Çocuk hayranından Demirtaş'a: Lan bi dur!

Of of of of. O zaman akpyi nereye koyalım??? Bu ülkenin yüzde ellisinin sesi deyip her yaptığını meşru mu görelim. Millet beğenmezse indirirmiş. Hayret ediyorum bazen ya norveçte falan mı yaşıyorsunuz siz. Akpyi değişimin sesi zannedip ilk oy verenler şimdi indirebiliyorlar mı?
Pkk dan bahsediyoruz ya pkk... Binlerce kişiyi öldüren( tamam askerleri saymıyorsunuz yüzlerce kamu görevlisi ve sizin için en önemlisi kürt vatandaşlarımız) terör örgütünden bahsediyoruz. Devleti bölmek isteyen, en önemli geliri uyuşturucu olan terör örgütü.
Aman napalım canım onlar da kürtçe şarkı söyleyemiyorlardı gibi bahaneye mi sığdıracağız bunu. Selahattin iyi gözünüzü boyamış sizin.

Ya Allah aşkına şu ajitasyona bir girişmeyin, Hdp mecliste olmalı dediğim için benim için her şeyden önemli olan Kürt vatandaşlar mı olmuş oluyor? İnsan benim için her şeyden önemli olan Kürt, Türk fark etmiyor. Hdp'ye dair olumlu bir şeyler yazdım diye hardcore Kürtçü, bölücü ya da gözü bir şey görmeyen hayalperest hümanist olmuyorum. Olumlu/olumsuz düşüncelerimi yazıyorum işte illa bir tarafa sıkı sıkıya bağlanmış olmam gerekmiyor bunun için. Chp için de yazıyorum aynı şekilde, Mhp için de.

Akp ile Hdp'yi bir tutmak da komik olmuş yani. Norveç'te yaşamadığım için ikisinin çok ayrı sesler olduğunu görebiliyorum. Hdp'nin taş çatlasın %10'u var işte. Ki o %10'un en az bi %3'ünü sempati oyları ve stratejik oylar oluşturuyor. Kürt faşistliği yaparsa sempati oylarını kaybeder, meclise giremez dedim her şey aynı durumda olursa 4 yıl sonra diye de belirttim. Akp minimum %40'a oynuyor en başından beri. Kaldı ki Hdp şu anda da var, devlet ödeneği almak ve kendini gösterebilmek için parti olarak girdi bu sefer. Sanki hiç olmamış bir şey oluyor.

Öte yandan katil Pkk'nın destekçilerinden biri de devletin kendisidir. Devlet dediğin kendisini yöneten insanların çıkarlarına yönelik hareket eden dinamik bir oluşum, bir kutsallığı yok. Kutsal olan vatandır. Uğur Mumcu neden öldürüldü? Apo ile Mit'in bağı nedir? Bir araştır istersen bunları. 1930'ların devletçilik anlayışına sahip insanları görünce inanamıyorum gerçekten. Böyle yazdım diye Pkk'yı savunduğumu da zannetmeyin lütfen. Haksızlığa uğramanın acısını alakasız masum insanlardan çıkaran hiçbir oluşumu meşru göremem ve savunamam.

Bütün bu yazdıklarımdan da öte benim soruma cevap vermemişsin; dağa çıkmasını istemeyelim, siyaseten taleplerini iletmesini istemeyelim peki ne yapalım biz bu %10'a? Öldürelim mi, yakalım mı, sürelim mi ne yapalım? Var işte bu insanlar, gözümüzü kapatıp yok mu sayalım? Nedir önerin?

HDP meclise girecekse eger onu meclise tasiyanlar kendi ideolojisinin bagli bulundugu gurup olmali, Sirf seslerini duyursunlar diye neden boyle bir zamanda oylari bolecegiz? Onlarin seslerini duyurmasi, Turkiyenin bugun icinde bulundugu durumdan kurtarmak icin birlik olmaktan daha mi onemlidir?:KK57: Meclise her halukarda giren uc parti var, bunlardan birine verip oyumuzun zayi olmasini onlemek, ya da dolayli yoldan oy vermemekte israrli oldugumuz Tayyipe gitmesini onlemek varken ya tutarsa deyip kumar oynamanin zamani midir? Ne ugruna?

