merhabalar,düz lise mezunuyum yüzyüze eğitimden çocuk gelişimi meslek lisesi derslerini görüyorum.1981 doğumluyum bi umut meslek sahibi olurum dedim yanlışmı yapıyorum bilmiyorum çok kararsızlığa düştüm.sürekli ders çalışıyorum sınavlara hazırlanıyorum normal lise gibi,bide sonuç alamazsam 3 sene boşuna uğraşmış olucam.bu konuda bilgisi olan benimle aynı durumda olan varsa bilgilerinizi paylaşmak isterim....
Arkadaşım bende 79 doğumluyum düz lise mezunuyum.Bende çocuk gelişimi derslerini aldım bu sene ikinci senem derslerim bu sene bitiyor.Tek hayalim çalışırken açıköğretim okul öncesi öğretmenliğini okumaktı bu okulada bu yüzden başladım faka şans bu sene açıköğretim okul öncesini kaldırdılar.Benim hayallerimde suya düştü.Derslerim bitti sadece seneye staj yapacaktım fakat ben yapmayı düşünmüyorum.İki sene derslere girdim bir senede staj yapacaktım ne için lise mezunu olmak için.Eee ben zaten lise mezunuyum.Şu anki aklım olsaydı başlamazdım.Tabi bilemezdim kaç senedir açık olan açıköğretim okul öncesi öğretmenliği bölümünün kapanacağını.Uzun oldu kusura bakma bence eğer yeni başladıysan tekrar düşün istersen.Eğer asgari ücretle özel kreşlerde çalışırım severekte yaparım diyorsan elbette olur neden olmasın fakat benim hedefim üniversitesini okumaktı.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
cevabın için teşekkür ederim,benim henüz ilk senem ama ders notlarım iyi olsun diye çok çabaladım şimdi boşamı gitti,tabi senin iki senende öyle ama bi umut burası Türkiye herşey yeniden değişebilir.İki lise mezunu olmak pekte kulağa hoş gelmiyor ama oldu artık :) benimde tek ümidim açık öğretim fakültesiydi e tabii bide meslek sahibi olmak ... neyse senin hakkındada hayırlısı olsun ama bence stajını bitir ne olur ne olmaz sonra iki seneni harcadığın için pişman olma ....
gönül elçileri ve kadınlar için mesleki eğitim kampanyası sayesin de okul öncesi eğitmenliği bölümüne 4 aralık tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz.başvuru koşulları mesleki açıköğretim lisesi sitesindedir.katılım için son 2 gün.katılım olmadığı için kayıt yaptıramıyorum.antalya bölgesinden katılımcı olmak isteyen arkadaşlarla birleşip bu fırsatı değerlendirebiliriz umarım.ek yeni kayıt olduğu için 1 dönemde 2 dönem bitirmek gibi bitirme hakkı da var tabi okulun fiziki koşulları uygunsa.