Çocuk büyütürken annenin psikolojisi!!!

Arkadaslar bende sızlerle aynı seylerı yasıyorum yalnız buyutuyorum gunduz uykuları yarım saat gecede saat bası bazen yatagına koyduktan 10dk sonra aglayarak uyanıyor gunduz yorgunlugunun uzerıne bırde gece maratonu baslıyor aksamları aglamadan uyudugum gun yok, sımdıde dıs cıkarıyoruz hep huysuz ıstahsız atesı bır cıkıyor bır ınıyor devamlı aglıyor dun alt komsum geldı ne cok aglıyo ne cok bagrıyo noluyooo bakım dıe kucucuk cocugu sakayla karısık azarlıyor ve kotu haberı verdı bana mahalledekıler bana bebek tebrıgıne gelıcekmıs onları nasıl agırlıycam nasıl ıkramlık yapcam bebek ılgı ıstıyor uyku zamanları var kalabalıga alıskın degıl 1 dk durmuycagına emınım hem oglumla ılgılenıp onlarla nasıl ılgılenecegım nasıl ıkramlık hazırlayacagımı bılmıyorum cunku kendımıze bıle yemek yapamıyorum hep buzluktan cıkarıp hazır yemek yapıyorum, ustelık hıcbırınıde tanımıyorum yenı tasındık sayılır samımı olsak tedırgın olmam bukadar

ayy canım allah hepimize kolaylık versiinn. ben de hemen hemen her akşam ağlıorum. artık doktora gitmeye karar verdim. kendi başıma denedim olmadı, saolsun eşim yardımcı oldu ama yine olmadı. üzerimdeki gerginliği anlatamam. yardım almam şart mafoldumben

gerçekten zor arkadaşlar.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. benim oğlumda 11 aylık. ve bana yapışık yaşıyo resmen.. yere koysam oyna die, hemen ağlıyo canı yanmış gibi.. benden ve babasından başka kimsenin kucağına gitmiyor.. 2 saat sallamam gerekior uyuması için. üstelik bir de hamileyim.. seneye düşünün benim halimi..çok sabırlıyımdır.. kolay kolay sinirlenmem.. ama bazen çok yıprandığımı hissediorum.. tunc sheyma kendine ii geleceğini düşünüosan yardım al canım.. seni, rahatlatır..

Atinese, gerçekten çok zor bebekle misafir ağırlamak.. benim ağzım o kadar yandı ki bu konuda anlatamam... gelenler yemeğe kalıolardı.. bi yandan ebbek ağlıo, bi yandan yemek yapmaya çalışıorum, çok zor ya.. insanların biraz düşünceli olması gerek.. hazır bişeyler al, onları ikram et.. ayıp olur die düşünme sakın. bebeğini ve kendini strese sokma.. anlayışlı insan seni anlar zaten.. hiç uğraşma derim, vakit bulursan akşamdan bi kek yaparsın, sabahda makarnaya hazır garnitür karıştırıp, makarna salatanı yap.. bi kaç da, hazır börek, tuzlu bişey al, ikram et

Ben artık hiçbişeyi kafama takmıyorum
Yetişemiyorum çünki hiçbirişe dolayısıyla misafirlerime hazır ikramlar alıyorum çokta derdim değil yani o gün yemek yapamadım mı kahvaltı hazırlıyorum akşama
şimdi kızım 16-17 aylık çamaşır sererken bile müsade etmiyo ben seriyorum o asılıp çamaşırlıktan alıyo zor bela serdim diyelim bu seferde toplarken rahat vermiyo yani bu böyle sürüp gidicek bisüre dört dörtlük olamıcaz maalesef
halılarımı yıkattım üzerlerinede polar serdim haftada bir onları makinede yıkayıp sericem
sizde öyle yapın ayaklanınca kirletmedikleri yer kalmıyo çünki
tek tavsiyem uykusuzluk çok mahvediyor insanı eğer uykunuzu alamadıysanız her işi bırakıp bebeğiniz uykuya dalınca sizde uyuyun yok bulaşık vardı yok yemek yapılacaktı
aman ev süpürülecekti falan bunları boşverin
psikologumun bana söylediği ilk şey önce kendini düşüneceksin sen kendini nekadar iyi hissedersen bebeğinede o kadar iyi bakarsın olmuştu günde 1 saat bile olsa mutlaka kendine zaman ayır ve mutlu olduğun bişi yap demişti
Annemde zaman zaman işte bizim zamanımızda hazır bez mi vardı biz birde oturup bez yıkardık şimdi herşey hazır yemek yoksa bile hazır alıyosunuz ne var çocuk bakmaya sen bu kadar kolaylıklar varken bile sızlanıyorsun falan deyip duruyordu
Napalım o zaman öyleymiş bu zamanda böyle
Ben bekarken ne yemek ne bulaşık ne çamaşır ne ütü ne temizlik bilirdim
eeeee evleniyosun bütün bunlarla başedebilmek zor oluyo üstüne birde çocuk bedenin değişmiş aynaya bakıyosun kendini tanıyamıyosun gezip tozmaya alışmışsın eve tıkılıp kalıyosun bebek nasıl büyür ömrü hayatında görmemişsin ona bakmaya çalışıyorsun üstüne birde emzir bu çocuk aç kucağına alma alışmasın almazsın sen bu çocuğu sevmiyomusun niye kucağına almıyosun yok ince giydirmişsin üşüyecek kalın giydirmişsin terleyecek ohoooooo say say bitmez hepsi birikiyo işte
Bugün kızımı aldım alışverişe gittik gezdirdim çay bahçesinde oturduk çok güzeldi bebekleri küçük olan arkadaşlar bugünlerin hayalini kurun lütfen inanın mutluluğu tarif edilemez birşey
yemek yapmadım çamaşırım vardı yıkanacak atmadım evide süpürmem gerekiyordu amaaaaa kaç gündür yağmur yağıyordu bugün enfes güzel bir hava vardı aldım kızımı çıktım dışarı fırsatı kaçırmadım buzlukta yemek vardı onu ısıttım gelince çamaşırımıda gelince attım makinaya evde bugün süprülmesin canım nolmuş

canım bende aynı o şekılde yapmayı dusunuyorum makarna salatası yapıcam geceden basıt bı sutlu tatlı yapıp atcam dolaba, eşimede kurupasta borek aldırcam tmm, hıc gucum yok cunku, annanem geldıgı zaman emzır at yatagına done done uyur dıyo kucagıma alsam kızıyo cocuga yaptıgım yemeklere bıle kızıyor yap tarhana corbası ver dıo yok bız ınek sutu verırdık kendı yemegımızden yedırırdık alıstırma boyle vs vs, daha da sınırlenıyorum boyle konustkları zaman bırgun emzırdım attım yatagına bak koydum bakalım uyuycakmı dedım cocuk catladı aglamaktan, bak goruyomusun benım cocugum emzır at uyusun cocuklardan degıl dedım...allah allah uykusu geldımı kendı kendıne uyuması lazım aslında dıo

Büyüklerin genelde hepsi öle canım.... benim kaynanam 20 günlükken bebeklere bişeyler tatırmak gerek dio.. düşün yani..ben sölediklerini kafama taktım, sütüm kesildi.. sen sakın takma.o konuşsun dursun, sen bilidğin gibi yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…