Bu zamanda Tayyip yana yakila 400 milletvekili aramasina girmis, secmenini etrafinda kenetlemis, onu istemeyen bizler ise hala o partiye mi gitsek, bu partiye mi gitsek, yoksa bir kumar oynayip ya tutarsa da HDP gelip Aponun sesi olursa diyerekten oyumuzu sempatik Seloya mi versek derdinde mi olmaliydik? Kritik bir secim arefesindeyiz, memleket elden gidiyor, boyle bir zamanda bize ne PKKnin sesinden? :confused:

Saraylım doğru diyorsun ama benim de sana sormak istediğim bir şey var o zaman, partiler birleşti de biz mi karşı çıktık? Şu an öyle bir noktadayım ki açıkçası benim dünya görüşüm anti Akp oldu. Yani Akp ve diğerleri var benim için. Hdp'nin %10'u geçmesi ya da %10'a yaklaşması Akp'ye yaramayan bir durumsa -ki öyle olduğunu sayısal verilerle anlatan başlıklar da var- stratejik olarak Hdp de düşünülebilir, dünya görüşünü benimsemesen de. Keşke Akp'nin karşısına tek bir parti çıksa da oylar hiç bölünmese ama olmuyor işte.

Ben Hdp'ye oy vermeye yakın değilim ama oy vereceğini söyleyen insanları da eli kanlı terörist ilan etmek falan biraz fazla yani itirazım buna.

valla soylediği şeyler içi boş mu dolu mu bilmem de beni kandırdı açıkçası...
sadece gormek istiyorum gerçkten soylediği şylerin arkasında durucak mı diye. Konuşmasından etkilendim.. Vaatleri çok buyuk, icraatleride o doğrultuda olacak mı diye gormek istiyorum..

Ben de açıkçası sizin gibi düşünüyorum,etkilendim bu yüzden oy vereceğim hdp' nin de her parti gibi eleştirilecek ilkesizlikle suçlanacak tavırları var tabii ki ama ben bu sefer risk alıp parti olarak seçime girmelerine, aklı selim konuşmalar yapan eş genel başkanı selahattin demirtaş' a şans vermek istiyorum kendi adıma. Bu seçimdeki anlam veremediğim eleştirdiğim noktalardan biri de dengir mir mehmet fırat' ı aday göstermeleri mesela. Öncesine yönelik de yolsuzluk araştırma komisyonundan üyelerini çekmeleri özellikle bu iki konuyu ilkesizlik olarak görüyorum parti içi dengelerini umarım seçimden sonra iyice bir hale yola koyarlar barajı aşıp meclise girmelerini umut ediyorum

Akp yi sindirmek için TERÖRİSTTEN medet umuyorsunuzya diyecek bişi yok..
Onca sehid biz önünde sonunda HDP yi yani direkt PKK yi destekleyelim diyemi canlarını feda ettiler??
Stratejinizi anlayamiyorum,mantikli bulamiyorum.

bütün yazdıklarınıza katılıyorum. b en umutluyum o dedikleriniz için.
barış için vereceğim. demokrasi yok olmasın diye vereceğim.
çünkü erdoğan devlet başkanı olursa bu ülke biter. . cumhuriyet falan kalmaz.
çok da fazla alternatif yokken ve bu kadar iddialı konuşan bi taraf varken enazından bi şansı hakettiğini duşunuyorumm

