- 18 Kasım 2023
- 46
- 66
- 3
- 44
- Konu Sahibi kirazsapikarpuzcopu
-
Cok gecmis olsun oncelikle. Bence uykuya az kaldi. Biraz daha sabirSelamben 32 yaşındayım artık oğlum 4 . 4 senede öğrendiğim şey hiç bir zaman rahatladım olmuyormuş hatta üzülerek söylüyorum ki gittikçe zorlaşıyor adımlar. Bizim düzeni anlatayım ben size . Doğumdan sonra 33 gün sürekli uyan emzir uyan emzir gaz çıkart gece bez değiştir vs böyle geçti daha sonra çok güzel anne sütü alırken bir anda sağ tarafı istemez oldu meme reddi başladı 9 ay sürdü o arada 4. Ayda mama verelim dedik kabul etmedi . 5.ayda ek gıda başladı yiyordu bir anda yemez oldu . 6. Ayda diş başladı doktor diş çıkarıyoe dedi 9. Ayda çıkarttı ve her dişi çok zor geçti yan komşu yatak odasını değiştirdi sesten gece ağlama çığlık kıyamet. 6.5 aylık emekledi . 2 yaşa kadar beslenme sorunu yaşadık istemedi . Sonra 2 yaşta sendromu başladı . Şuan 4 yaş 3 aylık hala devam ediyor ağlamaları. Bu arada okula başladı 4 yaşında hastalıkları arttı daha yeni bademcik ameliyatı oldu . Çok hareketli 10 saniye durmayan 5 saniye susmayan bir çocuk. Geceleri hala 2-3 kez uyanıp beni odasına çağırır deliksiz hiç uyumadım ben .
En zor yaslar. Kisiligin oturmaya basladigi, inatlasma yaslari zannedersem.Yenidoğan döneminde tecrübesizlik herşeyi yeni öğreniyor olmanın ve uykusuzluğun zorluğu çok fazla. Psikolojik olarak beni en çok yıpratan dönem ise 3 yaş sonrası inat döneminin pik yaptığı zaman oldu şuan 3.5 yaşında her yeni gün geçeceği ümidiyle uyanıyorum bebekken dahi bu kadar ağlamıyordu
Benim oğlum hep böyleydi çok inatçıydı . Yerde sürünüyordu topu atardık almak yerine arkasını döner gider başla şeyle ilgilenirdi . Bizim istediğimiz hiç bir şeyi yapmazdı . Şuan da da öyle . Bir şeye bir kerede tamam diyince şoka gidiyorum ben artıkOrası öyle tabi şikayet etmek değil Allah sağlık afiyet versin yeter ki ama bebekken pamuk gibiydi sakindi şimdi bu hale nasıl evrildi bazen tanıyamıyorum çocuğumu. Dönemsel geçicek inşallah deyip avunuyorum
Masallah. 4 çocuk yaptiginiza gore cok da guzel basa cikmissiniz zorluklarla. Gercekten bu devirde buyuk bir cesaret ve herkesin yapabilecegi birsey degil. Eskiden sehirlerin bile koy gibi oldugu zamanlarda 8-10 çocuk yapmis insanlar, cocuklar sokaklarda buyumus. Oynamis, okuyan okumus okuyamayan bir meslek edinmis. Simdi hersey inanilmaz zor. Cocugu tek basina sokaga birakmayi birak birlikteyken bile korkar insan elimi birakiverirse diye.En büyüğü 16 en küçüğüm 2 yaşında olmak üzere 4 çocuğum var her dönemin kendine has bir zorluğu var
Galiba gozu karartmak lazim. Beni kimsesizlik korkutuyor, desteksizlik yani. Esim de yasca benden buyuk maalesefAklınızda varsa, Çok düşünmeden girin gitsin bu yola. Yol uzun, bazen çiçek bazen böcek ama yol arkadaşlarıyla çok tatlı gidiliyor
