COCUK OKUL REDDİ LÜTFEN YARDIM!!!

O zamanlar ben de çocuktum, komşumuzun bir kızı vardı bu yaşlar da sinir krizleri filan annesi üzülüyor babası çıldırıyordu. aile çok zor durumdaydı. Sonunda bir psikiyatrist ona iyi geldi. onun nabzına şerbeti verebildi demekki kız düzeldi. üni mezunu İnşallah geçici bir dönemdir. Merak ettiğim şımarık olduğunu ve kural koyamadığınızı psikolog mu söyledi? Bir de çocukla arkadaş gibi olmaya çalışmamak lazım... benim kendi tecrübem bu şimdilik. Allah yardımcınız olsun. Bir de bağırsakları düzgün çalışıyor mu? bu tarz çocuklar da ortak duyduğum bir sorun gibi düşünüyorum...

Benzer sıkıntıları yaşayan bir anne daha vardı.İskoçyada yaşıyorlardı.Bir dönem blogu vardı (deli anneydi galiba blogu)Onu takip ettiğimde benzer sıkıntılardan geçtiğinizi görüyorum.Bu hususta belki o size yardımcı olabilir.Büyük oğlu aynı sizin oğlunuza benzer şeyler yaşıyordu.Okula gitmeyi reddediyordu ve halüsülasyon görecek kadar bilinç altına işlemişti.(Anne itü mezunu bir kadın.) Çocuğum aklını kaybedecek diye düşünüyordu ve okula göndermemeye karar verdi.Çocuk talep edene kadar okula gidilmeyecek ve bu konu evde açılmayacaktı bu şekilde bir yaklaşım belirledi lakin bulunduğu ülkenin kurallarında zorunlu eğitim olduğu için polisler bir gün kapısını çalmıştı.Anne çocuk çok sıkıntı çekti ama sonunda okul yönetiminin çocuğa yaklaşımı ve tutumu değişti.Çocuk kendi arzusuyla okula gitmeye başladı ve sorunu bir şekilde çözdüler.

Kendi basina sokaga cikamaz derken korktugu icin mi neden? Bu da bana normal gelmedi.

evet bizim ulkenin bug i bu. Herkes okula gitmek zorunda degil. Herkes ayni egitimi ayni seviye de alamaz. Keske evde egitim olsaydi.

sizin durumunuzda zorbalik geliyor aklima ama cocugunuzla konustunuz mu ne yapmak istiyor? Okula gitmese ne yapmak isterdi?

Çok doğru yazılmış bir yazı bence dikkate almalısınız konu sahibesi. Ayrıca bazıları okula gitmek zorunda mı herkes okumak zorunda mı demiş. Herkes bu ülkede okumak zorunda kimse kusura bakmasın. Sistem bu şekilde işliyor. En basit şöyle diyim ben öğretmenim bizde bile özel bir kurumda iş başvurusu yapsam öğretmen olup yüksek lisans yapanı mı beni mi alırlar onu neden çünkü o daha çok okumuş buna bakılıyor. Ben bir üni bitirdim fakat öyle bir durumdayız işi tekrar okumayı düşündüğüm oluyor. Çocuğun sanat eğilimi varsa yönelsin ama yokmuş ileride çok daha büyük problemler olabilir bugün okumaz 10 15 yıl sonra çalışmaz belkide iyice içine kapanık birisi olur ya da dışarıya saldırgan. O yüzden bence arkadaşımızın burada yazdıklarına bakın. Ayrıca sınırlar çok önemlidir. Şuna katılıyorum çocuk koşulsuz sevildiğini biliyorsa kurallar ve otorite olmalı.

bu konu da bilgim yok maalasef
Ama ben de bekar bir anneyim oğlum 2 evladım var çok şükür bir sıkıntı yaşamadım evlatlarım konusunda pedagoga götürdüm boşanma evresinde ama şimdi tekrar yollamak istiyorum oğlumu bu ara biraz sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz mallasef

Konu sahibinin o mesaja yazdığı cevabı görünce birkez daha emin oldum ve çocuğa üzüldüm. Kendi hatalarini bulmak için bir çaba sarfetmryip resmen çocuğun nörolojik bir sorunu var diyerek çözmeye çalışıyorlar.

Ben bı eğitimci olarak söylüyorum her çocuk okumak zorunda değil çocuğun yeteneğine bakın bı ise koyun.o alanda ilerlesin sonra dışarıdan bitirir

Okulla ilgili tam olarak neyi sevmediğini söylüyor mu? Mesela kalabalıktan mı rahatsız? İstediğini istediği anda yapamamaktan mı? Endişelendiği başka şeyler mi var? Ya da okul fikri onda kaygı mı yaratıyor?Bunların cevabını yazmadığınız için net iletişim kuramamışsınız gibi geliyor bana çocukla şuan.

Bir de çözüm olarak ben gölge öğretmen öneririm. Şu tatil süreci boyunca eve gelip çocukla kaynaşır. Akademik kapasitesi yeterli bir çocuksa şu süreçte evde birebir tekrar yaptırır. Okul açılınca da sabah çocukla birlikte servise biner. Okul günü boyunca yanında olur. Gerektiğinde zaptetmeye, gerektiğinde çocukla birebir ilgilenip sakinleştirmeye destek olur.