Ben de açıkçası sizin gibi düşünüyorum,etkilendim bu yüzden oy vereceğim hdp' nin de her parti gibi eleştirilecek ilkesizlikle suçlanacak tavırları var tabii ki ama ben bu sefer risk alıp parti olarak seçime girmelerine, aklı selim konuşmalar yapan eş genel başkanı selahattin demirtaş' a şans vermek istiyorum kendi adıma. Bu seçimdeki anlam veremediğim eleştirdiğim noktalardan biri de dengir mir mehmet fırat' ı aday göstermeleri mesela. Öncesine yönelik de yolsuzluk araştırma komisyonundan üyelerini çekmeleri özellikle bu iki konuyu ilkesizlik olarak görüyorum parti içi dengelerini umarım seçimden sonra iyice bir hale yola koyarlar barajı aşıp meclise girmelerini umut ediyorum
barajı geçmelerini yeniden doğuş olarak goruyorum ben...
ve ben inanıyorum,ki bugune kadar hiç bi partinin mecliste yapamadıklarını yapacaklar.. Zaten muhalefet partisine rakip olarak sadece sayın demirtaşı goruyorumm.. Çok şey başaracağına inanıyorumm

Ya Allah aşkına şu ajitasyona bir girişmeyin, Hdp mecliste olmalı dediğim için benim için her şeyden önemli olan Kürt vatandaşlar mı olmuş oluyor? İnsan benim için her şeyden önemli olan Kürt, Türk fark etmiyor. Hdp'ye dair olumlu bir şeyler yazdım diye hardcore Kürtçü, bölücü ya da gözü bir şey görmeyen hayalperest hümanist olmuyorum. Olumlu/olumsuz düşüncelerimi yazıyorum işte illa bir tarafa sıkı sıkıya bağlanmış olmam gerekmiyor bunun için. Chp için de yazıyorum aynı şekilde, Mhp için de.

Akp ile Hdp'yi bir tutmak da komik olmuş yani. Norveç'te yaşamadığım için ikisinin çok ayrı sesler olduğunu görebiliyorum. Hdp'nin taş çatlasın %10'u var işte. Ki o %10'un en az bi %3'ünü sempati oyları ve stratejik oylar oluşturuyor. Kürt faşistliği yaparsa sempati oylarını kaybeder, meclise giremez dedim her şey aynı durumda olursa 4 yıl sonra diye de belirttim. Akp minimum %40'a oynuyor en başından beri. Kaldı ki Hdp şu anda da var, devlet ödeneği almak ve kendini gösterebilmek için parti olarak girdi bu sefer. Sanki hiç olmamış bir şey oluyor.

Öte yandan katil Pkk'nın destekçilerinden biri de devletin kendisidir. Devlet dediğin kendisini yöneten insanların çıkarlarına yönelik hareket eden dinamik bir oluşum, bir kutsallığı yok. Kutsal olan vatandır. Uğur Mumcu neden öldürüldü? Apo ile Mit'in bağı nedir? Bir araştır istersen bunları. 1930'ların devletçilik anlayışına sahip insanları görünce inanamıyorum gerçekten. Böyle yazdım diye Pkk'yı savunduğumu da zannetmeyin lütfen. Haksızlığa uğramanın acısını alakasız masum insanlardan çıkaran hiçbir oluşumu meşru göremem ve savunamam.

Bütün bu yazdıklarımdan da öte benim soruma cevap vermemişsin; dağa çıkmasını istemeyelim, siyaseten taleplerini iletmesini istemeyelim peki ne yapalım biz bu %10'a? Öldürelim mi, yakalım mı, sürelim mi ne yapalım? Var işte bu insanlar, gözümüzü kapatıp yok mu sayalım? Nedir önerin?

%10 ha:)
doğuda nasıl oy verilir haberin var mı?
yok.
zaten bu yüzden yazdım norveç'te mi yaşıyorsun diye.
Öyle ay selahattin benim siyasi taleplerimi karşılayacak diye oy vermezler. Aşiret reisinin oğlu yeğeni ya da başka birşeyi nereden aday olursa o aşiret oraya oy verir. 10 bin 20 bin 30 bin kişilik aşiretlerden bahsediyorum. Bizim adamımız mecliste olsun , belediye bizde olsun isterler.

pkknın taleplerine gelince. Ben istediğim yerde uyuşturucu yetiştireyim, topraklara sahip olayım, sivil(yine söylüyorum askerlerin sizin gibiler gözünde değeri olmadığını biliyorum ne de olsa faşik tece askeri) öldüreyim gibi taleplerin dünyanın hangi ülkesinde dile getirilmesine izin var.

