Ha evet bir senin haberin var, Türkiye'yi karış karış gezdin, nabızları yokladın. Ama eksik kaldığın bir şey olmuş doğudaki aşiretlerin çoğu Akp'li aday çıkarıyor kaldı ki her zaman başarılı da olamıyorlar. Misal 2009'da "ceketimizi koysak seçiliriz" dedikleri Urfa'dan bağımsız aday Eşref Fakıbaba karşısında hezimete uğradı senin 30 bin kişilik aşiretlerin. Demek ki evdeki hesap çarşıya uymuyor her zaman. Sonradan Fakıbaba da Akp'ye katıldı o ayrı. Ayrıca Hdp'nin %10'unu ben değil anketler söylüyor, Selo'nun cumhurbaşkanlığında aldığı oy söylüyor. Üç aşağı beş yukarı bu yani. Yakın tarihe bakarsanız da aldıkları oy oranları bundan fazla değil hiçbir zaman. Neyin trajedisini oynuyorsunuz hala, Hdp iktidarından falan bahsetmiş biri. Hey Allah'ım.
Şu genellemeleri bir bırak rica ederim ya. Seninle aynı düşündüğümüz konular var, beğendiğim yorumların var ama sabit görüşlü olduğunu düşünüyorum, eleştiri mi dersin, başarısız niyet okuyuculuğu mu sana kalmış. Tatlı su hümanisti falan değilim, askerlere faşik tece gözüyle bakmıyorum. Niye bu kadar kalıplaştırıyorsun? Hdp'nin iyi yanlarını söyleyince, mecliste bence olmalı deyince ölen askerlere üzülmemek zorunda mı oluyorum? Geçen haftalarda da Chp'nin vaatlerini güzel bulduğumu söylüyordum örneğin, ulusalcı mıydım o zaman da? Hdp'ye de uzağım üstelik, ama oy vermek isteyenlere gelip akıl tutulması mı yaşıyorsunuz, hülooğlar sizden daha akıllı ve şirindir, teröristlerin kanı sizin elinizde vs demek doğru değil, haksızlık, ayıp. Amacının demokratik uzlaşı olduğunu söyleyen bir partiyi samimi bulmak neden aptal ya da terörist yapsın insanları? Denemek istiyorlar, görmek istiyorlar, kan davasına dönüşsün istemiyorlar belli ki daha fazla bu konu. "Akp'ye oy veren hırsızlığı destekliyordur" argümanıyla nasıl bir tutarsınız bunu? Bu arada laflarım genele senin mesajına cevaben yazsam da.
Senin ortaya sormuş olduğun bir sorudan ben mesul değilim ama ben sana üçtür soruyorum, cevap alamıyorum. Nedir bu işin çaresi, çözüm önerini söyler misin? Ne yapalım bu %10'u?
Bu arada sorunu cevapsız bırakmayayım kimse niye cevaplamamış onu da anlamadım, seçimler ikinci tura kalsaydı Hdp kimi desteklerdi demişsin. Ya çekimser kalırdı ya da muhtemelen Akp'yi desteklerdi. O zaman bu kadar üst perdeden Akp ile anlaşmayacaklarını söylemiyorlardı.