Niye herkes mecbur gidecek yazio mesela ya. Niye mecburuz ki? El birligiyle cok moktan bi dunya insaa ettik gercekten de. Hicbi albenisi yok. Yasamaya degecek hicbisey yok.
Ee niye yasiyorsun o zman sen ??? Sacma yorumlarinizi kendinize saklayin siz hayatinizdan vazgecmis olabilirsiniz ama insanlar hayatina devam ediyor sizin anlam veremediginiz şekilde ürüyor..Bir cocugu hayata katmaya calisiyoruz birakalim ipsiz sapsiz hayati sorgulayan kendine hayri olmayan bir bireymi olsun

Bende bir anne olarak yorum yapmak istiyorum. Konu ile yakin cevremde bir duyumum yok.
Cocuk ile vakit gecirip, sevdigi bir seye yonlendirseniz. Mesele bir seylere gitti yarim birakti diyorsunuz. O zaman hangisini istersin bir de onu deneyelim, diyebilirsiniz. Bir de sevdigi bir arkadasi varsa onunla vakit gecirmesini saglamaya calisabilirsiniz.
Suan coronovirus den dolayi disari cikamiyoruz . Ama geçtiğinde arkadaslariyla sinema , tiyatro veya kurs ayarlayabilirsiniz.
Ben cocukta arkadaslarin cocugu cok etkiledigini düşünüyorum. Bunun uzerinde durmaya calissaniz .
Yani benim fikrim ek olarak bu yönde. Okulda sevdihi arkadaslari olsa okula severek gidecegini düşünüyorum.

Zor cok zor ama ilerde çekeceğiniz sorun daha zor olacak.Okumak zorunda 5 sinif cocugu nerde calisacak kimin yaninda.Annesi ile uzlasamayan cocuk kimin sözünü dinler.Ilkokul bitsin meslek lisesine gider..Universite mezunlari işsiz bazilari da sansliki pazarcilik yaa garsonluk yapabiliyorlar..Bakmayin siz okumasin diyenlere okumadan kim kime iş verir oyle okumadan meslek sahibi olunmuyor

beni yargılamadan once, benım gectıgım yollardan gectınız mı, benım yasadıklarımı yasadınız mı, kımseyı yargılamadan once bunu duşunun. Ben çocuğa uzulmuyor muyum? ben zaten cozum bulmak ıcın buraya yazdım, polemik yaratmak için değil. Zaten zor bir süreçten geçiyoruz, bu konulara ayıracak gücümüz yok. UMARIZ BENZER DURUM KIMSENIN BASINA GELMEZ. Kimse basına gelmeden bılmıyor cunku, dışarıdan konuşup onu bunu suçlamak ısın en kolay tarafı.

Yanlis anmalayin ama çocuk normal davranmiyor evdeki halleri nasil?psikologlar daha iyi bilir tabi ama ruhsal sikintisi olduğu aşikâr..Bende anne babasi ayri bir cocuktum ablam okumayi bense okumamayi tercih ettim..Ablam mantigi ile ben duygularimla hareket ettim..Benim okulu birakma sebebim aile iliskilerim ve sevgisizlikti..Sonunda pisman oldum elbette..Okulu birakmak akil kari degil ama o bunu dusunemez

çocuk nöroloji ile hiç görüştünüz mü?
bazen eeg ile de teşhis koyabiliyorlar.
elinizden geleni yapmışsınız hala da yapıyorsunuz.kendinizi suçlamayın, sizde psikolojik olarak cokerseniz çocuğunuza yardımcı olamazsınız.siz iyi ve ilgili bir annesiniz
sizin ve çocuğunuz icin dua edecegim

allah razı olsun, cok teşekkür ediyorum. norolojı ıle hıc gorusmedım. eeg ıle ne teshıs konulabiliyor acaba?

okula gıtmemek zaten bır seylerın sonu sosyal hayattan uzaklaşma gıbı, belkı belırtıyı bu sekılde verıyor bılmıyorum. sebep soylemıyor sadece okulu sevmıyorum dıyor. bu konunun ustune gıdecegım.

Siz bakmayin elestirilere nasil zordur kimbilir..Kolaymi boyle bir cocukla ugrasmak servise binerken mahalleyi ayağa kaldiran cocukla uğraşmak..Yada her okuldan arandiginizda o utanci yasayip caresiz kalmak..Psikolog psikolog gezmek..Ayrica ne kadar masraflidir kim bilir..Baba ile görüşün ortak kararlar alin olmazmi birlikte hareket edin..Tek basina cocuk buyutmek zaten zor birde nedeni ni bilmediginiz sekilde çocuğun bu tavirlari sizi iyice yipratiyodur anliyorum..Allah kolaylik versin

tes
teşekkürler mesajlarınız ıcın, ınceleyecegım. tr de ımkansız zorunlu egıtım sart.
sımarık vs onune gelen soyluyor. kuralk koymayı herkes soyluyor.
anne-çocuk ılıskımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…