Cocuk mastürbasyon

Ne yapayım derken o amaclı demedim ne cabuk yanlis anlamaya müsaitsiniz ne çaresi olabilir diye fikir danışıyorum. Doktorlar söyledi yoksa nerden bilebilirim ki ...

O zaman zamanla gecmesi lazim ..
Bebek mast.duyduk ama o bi yere surtunmeyle gerceklesiyor sizinki farkliymis ..
Duzelir insallah..

Hangi doktor bunu rahatsizlik diye adlandiriyor ki?
Cocuklarda normal bir eylem bu.
Cok alakali olun fark ettiginiz zaman ilgisini baska yöne çekin enerjisini farkli etkinliklerle atmasini saglayin.

Aslında anormal, hastalıklı ya da 'yeni nesil' bir durum değil. Taa 1910'lu yılların pedagoji kaynaklarında bile geçiyor. O zamanlar çocukların ellerinin bağlanması, ağaca tırmanmak gibi davranışların yasaklanması, önden düğmesiz, fermuarsız pantalonlar giydirilmesi öneriliyormuş. 40'lardan itibaren görmezden gelip, geçmesini bekle bu doğal bir merak yaklaşımına gidilmiş.

Tip fakultesi mezunu bir doktor bunu "rahatsizlik" olarak tanimladi oyle mi??

Hanimefendi bundan utanacak bir durum yok , cocuk bunu bilincli olarak yapmiyor , yaptigi harekette hosuna giden birseyler oldugunu kesfetmis tekrarliyor , daha bebek o

Ayrica cinsellik utanilacak birsey degildir hele ki bir bebek icin

Yapmaya basladiginda dikkatini dagitin zamanla gecer gider

öncelikle bu durumda utanılacak bir şey yok

ama görüntüye insanlar neden garip bakıyor ki

yani sonuçta sürtünmüyormuş da

ayağını indirip kaldıran bir bebek normal değil mi

erkek çocuklar daha dikkat çeker de kızınızınki dışarıdan görünmez de

siz rahat olun geirlmeyin

siz gerildikçe o daha fazla yapabilir

bırakın bir süre mesela evde kimse yokken uzaktan gözlemleyin

hangi aşamada bırakıyor yapmayı fiziksel bir değişim mi oluyor rahatlıyor mu yoksa dikkati dağılıp başka şeye mi bakıyor

bence bu bir sorun değil. kendi bedenini öğreniyor. bu kadar kafayı takarsanız ileride torun sahibi olamayıp kızınız vajinusmus olursa pişman olursunuz.

bunlar doğal süreçler insan hayatındaki bizim toplumda bu kadar sorun yapılması çok sinir.

Arkadaşlar doktor mastürbasyon demiş siz hala ne alakası var nerden anladınz ben görsem öyle düşünmezdim diyosunuz. Doktor söylemiş işte kadın uydurmuyo ya.

Sevgili konu sahibi, doktor yapacak bişey yok dediğine göre bu konu çok üstünde durulacak bi konu değil.Zaten bu yaşlarını hatırlamayacak bile.Onu yaparken eline en sevdiği oyuncağını verin ya da dikkatini çizgi filmle falan dağıtın zaten el kadar bebeğe başka napılır ki.

Cok zor bir durum ya allah yardımcın olsun
Bu bi hastalık, utanılacak bi ayıp değil Allah neye yardımcı olacak yahu!!

Endişe etmenizé gerek yok konu sahibi. Bu bi çocuğun parmağını emmesi kadar doğal, içgüdüsel bir davranış.. Duygusal yada fiziksel bir hasara yol açmaz.. Kimseden utanmanıza gerek yok..

Ben de bazı yorumları okuyunca aynı şeyleri düşündüm.Sanki çocuk dermansız derde yakalanmis, ayy çok zor ,Ayy Allah yardımcın olsun falan :)

Konu sahibi bu gayet normal bir durum hastalık falan değil yani.Buyudukce, sosyallestikçe kendiliğinden bırakacağını düşünüyorum.

Çocuklar için normal birşey bence, keşfettiği birşey ve hoşuna gittiği için yapıyor ama devamlı yapması sıkıntıdan da olabilir. Dikkat edin çok fazla yalnız kalmasın, dikkatini çekecek şeyler olsun etrafında, yaşıtlarıyla biraraya gelsin, açık havaya parka çıkarın, yalnız hissetmezse giderek azalır diye düşünüyorum, çünkü sürekli evde durmak bence bebek ve çocuklar için iyi değil hayatı keşfetmek istiyorlar, ağaçları kuşları, kedileri görsün, onlar dikkatini dağıtabilir bence.

Kac doktora götürdüm hepsi ayni seyi dedi diyor; hala alakasi yok diye konuşuluyor.