Yani nasıl bir akıl tutulması bu anlamak mümkün değil.
Ben senin über bölücü olduğunu falan düşünmüyorum. Öyle olsan zaten söylediklerinle çelişmezdin.
Ama tatlı su hümanisti olduğun bence doğru.
Üniversite önlerinde 'gerilla dağda vurdu biz de burada vurup kanınızı içecez, toprakları kanınızla sulayacaz' sözleri eşliğinde barış barış deyip halay çeken tatlı su hümanistlerini de gördü bu gözler.

Yani ben de pkk yandaşı şu lafları etse bu kadar sinirlenmem. Ama 'ay ben tayyibe çok sinir oluyom demirtaş da ona iyi laf koyuyo ' şuursuzluğuyla gidip pkk ya oy verildiğini görünce bende sigortalar atıyor devreler yanıyor.

Şu ara hdp seçmeni aymazlıkta akp seçmenini geride bırakıyor vallahi pes.

Geçen ben de birşey sordum ortaya kimse cevap veremedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalsa hdp kimi destekleyecekti. Herkesin cevabını bildiği soru bu.

Son düzenleme:
Keşke yönetim bizim gibi hümanistcik olan uğir Mumcular abdi ipekçiler aziz nesinler hırant dinkler adnan menderesler deniz gezmişlere bırakılsaydı belki bugün şehitler olmayacak baba eş anne babalarının yanında olacaklardı
Bende bunu merak ediyorum doğrusu burada en önemli insan ve mutlu huzurlu yaşam hakkı bunu ne zaman anlayacaksınız?

Hayal dünyan pek genişmiş. Terörist ve terörü destekleyen kişiler insan değildir benim gözümde ve yaşam hakkı yoktur. Bırak huzuru, yaşam hakkı dahi yoktur. Benim vatanımdan toprak parçası talep edenle barışamam ben. Talep edenlerin yeri eşek cenneti olacak :KK66:

Hayal dünyan pek genişmiş. Terörist ve terörü destekleyen kişiler insan değildir benim gözümde ve yaşam hakkı yoktur. Bırak huzuru, yaşam hakkı dahi yoktur. Benim vatanımdan toprak parçası talep edenle barışamam ben. Talep edenlerin yeri eşek cenneti olacak :KK66:
:KK9::KK9::KK9:
Eşek cenneti bile fazla onlara.

%10 ha:)
doğuda nasıl oy verilir haberin var mı?
yok.
zaten bu yüzden yazdım norveç'te mi yaşıyorsun diye.
Öyle ay selahattin benim siyasi taleplerimi karşılayacak diye oy vermezler. Aşiret reisinin oğlu yeğeni ya da başka birşeyi nereden aday olursa o aşiret oraya oy verir. 10 bin 20 bin 30 bin kişilik aşiretlerden bahsediyorum. Bizim adamımız mecliste olsun , belediye bizde olsun isterler.

pkknın taleplerine gelince. Ben istediğim yerde uyuşturucu yetiştireyim, topraklara sahip olayım, sivil(yine söylüyorum askerlerin sizin gibiler gözünde değeri olmadığını biliyorum ne de olsa faşik tece askeri) öldüreyim gibi taleplerin dünyanın hangi ülkesinde dile getirilmesine izin var.

Yani nasıl bir akıl tutulması bu anlamak mümkün değil.
Ben senin über bölücü olduğunu falan düşünmüyorum. Öyle olsan zaten söylediklerinle çelişmezdin.
Ama tatlı su hümanisti olduğun bence doğru.
Üniversite önlerinde 'gerilla dağda vurdu biz de burada vurup kanınızı içecez, toprakları kanınızla sulayacaz' sözleri eşliğinde barış barış deyip halay çeken tatlı su hümanistlerini de gördü bu gözler.

Yani ben de pkk yandaşı şu lafları etse bu kadar sinirlenmem. Ama 'ay ben tayyibe çok sinir oluyom demirtaş da ona iyi laf koyuyo ' şuursuzluğuyla gidip pkk ya oy verildiğini görünce bende sigortalar atıyor devreler yanıyor.

