COCUK OKUL REDDİ LÜTFEN YARDIM!!!

yaa anlattiklariniz bile beni mahvetti siz yasiyorsunuz size dua edicem Allah yardimciniz olsun insallahh cok cok uzuldum ilk defa boyle bir konu okudum kahroldum
cok teşekkür edıyorum. ınsallah cok sevınırım. lütfen dua eden dua etsın hayrı sıze de olsun ınsallah. sıze de zor ve sıkıntılı zamanda yardımcı olacak çıkacaktır.

Arkadaşım kadin daha ne yapsin madden manen çökmüş..Çaresizlik nasıldır birsey yapamamak yasayan anlar..Herkes akil verir illaki...Psikologlara götürmüş yapmasi gereken bana kalirsa ne varsa yapmis..Kendisine tahammulu yok kadinin artik belki de..Ayni seyleri ben yaşasam hayat sevincimi kaybederdim..Belkide norolojik dir sorunu yada burdan gelecek akli salim bir cevaptır aradığı..Biraz tahammülümuz olsun insanlara karsi ozellikle bu insanlar caresizse..Sizin dediklerinizi uygular yada uygulamaz birde biz gitmeyelim ustune

Para ile kural koyulmaz. Kural ve disiplin neredeys dogustan beri verilir. Cocuk birden 9 yasindan sonra olduktan sonra verilmez.

Cocukta cidden psikolojik bir sorun olsaydi, evdede olurdu. OKB, bipolar,.. sadece bir kuruma yada bir yere bagli degil. Hani öyle bir hastalik yok. Sorun okulda degil. Cocugun psikolojik hastaligida yok.

O halde sorun egitimde gibi görülüyor. Bir anne olarak seni suçlamiyorum. Elbette sende bir anne olarak en iyisini istersin çoçugun için. Ancak küçüklügünden beri kural konusunda yumusak davrandinmi? Ceza verdinmi? Disiplin sagladinmi? Bu çoçuk neden "tüm çoçuklar okula gidiyor, bende okula gitmeliyim" gibi bir düsünceyi benimsemedi?

Evdeki hali nasil? Evin cazibesi ne? O cazibeyi azaltmaktan baslayabilirsin. Sevdigi seyleri elinden alabilirsin. Suratini asip, üzüldügünü belirtebilirsin,..

Cünkü açikçasi bence çoçuk inat ediyor. Hiçbir sorunu yok, sadece inat. Okula gitmemek onun için bir zafer. O zaferi elinden almasina bak.

allah razı olsun.
Canim ne diyebilirim ki Allahim yar ve yardimcin olsun cocuk büyütmek cok zor gerçekten..Sen yinede mucadelenden vazgecme..Tek bir cocugun var onu hayata katmak da senin elinde, elini birakmakta..Yikici elestiriler herzman olur insanlar eksik aramaya bayilirlar..Kulak asma..Duamdasin Allah senden de razi olsun

Emin degilim ama acaba akranlarıyla kendisini bagdastıramıyo olabilir mi?belki cocuğunuzun seviyesinde değildir sınıf,belki ciddi anlamda bir şeye maruz kalmıştır ve size asla anlatmıyodur bu senelerce devam etmiştir?ya da anaokulundayken gereken eğitimi verimli alamadığından sonraki senelerde önyargılı olmuştur okula?bunların cevabını verirseniz belki yardımcı olabilirim

kusura bakmayın ama konuda muhattabım konu sahibi, iyi günler.

cok teşekkür edıyorum. ınsallah cok sevınırım. lütfen dua eden dua etsın hayrı sıze de olsun ınsallah. sıze de zor ve sıkıntılı zamanda yardımcı olacak çıkacaktır.
canim benim ne olur kendine cok dikkat et yipraniyosun biliyorum ama bu yol her zaman yokuş yukarı olmicak düze çıkacaksın insallah.
yasak biliyorum ama nerde oturuyosun eger istanbuldaysan sana bisi onerebilirim dua yazan biriyle ilgili banlanmak istemiyorum

aslında cok az kısıyle beraber arkadaşlık yapıyor ama bağdaştıramıyor derken neyı kastediyorsunuz bılemedım.
cok ustun zeka degıl dusuk zeka da degıl. okuma yazmayı 4-5 yasında okula gıtmeden ogrendı.
bır seye maruz kaldıysa bıle hıc bır sekılde anlatmadı. psıkologlar da böyle bır sey olmadıguını soyledı.
anaokulu nıspeten daha ıyıdı, ama tel sorun anaokulnda emzıklıydı , orda bırakmak zorunda kalınca ona zor gelmıstı.

amin inşallah cok teşekkürler. istanbulda degılım. onu da denedım dedıgınızı.

Şımarıklık değil bu, psikolojik bir şeyler olduğu kesin. Allah kolaylık versin umarım sebebini bulabilirsiniz. Akran zorbalığı, taciz, sosyal anksiyete geliyor benim aklıma ama taciz veya zorbalık yok diyorsunuz. Sosyal anksiyetesi veya fobisi olabilir mi ne dendi bunun hakkında?

Pes doğrusu. konu para degıl, paranın hıc bır konusu yok. hıc bır sey çocuğumdan ustun degıl. sadece mucadelemı anlatmak ıcın belırtım. para zaten en son sey. allah once sağlık ve huzur versın. 9 yasına kadar oturdum 9 yasında mı cocuga kural koymaya basladım acaba? ben en basıdan berı cocugun annesıyım.