Konu sahibi, sizin sorununuza gelecek olursam; masturbasyon davranisi tam olarak dediginiz gibi olur. Bir de bacaklarini kasarak yaparlar. Bazi aileler bunu epilepsi zannederek korkabilir bile. O yaslarda olabilir ve dogal bir davranistir. Psikiyatristlik bir durum degildir. Yasi ilerleyip bu donemini atlatınca kendiliginden gececektir korkmayin.
Utanilacak da bir sey yok, zaten disardan kimse de anlamaz. Hekim olan biri bile anlamaz. Belki nobet gecirdigini sanip korkabilirler en fazla. Sabirli olun, yapma etme gibi dikkatini bu davranisa yogunlastiracak seyler yapmayin. Zamanla geçecek.
Belki surekli ilgisi çekecek oyunlar vs ile gun icinde o davranisi unutmasini sağlayabilirsiniz.

Konu başlığını okuyunca noluyoruz dedim bi an çok itici geldi. El kadar bebek karşımda o hareketi yapsa asla böyle bişey düşünmem dr.a falan gitmesine zaten lüzum görmem. Sizde kendinize dert edinmeyin bi zahmet yarın birgün bu çocuk öpmeyi dokunmayı keşfedince napıcaksınız? Ki günümüzde aileler çocukları ağızdan öpmeyi normal görüyor bence asıl dr.luk mevzu bu.

Bu cogu cocukta olan bi durum. Anormal bir sey degil yani. Yetiskin olana kadar bile devam edebilir. Siz onu uyuarmayin bu konuda. Yaptigini gorynce ilgisini dagirin. Eminim ki bununla ilgili internette makaleler bulabilirsiniz

Yani ne desem size bilemedim

Hayır kaldı ki bunu 15 yaşında bir çocuk bilinçli olarak da yapsa gayet doğal bi durum.. Ayıp değil, günah değil. Cinselliğe bu kadar kötü bir şey gibi yaklaşmak çok sağlıksız bi tutum.. İnternette bu sürecin ne kadar doğal olduğu anlatan tonla makale var.

Orta okulda bir kiz vardi yan siramda
Bacak bacak uzerine atardi derste ve perisan olurdu:)))))))))) git gelden heleki sinifta vede derste
Ben o yasimda ne yaptigini anlamiyordum stresten saniyordum:))))))))
Hala aklima gelir tabi jeton dustu ya inanamiyordum nasil bunu sinifta surekli yapiyordu vede ogretmenlef ne dusunuyordu

Bir arkadasimin yegeni 1 ila 5 yas arasi buldugu yere surtunuyormus
Simdi 11yasinda atlattimi bilinmez cunku artik yapacagini gizli yapar

Simdi degilde bu cocugu ilerki yaslarda yanliz kimseyle birakmayin sorun olur duydum da.

Ben olsam o eyleme basladiginda aslaaaaa izin vermem cunku bu uyarilma aliskanlik olacak vede asla gecmiyecektir cunku ogrenilmisliktir

31 ceken evli adamlar nasilki evlenince bu aliskanliga hala devam ediyorsa kizda digerine devam edecektir

Ondan dolayi bebegi kucaginiza alarak yada bulundugu ortam pozisyonundan aglasa da patlasada basla bir yere olaya yonlendirin kararli olun eninde sonunda unutacaktir.

Yedigimiz ictigimiz hep hormon. Aldığımız zaten oksijen değil, ekzos.
Bir sonraki nesil 5 yaşında ergenlige girerse sasirmayacagim
Yapma dedikce iyice yerleşir. O anda dikkatini başka birşeye çekmeye çalışın

Ben konu başlığıni okur okumaz idrar yolu enfeksiyonu olduğunu düşündüm teyzemin torunu da yapardı ama bildiğiniz o hareketi enfeksiyon danmis bi idrar tahlili yaptırın derim kaşıntı si olsa anlatamaz sonuçta çocuk

Çok ama çok bilinçsizce konuşuyorsunuz.. Çok yanlış yönlendiriyorsunuz.. Allah aşkına önce bi araştırın okuyun, ondan sonra akıl satın insanlara.. Sanki çocuk zina yapıyor.. Bu hapşırmak, öksürmek kadar refleksif bi durum neden başka yerlere çekiyorsunuz... Oldu olacak aranızda Yasin dağıtıp bu günahkar çocuğu imana getirin !!! Tövbe estağfurullah ya !!

Konu sahibi lütfen bu önerilere kulak asmayın.. Asla yapmamanız gereken şey 'çek elini ordan' gibi cümleler kurmak, azarlamak, korkutmak.. Çocukta çok yanlış bir şey yapıyormuş algısı oluşturmayın. Suçluluk psikolojisine sokmayın çocuğu. Asıl o zaman kişiliğinde büyük hasarlar yaratırsınız. Görmemezlikten gelin, toplum içinde iseniz dikkatini dağıtın.. Genelde 6 yaşına kadar devam eden bi süreç. Sonra kendiliğinden bırakacak..

Benim kızım iki buçuk yaşındayken keşfetti bunu...bu his hoşlarına gidiyor ve sürekli yapmak istiyorlar...bu tüm çocuklarda olabilecek normal bir durum...kızımınki bir ay sürdü,sonrasında ilgisini hep dağıtmaya çalıştım ve şükür unuttu gitti...ha bir de bezi bırakırsanız temas az olacağı için haz alamaz ve unutması kolay olabilir...tek çözüm bezi bırakmak ve de hep ilgiyi dağıtmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…