Premature Bebekler cocuk kalp uzmanina muhakkak gidin cok önemli!!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nezy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
88
1
86
43
Almanya
MERHABA arkdaslar sizi biraz bilgilendirmek istedim erken dogan bebeklerde %70 sorun cikiyormus benim kiziminda kalbinden ses duygmustu doktorumuz bir aylikken cocuk kalp doktoruna götürdüm bana hic korkma kapanir demisti dört ay sonra tekrar gel dedi ..ve kendi doktoruma araliksiz asisi icin normal kontorlari icin gidiyodum ve doktorum sanirim kalbindeki aciklik kapanmis ses duymuyom demisti son bir aya kadar ve sonra gene konturola gittigimde gene sesi duygu ve ben gene kalp doktoruna gittim ve aciklik hala duruyor önemli bir durumu olmaz delik büyük olusaydi ameliyat gerekliydi dedi ve erken dogan cocuklarda genelde oluyormus anne karninda kalp parca parcaymis ve 40 haftayi kadar tamamlaniyormus birlesmesi ama erken dogum oldugundan kalp aciklik olurmus kiminde büyük kiminde kücük kücük cocuklarda cok sorun olmasada bur delik ileride kir yasinda nefes almada zorluk daralma gibi zorluklar cikabiliyormus ve ozaman müdahale gerekiyormus o yüzden aklinizda bulunsun erken dogan bebekleri cocuk kalp uzmanina götürmenizi tavsiye ederim korkulacak bir durum yok ama delik büyükse müdahale gerekiyormus suan kizimda hic bir sorun yok allah sükür bir sene sonra tekrar gidecegim hicbirsey olmaz desede doktor genede insan korkuyor sizinde bilgilendirmek istedim ..

Cnm aynen..biz de gittik suan dort aylik cok az aciklik varmis..cok sukur o da kapanirmis.bir yasinda gene cagrdi

Bu sdc prematurelerin deil tum bebeklerin gitmesi gereken bi muayene..ayrica kalca ve beyin ultrasonlarini mutlaka yaptirinn...insallah bicirigim iyi olur buyur kuzum benim..Allah yardimcimiz olsun:)

bizde gidiyoruz kalbe Allah'a şükür 6 ay sonra gelin dedi. çok çok az bi delik varmış ama önemli değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…