Çocuk mocuk yok...

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
864
Bir önceki açtığım konuda ki isyanima birçoğunuz şahit oldunuz.Yazılanları okudukça yalniz olmadigimi farkettim.Birseyi daha farkettim ve bu gercekten gelecekle ilgili planlarım için önemli bir adim oldu.4 yıldır uğraşıyorum,okadar ki gozumu aciyorum bebek,kapiyorum yine bebek.Ona ulasamamanin verdigi hırsla gozlerim kör olmuscasina cabaliyorum.Yapilan yorumlari okudum ve bebek sahibi olmayan ve bunu kendine dert etmeyen bir çok insan var.Hayatlarina devam ediyorlar,en önemlisi de yaşamaktan zevk alıyorlar.Çok degil soyle bir üstün körü düşününce bir bebege sahip olabilme hirsimin önemli bir ölçüsünü de cevre baskisi olusturuyor.Insanlarin bitmek bilmeyen sorulari,merakli bakislari ve acircasina tavirlari beni hic dinlenmeden,dur ben ne yapiyorum demeden savaşmaya sürüklüyor.Dün aynaya uzun uzadıya baktım,evlendigimde 62 kiloydum,suan sa üst uste hamile kalmam ve yaptigim düsukler sonucunda 87 kilo iri yari bir kadinim.Saclarim aylardir kuafor yüzü görmemiş,gittigim her yere bir eşofman,bir tshirt gidiyorum.Eskiden giydiklerimi giymiyor,gittigim yerlere gitmiyorum.Aynaya bakiyorum,ben ben degilim artik,benligim yitip gitmiş,geriye kaybettiklerine bakmadan,kendisine ve cevresine etkilerini dusunmeden bir bebek hayalinin arkasindan koşan çaresiz bir kadin kalmış.Bu öyle bitmek bilmeyen bir özlem ve istek ki 2 ay önce 4. Dusugumu yapmis olmam bile beni durduramamis hala hamile kalma cabalari icerisindeyim.İste tam orada duuur.Elbette ki her insanin hayatinda bir ideali,pesinden kostugu bir hayali olmali fakat bu hayal seni sahip olduklarindan ve olabileceklerinden alikoyuyor,sevdiklerini en az senin kadar yipratiyorsa artik orada kocaman bir DUR diyeceksin.Ortada aşık olduğun bir adam var ve sen onunla artik sadece ovulasyon testlerinin pozitifi gösterdiği tarihlerde birlikte oluyorsun.Onunla konuşurken ettiğin iki kelimeden biri bebek olmuş.Durup düşününce baktim ki biz ne idik ve ne olduk.Anladimki hicbirseyi gozlerin kapali sade ve sadece herseyi ve herkesi hice sayarak istememelisin.Hayat sadece bir bebekten,çocuk sahibi olmaktan ibaret degil.
Yasadiklarim cok sey goturdu benden ama bir okadarini da katti.Ne kendime nede eşime bu aciyi çektirmeye hakkim yok.Eski bir ben var oralarda taa derinlerde,ben onu bulmaya gidiyorum.Soran olursada tavrim açık ve net Çocuk mocuk yok:) okadar.
Zaman neler götürdün,neler getireceksin,umut diyarindan selamlar efendim...

İşte bu hayat tabiki sadece cocuktan ibaret degil Allah herşeyin hayırlısını versin diyceksin eger isterse rabbim ol der yeter... Onun için bazen insana herşey okadar yalan geliyoki hayatta ama yaşıyoruz zaman neler getirir hiç belli olmaz zorlama ama umudunuda rabbimden kesme arkadaşım...BİR DOST...