Şu ara hdp seçmeni aymazlıkta akp seçmenini geride bırakıyor vallahi pes.

Geçen ben de birşey sordum ortaya kimse cevap veremedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalsa hdp kimi destekleyecekti. Herkesin cevabını bildiği soru bu.
Alnindan öpüyorum kardesim,helal olsun sana!

Ne tatlı,ne sempatikler öyle ah kiyamam onlara! Izmir'de,Ankara'da,istanbul'da oturup doğuda olan bitenden bi haber " yerim bu tatlış selo başkanı" demiyolar mı,yeminle kendimi kesesim geliyo ya!!!

Birisi demiş ki " onlarada şans verilmeli" ne şansı ya? Ne şansı kardeşim kafan yerinde mı? Neyin şansı? Daha çok evladımız ölsün diye mi şans verelim? Özerklik ilan edeceklermis!!! Koynumuzdaki yılanları sempatik bulmaniz öyle iğrenç ki...

Terör örgütünden medet umacak kadar aciz miyiz? Yarın ışıd parti kursa ona da oy verirsiniz siz.

Adamlar bireysel silahlanıyor, iç savaşa hazırlanıyor, bizim tatlı su hümanistleri de barış olacak falan sanıyor. Hayranım doğrusu bu zekaya. Sonra da Akp'lilere laf ederler. Ne farkınız kaldı? İç savaş çıkınca göreceğim ben sizleri. O günler de yakın zaten. Sanmayın ki uzak.

Alnindan öpüyorum kardesim,helal olsun sana!

Ne tatlı,ne sempatikler öyle ah kiyamam onlara! Izmir'de,Ankara'da,istanbul'da oturup doğuda olan bitenden bi haber " yerim bu tatlış selo başkanı" demiyolar mı,yeminle kendimi kesesim geliyo ya!!!

Birisi demiş ki " onlarada şans verilmeli" ne şansı ya? Ne şansı kardeşim kafan yerinde mı? Neyin şansı? Daha çok evladımız ölsün diye mi şans verelim? Özerklik ilan edeceklermis!!! Koynumuzdaki yılanları sempatik bulmaniz öyle iğrenç ki...

Terör örgütünden medet umacak kadar aciz miyiz? Yarın ışıd parti kursa ona da oy verirsiniz siz.

evet 15-20 yıl sonra aynı kişilerden ışid için de 'aman canım onlar da dinlerini yaşamak istediler. Zaten bulundukları topraklar hep müslüman' sözlerini bekliyorum.
Pkk da aynen ışid gibi insanları öldürdü, kurşuna dizdi, yaktı... şimdi barış güvercini oldu.

Kusura bakılmasın ama her fırsatta İmralı'dakinin fotosunu asıp liderim diyen bir siyasi parti başkanını sempatik bulamıyorum.
Bugün seçim arefesindeyiz diye şirin görünüyor olabilirler ama özerklik isteyen, Doğu'daki petrolden pay isteyen, hazırladıkları musluktan akan kan afişleriyle oy vermezseniz kan akar mesajı veren ben değilim.
Mevzu Kürt olmakta değil, keşke Kürtlerin hakkı savunuluyor olsa, öyle olsaydı benim anne tarafımda Kürt bilir görürdüm az çok, eşbaşkan nedir?
Yarın İmralı'dakine devredilecek bir koltuk mu o eşbaşkanlık koltuğu?

