çocuk gelişim lise bitti mezun olduk şimdi ne olacak ? :(

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
Kızlar merhaba ben uzun uğraşlar sonucu açık liseden çocuk gelişimi okudum ve mezun oldum. Çalışan arkadaşlarım var ama herkes farklı konuşuyor. Kimi yardımcı öğretmenlere asgari ücret bile verilmediğini diplomam olduğu için direk sınıf öğretmeni olabileceğimi (anaokulunda) söylüyor. Zamanında staj gördüğüm öğretmenim bağımsız anaokullarının üniversite şartı arayacağını diğerlerinin ise iki yıl asgari ücretle yardımcı öğretmen statüsünde çalıştırıp sonunda normal öğretmen olabileceğimi söyledi. Tabi ki bu işin kppsini yıllarca üniversite okuyan daha çok emek veren insanlar gibi maaş koşul beklemiyorum ama asıl olacakları merak ediyorum. Bilgi sahibi olanlar varsa yardımcı olursanız sevinirim

Sanırım özelleri soruyorsun bildiğim kadarı ile özellerde çalışırsın yardımcı öğretmen olarak.Maaşı düşük olur ama en az asgari ücret olur .2 yıllık çocuk gelişimi okuyabilirsin aöf de bile var ygs girerek .Atatürk üniversitesi aöf ve Anaolu üniversitesi aöf de var.

Çok tesekkur ederim bilgilerin için :)

Canm inşallah istedgn sartlar da clşmaya başlarsn benim sana bi sorm olacak düz lise mezunuyum tekrar ikinci lise cocuk gelişimi okumak istyrm mümkünmş ama kaç saat ders görülüuo haftada diger derslerine muafım sadece alan derslerinden gdecem sınava

Sağol canım inşallah herkes istediği gibi iş bulr ama ben kesinlikle Allah mecbur bırakmadık ama düşünmüyorum çocuk gelişim. Ben hafta sonları sabah sekizden akşam dörde kadar gittim cumartesi pazar. Bu hzlandirmalarla bazen sene olarak erken bitiyor bazen de ders olarak azaldıkça bir güne sığdıriyorlar. Rahatliyorsun öyle olunca. Bazen de 15. Tatil veya yaz tatilinde okul boş olduğundan hzlandirmalar oluyor hafta içi full gidiyorsun. Bı günde aynı dersten 8 saat islediginiz için o dersten sekiz saatten az devamsızlık hakkın varsa sadece o gün gitmediğin için o dersten kaliyorsun mesela. Beni üç yıl surundurduler hocayla ters dustum diye. Sıkı takip etmen lazım yani. Böyle kısaca ben düz lise 1den terktim ben de sadece alan dersi gordum yüzyüze digerlerinden muafsan kültür sınavlarını erken bitirmene yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…