herkese cok cok teşekkür ediyorum. yazdıklarınız için . Ram nedir ilke kez duydume. nereye başvurmam lazım.
rehberlık arastırma merkezı sanırsam ama su an ucretlı olarak her hafta psıkolojık merkeze götürüyorum. goturdugum yer de bu konjuyu arastıran bir merkez , 2 ayı geckındır aynı yere gıdıyoruz bakalım.
ustun zekalı oldugunu sanmıyorum. okumayı yazmayı erken ogrendı ama sorun baska gıbı gelıyor.
goturdugum psıkıyatrıstlerın hıc bırı bipolar demedı.Bibolar bozukluğu olabilir mi ?
belirtilerini bir araştırın isterseniz
rehber öğretmeninizden sizi rama yönlendirmenizi tavsiye ederim
ınanın bana konu o kadar kolay degıl. benı parçalayacak durumda, okula koysam 1 dakıka duramaz kendıne zarar verir artık o aşamaları çoktan gectık, kucukken kandırıp goturuyorduk, su an mıkansız. kolay bısey olsa zaten aylardır yıllardır mucade vermezdim.5.sinif ogrencisi bir cocugun okula gitmeme gibi bir secenegi olamaz. Sabahlari ne kadar karsi koyarsa koysun inatla okula gotureceksiniz, bundan bir gun bile vazgecersiniz yine sinirlarinizi zorlamaya baslar. Yeterince kararlilik gosterdiginize emin misiniz? Su an cocugunuz zorbalik yaptim annem artik okula gondermiyor demek ki boyle devam etmem lazim diye dusunuyor muhtemelen.
her seyı denedım, ayrıca oyun terapısı ıcın yasının da buyudugunu soyledıler ama yıne psikolog ablası cok nadır de olsa oyun oynatıyorOyun terapisi denediniz mi genelde orada çocukların duyguları açığa çıkıyor. Uzman bir psikolog ile deneyebilirsiniz kaybedeceginiz birsey yok
Çok özür diliyorum sizi eleştirmek için söylemiyorum ama madem çözüm bulmak istiyorsunuz o zaman lütfen dikkate alın yıllarca bu işin eğitimini aldım, 1 sadece ayrı olan biz miyiz ne kavga gürültü büyüyen çocuklar var tavrı yanlış çünkü her bireyin yaradılışı fıtratı olaylardan etkileniş şekli farklı , çocuğunuz size olan öfkesini tepkisini burdan sizin hayatınızı zorlaştirmaya çalışarak çıkarıyor olabilir assla da anlayamazsiniz sebebi size okul fobisi gibi gelebilir... Sebebin bu olup olmadigini deneme yanilma yöntemiyle bulabilrsiniz mesela babasiyla konuşmuyorsanız bir düşmanlık varsa bunu çözüp üçünüz vakit geçirmelisiniz ... Okula anne ve babasi birlikte gelen bir akranini gördüyse bilinçaltı tepki geliştirmiş olabilir bunu bilinçli yapmiyor bile olabilir..babasıyla 1 yasından beri ayrıyız soran için ama cocugun okula gitmeemsi aslında senelerdir düzelmeyen bir sorun. ama tek ayrı kısıler bız mıyız, ne zor sartlarda yasayan kavga gurultu büyüyen çocuklar var. çocuktur 1 gun 2 gun kaytarır sonra bır ınadı kırılır. bu çocukta rsmen fobı gıbı.
goturdugum psıkıyatrıstlerın hıc bırı bipolar demedı.
sadece anksiyete ve okb ustune gittiler.
ama benı gunlerdir kemiren sey cocugun ''borderline kişilk bozuklugu olup olamdıgı'' onumuzdeki ay psıkıyatrıste bunu sorucam.
cunku belırtıler cok ortusuyor , sızın dedıgınız de benzer, ancak ruh halı gun ıcınde degısıyır. bu konuda bır tecrubenız var mı sızce olabilir mi?
tesekurler herkes yardımcı olmaya çalışıyor anlıyorum ama konu gerçekten bu kadar basit değil. psıkıyatrık bır rahatızlıgı oldugunu düşünüyorum . sizn için asla demıyorum ama bu gıbı konularda ilk suc anneye atıldıgı ıcın herkes bana yuklenıyor ve yakında ben bır skılde patlak vermemeye çalışıyorum. Benle gercekten benzer konusu olan var mı nasıl bır yol ızledı dıye her seyı detayıyla vermeye calısıyorum kı goremedıgım anlayamadığım bır konu var mı emın olmak ıstıyorum.Çok özür diliyorum sizi eleştirmek için söylemiyorum ama madem çözüm bulmak istiyorsunuz o zaman lütfen dikkate alın yıllarca bu işin eğitimini aldım, 1 sadece ayrı olan biz miyiz ne kavga gürültü büyüyen çocuklar var tavrı yanlış çünkü her bireyin yaradılışı fıtratı olaylardan etkileniş şekli farklı , çocuğunuz size olan öfkesini tepkisini burdan sizin hayatınızı zorlaştirmaya çalışarak çıkarıyor olabilir assla da anlayamazsiniz sebebi size okul fobisi gibi gelebilir... Sebebin bu olup olmadigini deneme yanilma yöntemiyle bulabilrsiniz mesela babasiyla konuşmuyorsanız bir düşmanlık varsa bunu çözüp üçünüz vakit geçirmelisiniz ... Okula anne ve babasi birlikte gelen bir akranini gördüyse bilinçaltı tepki geliştirmiş olabilir bunu bilinçli yapmiyor bile olabilir..
2 anne baba ayrı olduğu için gerçekten iki taraf da şımartmıs ve sınır koymamis olabilir bunun da çözümü yine babayla birlik olup disiplin sağlamaktır günümüz pedagoglari çok tasvip etmese de gerçek bu. Çocuk sevildigine eminse duygusal ihtiyaclari karşılaniyorsa disiplin çok gerekli ve yararlıdır. Herkesin bir görevi olduğu ve onunkinin da okula gitmek olduğu yerlestirilmeli, siz işe gitmezseniz nasıl ihtiyaclariniz karşılanmazsa o okula gitmediginde onun da maddi ihtiyaclari karsilanmamali, istedigi hicbir şeyi almayin yiyecek dahil(ac bırakma değil onun özel istedikleri orn : çikolata) ve bunu mutlaka bütün ebeveynler ortak olarak yapın baba anneanne vs... 3 sizde herşey çok yolunda ve doğru olabilir ama çok yumuşak otoritesiz baba figürü de disiplinsizlik doğurur babayla konuşup 2. Madde uygulanmali.
Tabiki de. Asıl anlattiginiz ozellikler anksiyete ya da okb yi cagristirmio dogrudan. Ya borderline ya da bipolar olabilir. Düzen kurma birseyleri devam ettirme konusunda sıkıntılar yasiosa ilk akla bipolar gelmeli. Evde neler yapio?