- sız psıkıyatrıst mısınız acaba? cunku psıkıyatrıstler bıle aylarca teshıs koyamam dıyor. o ılac mı bu ılac mı ıyı mı kotu mu dıye devam edıyor.

- çocuk okula gıtmek ıstıyorum anne dıyor ama gıdemıyor. o zaman gıt dıyorum, ertelıyor, bugun degıl yarın, yarın degıl pazartesı, sureklı boyle. ama bılıyorum kı o okula hıc gıdılmeyecek.

- evde cazıbe unsuru bır sey yok. herkesın evı gıbı. ev kızı olması en son ıstedıgım sey. sertlık ve zorluk daha ters tepıyor. bunlar bu asamaya gelmıs bır cocuk ıcın fazla.

teşekkürler. olabılır anlamaya calısyoruz. anksıyete tedavısı gordu ama ılacklar hıc ıse yaramdıgı gıbı daha hırçın ve ofkelı yaptı.

Dünya düzeni bizi öyle bir noktaya getirdi ki, okula gitmemek gibi bir seçenek yok sanıyoruz. Oysa ki okul sistemi Fransız ihtilali gibi toplumun alt tabakasınin, soylulari devirmesinden sonra onlara eşit şartlar sunuluyormus gibi yapılıp aslında kontrol altında tutulması ile ortaya çıkmış.
Kaldı ki bilime yön veren insanlara, büyük felsefecilere baktığımız da sistematik bir şekilde birşeylerin öğretildigi bir okula gittiklerini görmüyoruz.
Okulsuzugu bir seçenek olarak gören insanlar var. Ülkemiz de henüz yok ama ev okulu bir seçenek mesela. Açıktan okumak da bir seçenek.
Tabi bunlari uygumak için biraz araştırma yapmak gerekiyor. Okumak, öğrenmek. Yoksa çocuk evde kalsın ver telefonu, tableti olmamalı.
Okulu sevmeyen biri değildim ama okul beni içten içe hep rahatsız etmişti. Artık anlamladirabiliyorum neyin rahatsız ettiğini; tek tip insan yetiştirme, disipline etme, farklılıkları yok etme, aslında çocuklara birey olarak saygı duymama...
Kısacası belki farklı seçeneklerin olduğunu bilirseniz. Ailenize en Uygun olanı seçebilirsiniz. Araştırın

teşekkürler. olabılır anlamaya calısyoruz. anksıyete tedavısı gordu ama ılacklar hıc ıse yaramdıgı gıbı daha hırçın ve ofkelı yaptı.

İlaçla beraber iyi bir terapi de alması gerekiyor. Benim bir arkadaşım da ilkokulda sosyal fobisinden dolayı okula gitmeyi reddettiğini anlatmıştı, ailesi pedagog yardımı almış ama bir işe yaramamış kendini açmadığı için. Çocuk zaten, derdini de tam bilmez. Zorla yollamışlar anca. 17 yaşındaydı hala sosyal ortamlarda problemleri devam ediyordu. Aklıma gelince söylemek istedim

Eğitimden de, anne-baba ayrılığından da, psikolojik ya da fizyolojik bir sorundan da kaynaklanıyor olabilir. Her şey olabilir yani. Burada bu kadar az veri ile “kesin psikolojik rahatsızlığı var.” ya da “kesin psikolojik değil, eğitimden kaynaklanıyor.” tarzı keskin yorumlar nasıl yapılıyor anlayabilmiş değilim. Yorum yapanlar çocuk gelişimi alanında uzman olsalar dahi eldeki veriler oldukça sınırlı değil mi? Ayrıca problem -belki de- tek uzmanlık alanı ile çözülemeyecek kadar kompleks.

Konu sahibine fikir verecek yorumlar için demiyorum bunu elbette.

Ben konunun uzmanı olmadığım için ve benzer bir duruma şahit olmadığım için fikir veremiyorum. Sadece ne kadar zor bir süreç olduğunu tahmin ediyor ve Allahtan kolaylıklar diliyorum.

Evin cazibesi dedigim, evi niye bu kadar seviyor? Psikiyatrist bir tani koyamadi. Yani psikiyatristlik bir durum yok. Baska psikologlarda huy, inatçi ve simariklik demis fakat onlarin tanisina güvenmiyorsun.

Sosyal fobi olsa, sadece okul degil, hiçbir yere gitmek istemez. Ve bunun tanisi gayet açik ve net olurdu.

Yani halen bana inatçilik gibi geliyor. Saçma gelebilir sana. Daha agir seyler bekleyebilirsin fakat kendi kizimdan biliyorum, baze çoçuklar çok feci inatçi olabilirler.

Bana kalirsa bir dahiliye uzmanina gorunun tum vitaminlerine baksınlar..Ondan akil alin hangi bolume gideilirim diye..Psikolog harici o sizi yonlendirir..Endokrin noroloji ben bilemiyorum elbette ama bir dr a sorun..Sonrada son kez psikologa gidin belki farkli bir dr ve kendinize bir yol haritasi çizin yapacak baska birseyde kalmıyor

şımarıklık dıyen cevremdekı ınsanlar. bır kere bır kadıncağız okulun kapısında benı gorup halıme acımıştı. şımarıklık yapma annenı uzme okula gıt dıye, çocuk okul kapısını yumruklayıp bağırıp ağlıyordu okula gıtmeyecegınm dıye, cunku okul kapısında bayılıp ağlamak uzereydım.
evet ınatcılık da olabılır ama ınatcı olan ınsan 1 gıtmez 2 gıtmez sonra kanar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…