Tahmin bile edemiyorum. Az once esimle konusuyorduk. Cok seyahat eden insanlar degiliz, arada restaurant ve sinema kacamaklarimiz var. 6 yas alti bir cocukla, ozellikle de çocuk yaramaz ise restauranta bile gitmek cok zor, seyahat etmeyi dusunemiyorum. Her halde 5 yil bavullari depoya atariz diyorduk. En cok merak ettigim, ve kafamda cozemedigim durum ise, ozellikle de guvenerek birakabileceginiz bir akrabaniz, kardesiniz yoksa yaz tatillerinde nasil geciyor vakit. Her halde yaz aylarinda hizmet veren bir çocuk kulubu diyorum, ama acikcasi herkesin de oyle bir luksu yok. Kreslerin yazin da hizmet verdigini biliyorum. Çocuklar tahminen ancak 7 yas gibi seyahat kivamina geliyor, ama onda bile aktiviteler cocuga gore belirlenir diye dusunuyorumBen bebekliklerinde sehirlerarasi cok fazla seyahat ediyordum isim sebebiyle, o kadar zordu ki resmen kavimler gocu. O zorlugun uzerine tanimam
Bence ilk dogdugunda geceleri,cok sıklkta uyanmak emzirmek gaz cikartmak. Sonrasindada zor uyku diye birsey aklmiyo hayatinizda onu cikartinMerhaba. Eminim çocuk buyuturken her donemini ayri bir zorlugu var, ama sizleri en cok zorlayan donem hangisi oldu. Biraz rahatladim artik dediginiz bir yas oldu mu? Hic akrabam ya da bana yardim edebilecek kimsem yok. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Her cocugun da mizac olarak birbirinden farkli oldugunu biliyorum. 40 yasin ustundeyim, gec evlendim ve kendimi neye hazirlamam gerektigini bilmek istiyorum. Bu arada rica ediyorum 40 yas ve sonrasi gebelik ayri konu. Kirici olmayin. Sevgiler
Yaz tatilinden kasit sinirli sureli bir yere gidilen tatil mi yoksa komple 2-3 ay yaz donemi mi? Ben ilki oldugunu dusunup cevap veriyorum:Tahmin bile edemiyorum. Az once esimle konusuyorduk. Cok seyahat eden insanlar degiliz, arada restaurant ve sinema kacamaklarimiz var. 6 yas alti bir cocukla, ozellikle de çocuk yaramaz ise restauranta bile gitmek cok zor, seyahat etmeyi dusunemiyorum. Her halde 5 yil bavullari depoya atariz diyorduk. En cok merak ettigim, ve kafamda cozemedigim durum ise, ozellikle de guvenerek birakabileceginiz bir akrabaniz, kardesiniz yoksa yaz tatillerinde nasil geciyor vakit. Her halde yaz aylarinda hizmet veren bir çocuk kulubu diyorum, ama acikcasi herkesin de oyle bir luksu yok. Kreslerin yazin da hizmet verdigini biliyorum. Çocuklar tahminen ancak 7 yas gibi seyahat kivamina geliyor, ama onda bile aktiviteler cocuga gore belirlenir diye dusunuyorumAhhh ben maalesef cok dusunuyorum. Herseyi de dusunmem imkansiz ama gunumuz de çocuk yapmak demek, sadece besleyip buyutmek, toplum cinde nasil davranacagini ogretmek degil. Cok buyuk organizasyon gerektiriyor.
Cok tesekkur ederim.Bence ilk dogdugunda geceleri,cok sıklkta uyanmak emzirmek gaz cikartmak. Sonrasindada zor uyku diye birsey aklmiyo hayatinizda onu cikartinkizim 3 yasina girdi biraz sakinlesdik en azindan herseyi artik anliyo anlata biliyorum. Oglum daha yeni 1 yasinda onunla biraz zor geciyo anlayamadigi için ama bana kalsa 3 yastan sinra normallesiyo hersey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?