , ah ben ne kurallar koyardım ah ben neler yapardım neler, aklımdan zamanımdan paramdan zorum mu var
Canim ne diyebilirim ki Allahim yar ve yardimcin olsun cocuk büyütmek cok zor gerçekten..Sen yinede mucadelenden vazgecme..Tek bir cocugun var onu hayata katmak da senin elinde, elini birakmakta..Yikici elestiriler herzman olur insanlar eksik aramaya bayilirlar..Kulak asma..Duamdasin Allah senden de razi olsunallah razı olsun.
Emin degilim ama acaba akranlarıyla kendisini bagdastıramıyo olabilir mi?belki cocuğunuzun seviyesinde değildir sınıf,belki ciddi anlamda bir şeye maruz kalmıştır ve size asla anlatmıyodur bu senelerce devam etmiştir?ya da anaokulundayken gereken eğitimi verimli alamadığından sonraki senelerde önyargılı olmuştur okula?bunların cevabını verirseniz belki yardımcı olabilirimMerhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.
kusura bakmayın ama konuda muhattabım konu sahibi, iyi günler.Arkadaşım kadin daha ne yapsin madden manen çökmüş..Çaresizlik nasıldır birsey yapamamak yasayan anlar..Herkes akil verir illaki...Psikologlara götürmüş yapmasi gereken bana kalirsa ne varsa yapmis..Kendisine tahammulu yok kadinin artik belki de..Ayni seyleri ben yaşasam hayat sevincimi kaybederdim..Belkide norolojik dir sorunu yada burdan gelecek akli salim bir cevaptır aradığı..Biraz tahammülümuz olsun insanlara karsi ozellikle bu insanlar caresizse..Sizin dediklerinizi uygular yada uygulamaz birde biz gitmeyelim ustune
Asil siz kusura bakmayin☺Sizi insan yerine koyup cevap verdiğim için özür dilerim..Iyi gunler saglikla kalinkusura bakmayın ama konuda muhattabım konu sahibi, iyi günler.
canim benim ne olur kendine cok dikkat et yipraniyosun biliyorum ama bu yol her zaman yokuş yukarı olmicak düze çıkacaksın insallah.cok teşekkür edıyorum. ınsallah cok sevınırım. lütfen dua eden dua etsın hayrı sıze de olsun ınsallah. sıze de zor ve sıkıntılı zamanda yardımcı olacak çıkacaktır.
aslında cok az kısıyle beraber arkadaşlık yapıyor ama bağdaştıramıyor derken neyı kastediyorsunuz bılemedım.Emin degilim ama acaba akranlarıyla kendisini bagdastıramıyo olabilir mi?belki cocuğunuzun seviyesinde değildir sınıf,belki ciddi anlamda bir şeye maruz kalmıştır ve size asla anlatmıyodur bu senelerce devam etmiştir?ya da anaokulundayken gereken eğitimi verimli alamadığından sonraki senelerde önyargılı olmuştur okula?bunların cevabını verirseniz belki yardımcı olabilirim
amin inşallah cok teşekkürler. istanbulda degılım. onu da denedım dedıgınızı.canim benim ne olur kendine cok dikkat et yipraniyosun biliyorum ama bu yol her zaman yokuş yukarı olmicak düze çıkacaksın insallah.
yasak biliyorum ama nerde oturuyosun eger istanbuldaysan sana bisi onerebilirim dua yazan biriyle ilgili banlanmak istemiyorum
Para ile kural koyulmaz. Kural ve disiplin neredeys dogustan beri verilir. Cocuk birden 9 yasindan sonra olduktan sonra verilmez.
Cocukta cidden psikolojik bir sorun olsaydi, evdede olurdu. OKB, bipolar,.. sadece bir kuruma yada bir yere bagli degil. Hani öyle bir hastalik yok. Sorun okulda degil. Cocugun psikolojik hastaligida yok.
O halde sorun egitimde gibi görülüyor. Bir anne olarak seni suçlamiyorum. Elbette sende bir anne olarak en iyisini istersin çoçugun için. Ancak küçüklügünden beri kural konusunda yumusak davrandinmi? Ceza verdinmi? Disiplin sagladinmi? Bu çoçuk neden "tüm çoçuklar okula gidiyor, bende okula gitmeliyim" gibi bir düsünceyi benimsemedi?
Evdeki hali nasil? Evin cazibesi ne? O cazibeyi azaltmaktan baslayabilirsin. Sevdigi seyleri elinden alabilirsin. Suratini asip, üzüldügünü belirtebilirsin,..
Cünkü açikçasi bence çoçuk inat ediyor. Hiçbir sorunu yok, sadece inat. Okula gitmemek onun için bir zafer. O zaferi elinden almasina bak.
teşekkürler. olabılır anlamaya calısyoruz. anksıyete tedavısı gordu ama ılacklar hıc ıse yaramdıgı gıbı daha hırçın ve ofkelı yaptı.Şımarıklık değil bu, psikolojik bir şeyler olduğu kesin. Allah kolaylık versin umarım sebebini bulabilirsiniz. Akran zorbalığı, taciz, sosyal anksiyete geliyor benim aklıma ama taciz veya zorbalık yok diyorsunuz. Sosyal anksiyetesi veya fobisi olabilir mi ne dendi bunun hakkında?
Dünya düzeni bizi öyle bir noktaya getirdi ki, okula gitmemek gibi bir seçenek yok sanıyoruz. Oysa ki okul sistemi Fransız ihtilali gibi toplumun alt tabakasınin, soylulari devirmesinden sonra onlara eşit şartlar sunuluyormus gibi yapılıp aslında kontrol altında tutulması ile ortaya çıkmış.Merhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.
teşekkürler. olabılır anlamaya calısyoruz. anksıyete tedavısı gordu ama ılacklar hıc ıse yaramdıgı gıbı daha hırçın ve ofkelı yaptı.
Pes doğrusu. konu para degıl, paranın hıc bır konusu yok. hıc bır sey çocuğumdan ustun degıl. sadece mucadelemı anlatmak ıcın belırtım. para zaten en son sey. allah once sağlık ve huzur versın. 9 yasına kadar oturdum 9 yasında mı cocuga kural koymaya basladım acaba? ben en basıdan berı cocugun annesıyım.
- sız psıkıyatrıst mısınız acaba? cunku psıkıyatrıstler bıle aylarca teshıs koyamam dıyor. o ılac mı bu ılac mı ıyı mı kotu mu dıye devam edıyor.
- çocuk okula gıtmek ıstıyorum anne dıyor ama gıdemıyor. o zaman gıt dıyorum, ertelıyor, bugun degıl yarın, yarın degıl pazartesı, sureklı boyle. ama bılıyorum kı o okula hıc gıdılmeyecek.
- evde cazıbe unsuru bır sey yok. herkesın evı gıbı. ev kızı olması en son ıstedıgım sey. sertlık ve zorluk daha ters tepıyor. bunlar bu asamaya gelmıs bır cocuk ıcın fazla.
Evin cazibesi dedigim, evi niye bu kadar seviyor? Psikiyatrist bir tani koyamadi. Yani psikiyatristlik bir durum yok. Baska psikologlarda huy, inatçi ve simariklik demis fakat onlarin tanisina güvenmiyorsun.
Sosyal fobi olsa, sadece okul degil, hiçbir yere gitmek istemez. Ve bunun tanisi gayet açik ve net olurdu.
Yani halen bana inatçilik gibi geliyor. Saçma gelebilir sana. Daha agir seyler bekleyebilirsin fakat kendi kizimdan biliyorum, baze çoçuklar çok feci inatçi olabilirler.