Kusura bakılmasın ama her fırsatta İmralı'dakinin fotosunu asıp liderim diyen bir siyasi parti başkanını sempatik bulamıyorum.
Bugün seçim arefesindeyiz diye şirin görünüyor olabilirler ama özerklik isteyen, Doğu'daki petrolden pay isteyen, hazırladıkları musluktan akan kan afişleriyle oy vermezseniz kan akar mesajı veren ben değilim.
Mevzu Kürt olmakta değil, keşke Kürtlerin hakkı savunuluyor olsa, öyle olsaydı benim anne tarafımda Kürt bilir görürdüm az çok, eşbaşkan nedir?
Yarın İmralı'dakine devredilecek bir koltuk mu o eşbaşkanlık koltuğu?
Selehaddin Demirtaşı sempatik bulduklarından yada vaadlerine inandıklarından değil, AKP yi devirme hırslarından dolayı taze kan arayışları bunlar.
Bu nasıl vatan savunma nlamış değilim, birinden kurtalım derken bin beterini desteklemek te nedir ?
Akp çalıyor hirsiz ülkeyi batırıyor diyolar eyvallah ama HDPye sempati duyuyorum artık oyum sevimli Selo ya diyorlar ??
Hdp iktidar olunca ortada Türkiye Cumhuriyeti veya Türk milleti diye birşey kalacakmı acaba hic düşünmüyolar mı ??

Hırsızı destekleyen hırsızdır diye elestirenler teroristi destekleyince terorist olunmadigini soyluyorlar. Sosyal medyada cokca görüyorum.

Bir Akp secmeni Hdp ye oy verse bir nebze anlarim da hem deli gibi Tayyip i elestirip hem de yancisi Hdp yi sempatik bulmak . Hirsiz katil diye Tayyip e demedigini birakma teroriste oy ver. Iste bunu anlamiyorum

Saraylım doğru diyorsun ama benim de sana sormak istediğim bir şey var o zaman, partiler birleşti de biz mi karşı çıktık? Şu an öyle bir noktadayım ki açıkçası benim dünya görüşüm anti Akp oldu. Yani Akp ve diğerleri var benim için. Hdp'nin %10'u geçmesi ya da %10'a yaklaşması Akp'ye yaramayan bir durumsa -ki öyle olduğunu sayısal verilerle anlatan başlıklar da var- stratejik olarak Hdp de düşünülebilir, dünya görüşünü benimsemesen de. Keşke Akp'nin karşısına tek bir parti çıksa da oylar hiç bölünmese ama olmuyor işte.

Ben Hdp'ye oy vermeye yakın değilim ama oy vereceğini söyleyen insanları da eli kanlı terörist ilan etmek falan biraz fazla yani itirazım buna.
Sevgili Duka tesla,
Partiler birlesmiyorsa biz birlesmeliyiz. Gecmiste yaptigimiz hatalari tekrarlayip AKPnin ekmegine yag surmemeliyiz. Duygularimizla degil, mantigimizla sandiga gitmeliyiz. Gunlerden beri her topigin altinda ayni seyi ozellikle bir daha, bir daha belirtiyorum. Parti listeleri ne kadar uzun olursa olsun meclise girmesi kesin olan uc parti var, herkesin malumu. Biri AKP. Geriye altinda birlesecek iki parti kaliyor zaten sadece. Tayyipten kesinlikle kurtulmak istiyorsak begensek de begenmesek de bu iki partiden en iyi gordugumuz birine oyumuzu vermek zorundayiz. Aksi takdirde baska partilere atilan, ya da gecersiz olan tum oylar birinci partiye, yani AKPye milletvekili olarak donecektir. Biz oy versek de vermesek de bu partiler meclis siralarini dolduracak olan partiler, hic degilse sandalye sayilarina etki edelim, AKPyi tek basina iktidar etmeyelim, Tayyip'e tek adamlik yolu acmayalim diyorum. Umarim anlasilabilmisimdir.

Üslup ve seviye yerlerde bazı arkadaşlarda.
Ciddi manada şu bölümden sırf ''benim görüşüm dışındakiler yalan,hepsi hain,gebersinler''ciler yüzünden soğuyorum.Hangi partiyi ya da görüşü paylaşırsa paylaşsın.
İşte bu yüzden yazmaya çekiniyorum çoğu zaman.Bir zamanlar yine yazmıştım,gayet de tepki ile karşılanmıştı.Ama tekrar yazıyorum.Siz ne kadar inkar ederseniz edin Pkk bir terör örgütü de olsa bu adamların ortak bir fikri ve amaçları var.Yapılması gereken bu adamlara konuşma hakkı verip,uzlaşmayı sağlamak bana göre.Bana terörist mi dersiniz hiç umrumda değil...

X