- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.904
Of of of of. O zaman akpyi nereye koyalım??? Bu ülkenin yüzde ellisinin sesi deyip her yaptığını meşru mu görelim. Millet beğenmezse indirirmiş. Hayret ediyorum bazen ya norveçte falan mı yaşıyorsunuz siz. Akpyi değişimin sesi zannedip ilk oy verenler şimdi indirebiliyorlar mı?
Pkk dan bahsediyoruz ya pkk... Binlerce kişiyi öldüren( tamam askerleri saymıyorsunuz yüzlerce kamu görevlisi ve sizin için en önemlisi kürt vatandaşlarımız) terör örgütünden bahsediyoruz. Devleti bölmek isteyen, en önemli geliri uyuşturucu olan terör örgütü.
Aman napalım canım onlar da kürtçe şarkı söyleyemiyorlardı gibi bahaneye mi sığdıracağız bunu. Selahattin iyi gözünüzü boyamış sizin.
Ya Allah aşkına şu ajitasyona bir girişmeyin, Hdp mecliste olmalı dediğim için benim için her şeyden önemli olan Kürt vatandaşlar mı olmuş oluyor? İnsan benim için her şeyden önemli olan Kürt, Türk fark etmiyor. Hdp'ye dair olumlu bir şeyler yazdım diye hardcore Kürtçü, bölücü ya da gözü bir şey görmeyen hayalperest hümanist olmuyorum. Olumlu/olumsuz düşüncelerimi yazıyorum işte illa bir tarafa sıkı sıkıya bağlanmış olmam gerekmiyor bunun için. Chp için de yazıyorum aynı şekilde, Mhp için de.
Akp ile Hdp'yi bir tutmak da komik olmuş yani. Norveç'te yaşamadığım için ikisinin çok ayrı sesler olduğunu görebiliyorum. Hdp'nin taş çatlasın %10'u var işte. Ki o %10'un en az bi %3'ünü sempati oyları ve stratejik oylar oluşturuyor. Kürt faşistliği yaparsa sempati oylarını kaybeder, meclise giremez dedim her şey aynı durumda olursa 4 yıl sonra diye de belirttim. Akp minimum %40'a oynuyor en başından beri. Kaldı ki Hdp şu anda da var, devlet ödeneği almak ve kendini gösterebilmek için parti olarak girdi bu sefer. Sanki hiç olmamış bir şey oluyor.
Öte yandan katil Pkk'nın destekçilerinden biri de devletin kendisidir. Devlet dediğin kendisini yöneten insanların çıkarlarına yönelik hareket eden dinamik bir oluşum, bir kutsallığı yok. Kutsal olan vatandır. Uğur Mumcu neden öldürüldü? Apo ile Mit'in bağı nedir? Bir araştır istersen bunları. 1930'ların devletçilik anlayışına sahip insanları görünce inanamıyorum gerçekten. Böyle yazdım diye Pkk'yı savunduğumu da zannetmeyin lütfen. Haksızlığa uğramanın acısını alakasız masum insanlardan çıkaran hiçbir oluşumu meşru göremem ve savunamam.
Bütün bu yazdıklarımdan da öte benim soruma cevap vermemişsin; dağa çıkmasını istemeyelim, siyaseten taleplerini iletmesini istemeyelim peki ne yapalım biz bu %10'a? Öldürelim mi, yakalım mı, sürelim mi ne yapalım? Var işte bu insanlar, gözümüzü kapatıp yok mu sayalım? Nedir önerin?