Ama siz herşey den vazgeçmiş gibi bir hayat yaşıyorsunuz.. Lütfen yapmayın böyle daha yolun başındasınız..
15 senelik evli çift ablamın kaç kez tüp denemesinden sonra bir kız bir erkek bebekleri oldu..
4 sene kaç ta kaçı yapmakta bekleyen insanları düşünürsek..
Tabi ki sizinkinin de bir zamanı vardır Rabbim hiç beklemediğiniz bir an da belki yüzünüzü güldürecektir.
Ama siz bu kadar keyifsiz yaşarsanız eşiniz de evliliğiniz de sadece bir bebek üzerine kurulu düzenmiş gibi görünür.
Aslında bebekler çocuklar bizim eşlerimiz ile hayatımıza kattığımız misafirlerimiz yeri geldiklerin de onları da göndereceğiz..
Lütfen vazgeçmeyin. İyi olun enerji dolu olun mutlu olun.
Soranlara şuanlık yok Rabbimin vardır bir bildiği diyin geçiştirin.
Başkalarını düşünerek onları umursayarak yaşamayın..

daha önce de okumuştum yazdıklarını ve çok üzülmüştüm. şimdi cevap yazma gereği hissettim. öncelikle kendini ve eşini toplama görevi san düşüyor ikinci artık 4. gebeliğin olmuş bu bir an önce iyi bir dr bulup tüm testlerini yaptırmalısın. eğer genetik bir sorun varsa bununla nasıl baş edebilirsin öğrenmem lazım. üniversite hastanelerinde bu testlerin çoğu ücretsiz. gerekirse pgt yöntemi ile tüp bebek fdenemelisin... toparlan ve ayağa kalkkk...

Canim benim ,seni okuyunca kendimi gordum,bende isimden koptum ,bakimsizlastim ,ne bulursam giyip sokaga ciktim ,bende 9.seneme giricem ,evliligi hem esime hem kendime zehir ettim ,aklim fikrim hep cocuktu,neyseki rabbim yuzumuzu guldurdu ,sen kayip yasamissin bunu yasamayan anlayamaz tabiiki ama karsi komsumun gelini 5 kez dusuk yapti sonra arka arkaya dogum yapti 2 oglu var ,umudunu kaybetme ama hayatinida zehir etme tatiline git ,bakimini yap,rahatla cocuk fikrincen uzaklasinca bir bakmissin oluvermis benxe artik tam kabullenmeye baslamistim ki ,supriz ,henuz cok yeni ne olacagi belli degil ama hamileile kalamamistim 8 senedir ,gercekten allahin mucizes,ben yasimdan dolayi korkuyodum 39 yasindayim,eger gencsen kesinlikle hayati kendine dar etme ,10 yil bekleyip bebegini kucagina alanlar var ,kendine iyi bak

Hayat bebekten ibaret degil canim.onemli olan sen ve esin.ikiniz birbirinize sarilmalisiniz,acilariniz sizi uzaklastiracagina yakinnlastirmali.ne guzel hamile kalabiliyormussun.dusuklerin bircok nedeni olabiliyor benimde oldu.iyi bir arastirma icin ozel hastaneler yerine universite hastanelerine gitmeni tavsiye ederim.Allah biran once muradina kavustursun insallah bebek isteysn herkesi

Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ben de artik zorlamamaya karar verdim, akışına bıraktım ne olacaksa olacak.Benim hayatim da belki boyle geçecek, nasipte yoksa üzülmek yerine hayatıma devam etmek zorundayım.

Ne güzel söylemissiniz.Evlatlarimiz bize emanet canlar sadece, besleyip, büyütüp zamanı gelince gitmelerine izin vereceğiz.Ben böyle düşünmemiştim hiç, yazdığınız herşey için sonsuz teşekkür ederim

Üzdüysem affedin, inanin icimden gelenleri yaziyorum ama belkide okuyan kişilerin üstünü örttükleri yaralarini deşiyorum farkinda olmadan.Çocuk konusuna gelince gerçekten en az 1 yıl ara vermek istiyorum.Bu süre zarfinda zayiflayıp eski halime dönmek, eşimle eskiden yaptıgımız ve zevk aldığımız şeyleri yapmak istiyorum.Bu 2-3 ay içerisinde de sizin de bahsettiğiniz gibi iyi bir dr. bulup gerekli ne test varsa yaptirmak istiyorum.Tüm yazdiklariniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim

Merhaba;
bebek haberinize çok sevindim, Rabbim saglikla dogmasini nasip etsin inşallah
Hayatin dönüm noktalari vardir, ben de onlardan birini yasiyorum.Kendime ve çevremdeki insanlara daha çok değer vermem gerektiğini biraz gecte olsa artık anladım. Maalesef ki bebek konusu bir istek, bir özlem olmaktan cıkıp takintı halini almak üzereydi.Zararin neresinden dönersem kârdır dedim ve odak noktamı değiştirdim.İleride bir gun elbette ki bu guzel duyguyu tatmak isterim ama olmazsa olmasin diyebiliyorum artık
Tekrar tebrik ederim.Bunca yılın ardindan gelen bebek ne büyük mutluluktur, Rabbim nazarlardan korusun Amin...

Tüm tavsiyeleriniz ve desteginiz icin cok ama çok teşekkür ederim. Rabbim yavrunuzu size bağışlasın

Tesekkurler canim ,seni cok iyi anladim ,o kadar guzel yaziya dokmussunku ,bende kendim dahil herkese aci cektirmisim yillarca ,aynen dedigin gibi odak noktasi yapmamak ,hayatin taxina bakmak lazimmis,bunu dusunmen bile guzel ben oyle yapamadim ve en guzel yillarimiz mutsuz gecti ,guclusun ve birgun mucizene kavusacaksin

Verdiğin karara gercekten cok sevindim hersey biz insanlar için hayatta bir sınav sıkıldıgın ve kendini kötü hissettiğinde dua et namaz kıl Allahtan herseyin hayırlısını dile buda senin sınavındır belki öyle düşün umudunu hiçbizaman kaybetme karamsar olma gencsin daha uzun bi ömür var önünde hayırlı haberlerinide duyarız inşallah kardeşim

Canım inşallah çok tatlı bi kızın olur içimden bi an kız geldi.. Rabbim dualarını katında kabul buyursun inşallah en yakın zaman da müjdeli haberi bizlerle paylaşırsın. Rabbimiz merhamet sahibidir, bak biz bile seni tanımadığımız,halde sana dua ediyoruz, iyi dileklerde bulunuyoruz seni yaratan kalbinde ki güzel isteği yaratan ve inşallah bebeğini yaratacak olan Rabbimiz bizden daha mı az merhametli ki duan kabul olmasın.. Dua edelim inşallah

asla üzülmekten kastım senin için. bak gebe kalabiliyorsun bu senin için en büyük umut bu. bu durumda seconder infertelite diye geçiyor. bir kadınla tanışmıştım 40 küsür yaşında 2 aylık olunca bebeklerinin kalbi duruyormuş ve 40 yaşına kadar defalarca defa hamile kalmış ve hep hüsran defalarca kürtaj olmak zorunda kalmış.okumuş mesleği olan bir kadın ama o kadar yıpranmış ki...şimdi pgt tüp bebek yöntemini kullanıyorlar. geç kalma moral çok önemli bu durumda... iyice araştır internetten tedavi görenlerden... kim ne derse desin canını da sıkma... hayat senin hayatın... bana inşallah aile olursunuz diyen bile oldu... ben de biz zaten aileyiz dedim boşverrrrrr... anne olduğunda onlardan çok daha iyi bir anne olacaksın sadece bunu düşün

Kız çocuklarını çok severim hatta hep bir kız evladım olsun diye dua etmişimdir.Kalbiniz temizmiş ki içinize doğmuş
Dualariniz için sonsuz teşekkür ederim.Sizin gibi iyi insanlarin varliği ve dualari sayesinde artik daha iyiyim.Hayata daha umutla bakiyorum.Gönlünüzden geçeni Rabbim nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…